Fotbal international

Champions League, o competiție fantomă fără cele 12 echipe din Superliga Europei. Cum ar fi arătat grupele UCL fără granzi

19.04.2021 | 23:20
Champions League o competitie fantoma fara cele 12 echipe din Superliga Europei Cum ar fi aratat grupele UCL fara granzi
Champions League, o competitie fantoma fara cele 12 echipe din Superliga Europei. Cum ar fi aratat grupele UCL fara granzi
ADVERTISEMENT

Grupele UEFA Champions League ar fi fost de nerecunoscut fără cei 12 granzi care și-au anunțat participarea la noua competiție, Superliga Europei.

Unele dintre cele mai importante cluburi din Europa au anunțat în ființarea unei noi competiții europene inter-cluburi, în afara egidei UEFA și FIFA, iar principalele furori internaționale amenință echipele cu excluderea din toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Vestea a creat valuri și în România, unde Răzvan Burleanu a criticat vehement această idee, în timp ce Gigi Becali consideră că ar fi un dezastru pentru celelalte cluburi.

Cum ar fi arătat grupele UEFA Champions League fără cele 12 echipe

UEFA Champions League ar fi schimbată pentru totdeauna fără participarea a 12 dintre cele mai mari cluburi din Europa, care sunt nemulțumite de rețeta financiară din această competiție și vor să creeze o nouă competiție strict pentru cluburile de la „masa bogaților”.

ADVERTISEMENT

FANATIK face un exercițiu de imaginație și îți prezintă cum ar fi arătat grupele celei mai importante și iubite competiții de către microbiști fără cele 12 echipe care vor înființa Superliga Europei: Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Juventus, AC Milan, Inter, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid.

La Liga. Sevilla ar fi fost echipa care ar fi participat în grupele UEFA Champions League în locul lui Real Madrid, după ce au a terminat pe locul patru în La Liga. În locul lui Messi am fi văzut la TV de la ora 22:00 pe Villarreal, în timp ce Atletico Madrid ar fi fost înlocuită în UCL de… Real Sociedad. Granada ar fi prins și ea ultimul bilet de Champions League.

ADVERTISEMENT

Wolverhampton, Sheffield și Burnley în locul lui Manchester City, United și Chelsea

Campionatul Angliei ar fi fost cel mai afectat dintre toate. În Premier League, Leicester ar fi înlocuit pe Liverpool în grupa D, în timp ce Wolverhampton ar fi luat locul lui Manchester City, iar Sheffield United, respectiv Burnley, lui Manchester United și Chelsea.

Șoc și groază și în Serie A, unde Juventus Torino, Inter Milano și AC Milan ar fi primit și ele interzis în grupele UEFA Champions League. Astfel, campioana Juventus i-ar fi cedat locul Atalantei. Inter Milano ar fi de asemenea înlocuită de AS Roma, în timp ce Napoli ar fi profitat și de pe locul șapte ajungea direct în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Cum au fost grupele UCL: 

Cum ar fi arătat grupele UEFA Champions League fără cele 12 echipe

  • GRUPA A

Bayern Munchen

Real Sociedad

FC Salsburg

Lokomotiv Moscova

  • GRUPA B

Sevilla

Borussia Mönchengladbach

Șahtior Donețk

Lazio

  • GRUPA C

Wolverhampton

FC Porto 

Olympiakos Pireu

Olympique de Marseille

  • GRUPA D

Leicester

AS Roma

Ajax

Midtjylland

  • GRUPA E 

Burnley

Granada

FC Krasnodar

 Stade Rennais

  • GRUPA F 

Borussia Dortmund

Napoli

Club Brugge

 Zenit Sankt-Petersburg

  • GRUPA G

Atalanta

Villarreal

Dinamo Kiev

Ferencvárosi TC

  • Grupa H

Paris Saint-Germain

RB Leipzig

Sheffield United

 İstanbul Bașakșehir