Fotbal international

Juve-Tottenham şi Real-PSG, capetele de afiş ale săptămânii în Champions League

Champions League a intrat în faza meciurilor eliminatorii. Juventus - Tottenham şi Real Madrid - PSG sunt cele mai aşteptate partide din optimi.
13.02.2018 | 12:00
JuveTottenham si RealPSG capetele de afis ale saptamanii in Champions League
ADVERTISEMENT

Gata cu meciurile din grupe, cu partidele în care contează punctele pentru echipele din Champions League. Odată cu faza optimilor cea mai spectaculoasă întrecere inter-cluburi creşte şi în emoţii şi în intensitate, pentru că de acum totul se va decide pe parcursul a 180 de minute, dacă bineînţeles nu apar prelungiri sau chiar lovituri de departajare şi pentru că aceasta este competiţia cu cel mai bun marketing partidele au fost defalcate în două serii de patru, de la o săptămână la alta.

Primele patru meciuri din optimi sunt FC Basel – Manchester City şi Juventus – Tottenham, programate marţi, 13 februarie, FC Porto – Liverpool şi Real Madrid – PSG 24 de ore mai târziu. La prima vedere există două favorite, una chiar superfavorită, Manchester City, cealaltă ar fi Liverpool, dar nu va avea viaţă uşoară cu dragonii din Porto. Şi există două partide pe care sunt aţintite toate privirile: Juventus – Tottenham şi, mai ales, Real – PSG.

ADVERTISEMENT

Basel acasă are un scor incredibil de favorabil în faţa echipelor din Anglia: 4 victorii din 5 jocuri, ultima chiar în toamnă, 1-0 cu Manchester United, dar trupa lui Jose Mourinho era deja calificată. City este una dintre marile favorite la câştigarea competiţiei şi maşinăria perfectă a lui Guardiola nu ar avea, în mod normal cum să nu calce în picioare bunkerul elveţian în ambele manşe. Liverpool la Porto poate obţine măcar jumătate din biletul calificării, ţinând cont că alb-albaştrii au avut multe ezitări în grupe şi au pierdut acasă cu Beşiktaş. Însă pe Dragao va fi un meci mult mai echilibrat şi se poate întâmpla orice.

La Torino Juventus are în faţă echipa care a lăsat în grupe pe Real Madrid, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Champions League, în urma sa. Tottenham nu a pierdut nici un meci până acum în competiţie, iar sosirea buldozerului Kane provoacă multe frisoane. Se vorbeşte de un duel Higuain – Kane, însă e clar că meciul nu se va reduce la acest duel. Italienii mizează mult pe Buffon, care la 40 de ani e în continuare la fel de proaspăt, dar şi pe capacitatea lui Chiellini de a organiza defensiva.

ADVERTISEMENT

Ponturi pariuri Tottenham – Juventus

La Madrid, după cum au recunoscut chiar jucătorii lui Real, este meciul întregului sezon pentru galactici. Scoşi din circuit cam pe toate planurile elevilor lui Zinedine Zidane salvarea le mai poate veni doar din Champions League. Însă Real e ca o corabie în derivă, cu mateloţi complet debusolaţi şi ultimul 5-2 acasă în campionat, cu Real Soiciedad poate păcăli şi da falsa impresie a unei echipe în revenire. Neymar, omul dorit insistent la Real, promite o noapte neagră fanilor Realului şi PSG, care are şi ea statut de favorită, cu un atac devastator, care poate marca lejer cel puţin odată pe Bernabeu.

Iată programul meciurilor din primele patru optimi

Marţi, 13 februarie, ora 21:45

FC Basel – Manchester City

Juventus – Tottenham

Miercuri, 14 februarie, ora 21:45

FC Porto – Liverpool

Real Madrid – PSG

Săptămâna viitoare, pe 20 şi 21 februarie, se vor disputa celelalte partide tur din optimi: Chelsea -. FC Barcelona, FC Sevilla – Manchester United, Şahtior Doneţk – AS Roma şi Bayern – Beşiktaş. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT