Fotbal international

Champions League și Europa League, format inedit pentru acest sezon. Când se vor juca ultimele meciuri

15.06.2020 | 20:20
Champions League si Europa League format inedit pentru acest sezon Cand se vor juca ultimele meciuri
ADVERTISEMENT

UEFA a stabilit formatul în care se vor disputa meciurile rămase în acest sezon din Champions League și Europa League.


UPDATE, 15 iunie, ora 20:21 / Cotidianul italian Tuttosport a anunțat că UEFA ar fi decis deja și datele de disputare a meciurilor rămase de jucat în Champions League și Europa League, iar anunțul oficial va fi făcut miercuri.

ADVERTISEMENT

Ultimele patru meciuri din manșa retur a optimilor de finală ale Champions League, Juventus – Lyon (0-1 în tur), Barcelona – Napoli (1-1 în tur), Bayern – Chelsea (3-0 în tur) și Manchester City – Real Madrid (2-1 în tur), se vor disputa la 7 și 8 august, pe terenul echipelor care sunt gazdă.

Turneul ”Final Eight” va avea loc în perioada 12-23 august, la Lisabona, după următorul program: sferturile de finală între 12 și 15, semifinalele în 18 și 19, iar finala pe 23.

ADVERTISEMENT

Europa League își va disputa turneul ”Final Eight” în perioada 10-21 august în patru orașe din Germania: Duisburg, Gelsenkirchen, Frankfurt și Koln. În cea de-a doua competiție a Europei mai sunt de jucat meciurile retur ale optimilor de finală.

În ceea ce privește partidele FC Sevilla – AS Roma și Inter Milano – Getafe, care nu și-au ținut loc nici partidele tur, acestea se vor disputa într-o singură manșă. Orașul Istanbul, care ar fi trebuit să organizeze finala Champions League în acest an, va primi găzduirea ultimului act al ediției viitoare.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 12 iunie

Champions League și Europa League, format inedit pentru acest sezon

Conform Sky Sport Italia, Cheampions League și Europa League se vor încheia în acest sezon cu un format total inedit, echipele calificate în sferturile de finală urmând să se întâlnească într-un turneu.

UEFA ar fi luat deciza, pe care urmează doar să o facă publică, că începând din sferturile de finală, Champions League se va desfășura sub forma unui turneu la Lisabona, cel mai probabil cu meciuri într-o singură manșă.

ADVERTISEMENT

Dacă PSG, RB Leipzig, Atletico Madrid și Atalanta Bergamo se pot pregăti pentru deplasarea în Portugalia, alte patru partide din optimile de finală ale Champions League trebuie să-și desfășoare manșa retur.

Istanbulul va găzdui o altă finală într-un alt an

La acest moment se vehiculează că meciurile Juventus – Lyon (0-1 în tur) și Barcelona – Napoli (1-1 în tur) se vor juca la Torino și Barcelona, însă nu există niciun fel de informații despre celelalte două întâlniri.

Cu toate acestea, cel mai probabil și partidele Bayern – Chelsea (3-0 în tur) și Manchester City – Real Madrid (2-1 în tur) se vor disputa pe terenul formațiilor gazdă.

Finala Champions League era programată inițial la Istanbul, dar UEFA nu vrea să riște să mai trimită echipele prin diferite orașe și de aceea a luat decizia de a se juca un turneu final în 8. Deși va pierde această finală, forul european se gândește serios să recompenseze în viitor Istanbulul cu o altă finală.

Același lucru ar urma să se întâmple și cu orașul polonez Gdansk, care urma să găzduiască ultimul act al Europa League. Turneul final al acestei competiții se va ține în Germania, dar nu s-a stabilit orașul, deși cele mai mari șanse pare să le aibă Frankfurt.

Europa League mai are de jucat manșele retur ale optimilor de finală, dar sunt și două meciuri, FC Sevilla – AS Roma și Inter Milano – Getafe care nu și-au ținut loc nici partidele tur.

Liga Campionilor pentru fotbalul feminin își va desfășura turneul final în Spania, în timp ce Supercupa Europei la masculin se va ține la Budapesta. Decizia finală va fi anunțată după Comitetul Executiv al UEFA ce va avea loc miercuri și joi.

ADVERTISEMENT
Tags: