Sport

Champions League suscită interesul oamenilor din fotbalul românesc! Pe cine vede Ilie Dumitrescu favorită la trofeu

Noul sezon suscită interes din partea oamenilor de fotbal din România, iar Ilie Dumitrescu a recunoscut că are două favorite.
14.09.2021 | 19:54
Champions League suscita interesul oamenilor din fotbalul romanesc Pe cine vede Ilie Dumitrescu favorita la trofeu
ADVERTISEMENT

Și Narcis Răducan sau Eric De Oliveira au vorbit despre noul sezon de Champions League, Eric discutând și despre soarta lui Jorginho, recunoscând că este supărat pe brazilieni pentru că l-au lăsat să fie adoptat de Italia.

Eric este de părere că statul brazilian nu se implică mult în creșterea fotbaliștilor, motiv pentru care Jorginho a plecat în Italia la o vârsta fragedă, iar alegerea mijlocașului lui Chelsea de a juca pentru naționala Squadrei Azzurra i se pare logică, punând în balanță cum a plecat din țara natală.

ADVERTISEMENT

Ce favorită are Ilie Dumitrescu la câștigarea trofeului Champions League

Ilie Dumitrescu a recunoscut că nu are o singură favorită, ci două. Este vorba despre PSG, pe care o vede capabilă să câștige trofeul UCL, datorită transferurilor impresionante făcute în vară, în frunte cu Lionel Messi, dar o vede favorită și pe Manchester City.

„Mister” a recunoscut că Manchester City nu a avut o campanie de transferuri atât de spectaculoasă precum cea a vicecampioanei Franței, însă este impresionat de felul în care Pep Guardiola își folosește jucătorii.

ADVERTISEMENT

Totodată, Ilie Dumitrescu a recunoscut că mai pot apărea și alte echipe candidate certe la câștigarea trofeului, precum Manchester United, care l-a readus pe Cristiano Ronaldo:

PSG arată cel mai bine, dar e prematur să dăm un verdict, fiind cea mai importantă competiție. Eu am două favorite: City și PSG.

ADVERTISEMENT

Să nu uităm că și Manchester United s-a mișcat bine. O singură problemă la PSG, e foarte important cum va reuși Pochettino să gestioneze vestiarul”.

City a mutat cu Grealish, unde e aglomerație acolo la mijloc. Cristiano are mirosul ăsta al golului, se poziționează perfect.

ADVERTISEMENT

Nu există un jucător să aibă simțul ăsta atât de bun, s-a văzut și în meciul cu Newcastle”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.

„Venirea lui Cristiano la United schimbă tot!”

Narcis Răducan a fost de acord cu Ilie Dumitrescu, mizând și el pe PSG la câștigarea trofeului: „Și eu mizez pe PSG, pentru că acolo a ajuns Messi și are jucători interesanți. Dacă nu ia PSG, m-aș bucura să ia și City. Real Madrid, Chelsea sunt echipe puternice și pot face performanță”.

Eric de Oliveira în schimb nu crede că PSG este chiar o favorită certă, amintind de perioada „Galacticos”, de la Real Madrid și dând exemplul lui Ronaldo Nazario, care și-a dorit trofeul UCL la venirea la Real Madrid, însă nu l-a obținut, deși a jucat în una dintre cele mai puternice formații din istoria fotbalului:

„Venirea lui Cristiano schimbă totul la United, echipa devine mai bună, o să se bată la trofee mai importante, pentru că Ronaldo nu a venit doar în plimbare la Manchester United.

Nu cred că PSG e atât de favorită, să nu uităm era galacticilor de la Real Madrid, când Ronaldo a venit acolo, a spus că vrea să câștige Champions League, dar nu a reușit”.

Eric a vorbit și despre Jorginho, amintind de felul în care a plecat din Brazilia în Italia: „O chestie nasoală pentru mine, pentru noi ca brazilieni, pentru că nu se oferă mult sprijin fotbaliștilor”.

„Jorginho a fost refuzat de vreo trei echipe și a plecat în necunoscut și a ajuns în Italia. Țara l-a adoptat bine, s-a acomodat și a fost normal să aleagă să joace pentru Italia, deși Brazilia îi trimisese și ea o convocare lui”, a mai spus Eric, la TV LookSport.

Florin Răducioiu a analizat șansele Barcelonei la câștigarea Champions League, despre care spune că sunt nule, catalanii trecând printr-un moment dificil în prezent:

„Nu cred în Barcelona, e o echipă slabă acum. Acolo s-au luat decizii manageriale greșite, iar acest lucru s-a văzut”, a spus Răducioiu, la TV TelekomSport.

ADVERTISEMENT