Sport

Champions League, turul 3 preliminar. Mircea Lucescu, prima reacție după calificarea în play-off cu Dinamo Kiev

Prima manșă a turului 3 preliminar din Champions League a avut loc în zilele de marți, 2 august și miercuri, 3 august, returul urmând a se desfășura marți, 9 august.
02.08.2022 | 22:22
Champions League turul 3 preliminar Mircea Lucescu prima reactie dupa calificarea in playoff cu Dinamo Kiev
Dinamo Kiev s-a calificat în play-off-ul Champions League după o victorie în prelungiri cu Sturm Graz, iar Mircea Lucescu a declarat că jocul din Austria a fost unul cu mult mai dificil decât cel cu Fenerbahce. Sursă foto: sport.ua
ADVERTISEMENT
10-08-2022
08:20

Lucescu, emoții mari la returul cu Sturm Graz

Dinamo Kiev s-a calificat în play-off-ul Champions League după o victorie în prelungiri cu Sturm Graz, iar Mircea Lucescu a declarat că jocul din Austria a fost unul cu mult mai dificil decât cel cu Fenerbahce.

”A fost un meci incredibil de dificil, împotriva unei echipe foarte bune. Dacă înainte, cu Fenerbahce, am fost calm şi încrezător că putem câştiga, acum totul a fost diferit. Ştiam că întâlnim o echipă foarte puternică, foarte bine pregătită fizic, cu jucători tineri.

Sturm ştie cum să joace meciurile decisive şi au fost motivaţi. În astfel de situaţii, nu trebuie să le permitem să controleze partida. În schimb, i-am lăsat să plimbe mult mingea. După cum am văzut, în ultimele 30 de minute, jucătorii lui Sturm nu puteau să-şi practice jocul.

Schimbarea lui Garmash a venit din cauza faptului că a început să protesteze şi să fie nervos, fapt de neacceptat pentru un jucător profesionist cu experienţa sa. De asta l-am schimbat, pentru că ar fi putut crea multe probleme pentru echipa noastră”, a declarat Lucescu, conform sport.ua.

09-08-2022
21:11

Programul meciurilor din play-off-ul UEFA Champions League (16/17 august și 23/24 august)

După meciurile de marți, care au consființit calificarea echipelor lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, și Ianis Hagi, Rangers, se cunoaște programul meciurilor din play-off-ul UEFA Champions League. Prima manșă se va disputa în 16 și 17 august, iar cea de-a doua în 23 și 24 august.

  • Qarabag FK  – FC Viktoria Plzen
  • FK Bodo/Glimt  – GNK Dinamo Zagreb
  • Maccabi Haifa FC – Steaua Roşie Belgrad 
  • FC Copenhaga  – Trabzonspor 
  • Dinamo Kiev – Benfica Lisabona
  • Rangers FC – PSV Eindhoven
09-08-2022
10:00

Programul și rezultatele meciurilor retur din turul 3 preliminar de marți 9 august. Dinamo Kiev și Rangers merg în play-off

Programul și orele de disputare a partidelor din manșa secundă a turului 3 preliminar al Champions League. Meciul dintre Sturm Graz și Dinamo Kiev va putea fi urmărit în direct de microbiștii din România pe postul de televiziune Pro Arena.

  • Zalgiris Vilnius – Bodo Glimt 1-1 (Kyeremeh 39 / Pellegrino 51); în tur: 0-5
  • Apollon Limassol – Maccabi Haifa 2-0 (Ongenda 19, Coll 27) ; în tur: 0-4
  • Viktoria Plzen – Sheriff Tiraspol 2-1 (Kliment 10, Mosquera 62 / Akanbi 47 – penalty) ; în tur: 2-1
  • Pyunik Erevan – Steaua Roșie Belgrad 0-2 (Kanga 44 – penalty, Pavkov 60); în tur: 0-5
  • Midtjylland – Benfica Lisabona 1-3 (Sisto 63 / E.Fernandez 23, Henrique Araujo 56, Goncalves 88); în tur: 1-4
  • Ferencvaros – Qarabag 1-3 (Traore 86 / Zoubir 7, Wadji 54, 78) ; în tur: 1-1
  • Dinamo Zagreb – Ludogoreț Razgrad 4-2 (Drmic 12, Orsic 27 – penalty, 44, Petkovic 86 – penalty / Despodov 45+4, 50 – penalty); în tur: 2-1
  • PSV Eindhoven – AS Monaco 3-2 dp (Veerman 21, Gutierrez 89, L. de Jong 109 / Maripan 58, Ben Yedder 70); în tur: 1-1
  • Sturm Graz – Dinamo Kiev 1-2 dp (Hojlund 27 / Vivcharenko 97, Tsygankov 112); în tur: 0-1
  • Rangers – Union Saint Gilloise 3-0 (Tavernier 44 – penalty, Colak 58, Tillman 79); în tur: 0-2

Echipele scrise cu roșu s-au calificat în turul următor.

03-08-2022
15:58

Programul și rezultatele de miercuri, 3 august

Miercuri, 3 august, se vor juca ultimele meciuri din prima manșă a turului 3 preliminat al Ligii Campionilor.

  • Bodo Glimt – Zalgiris Vilnius 5-0 (Vetlesen 33 pen., Pellegrino 36, Salvesen 58, Hoibraten 61, Espejord 90+3)
  • Qarabag – Ferencvaros 1-1 (Owusu 34 / Boli 17)
  • Maccabi Haifa – Apollon Limasol 4-0 (Peybernes 37 aut., Mohamed 54, 61, Pierrot 79)
  • Dinamo Kiev – Sturm Graz 1-0 (Karavaev 28)

Meciul se joacă pe teren neutru, în Polonia, la Lvov

Dinamo Kiev: Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Popov, Dubinchak – Sydorchuk, Shaparenko, Shepelev – Tsygankov, Besedin, Buyalskyi. Rezerve: Boyko, Neshcheret, Andriyevski, Bol, Garmash, Karavaev, Kravchenko, Syrota, Tymchyk, Vanat, Vivcharenko, Yatsyk. Antrenor: Mircea Lucescu

Sturm Graz: Siebenhandl – Gazibegovic, Affeengruber, Wuthrich, Dante – Hierlander, Gorenc Stankovic, Prass, Horvat – Hojlund, Sarkaria. Rezerve: Giuliani, Schutzenauer, Borkovic, Demaku, Fuseini, Ingolitsch, Kronberger, Lang, Ljubic, Oroz, Schnegg, Wels. Antrenor: Christian Ilzer


  • Steaua Roșie Belgrad – Pyunik Erevan 5-0 (Bukari 29, 44, 70, Kangwa 33, Mitrovic 77)
02-08-2022
19:32

Rezultate marți, 2 august

Marți, 2 august

Sheriff Tiraspol – Viktoria Plzen 1-2 (Akanbi 36-pen. / Chory 41-pen., Bucha 55)

Ludogoreț – Dinamo Zagreb 1-2 (Tekpetey 22 / Peric 6, Padt 9)

Monaco – PSV Eindhoven 1-1 (Diasi 80 / Veerman 38)

Union Saint Gilloise – Rangers 2-0 (Teuma 27, Vanzeir 76-pen.)

Benfica – Midtjylland 4-1 (Ramos 17, 33, 61, Fernandez 40 / Sist0 77-pen.)

Turul 3 preliminar al Champions League are loc în două manșe: prima se joacă marți, 2 august și miercuri, 3 august, iar a doua manșă o săptămână mai târziu, respectiv marți, 9 august și miercuri, 10 august. Este o fază extrem de importantă, deoarece echipele care merg mai departe, în play-off-ul Champions League au asigurată prezența în grupele Europa League în caz de eșec.

Programul meciurilor din manșa întâi a turului 3 preliminar Champions League

Marți, 2 august

ora 20:00 Sheriff Tiraspol – Viktoria Plzen

ora 20:45 Ludogoreț – Dinamo Zagreb

ora 21:00 Monaco – PSV Eindhoven

ora 21:45 Union Saint Gilloise – Glasgow Rangers

ora 22:00 Benfica – Midtjylland

Miercuri, 3 august, ora 19:00

Bodo Glimt – Zalgiris Vilnius

Qarabag – Ferencvaros

ora 20:00 Maccabi Haifa – Apollon Limasol

ora 21:00 Dinamo Kiev – Sturm Graz – se joacă în Polonia, la Lvov

ora 21:45 Steaua Roșie Belgrad – Pyunik Erevan

Cele mai tari meciuri din turul 3 preliminar sunt Monaco – PSV și Union Saint Gilloise – Glasgow Rangers. Aceste patru echipe intră acum în competiție pe un traseu special. Monaco a terminat pe locul 3 în Ligue 1 într-un mod dramatic, pentru că a primit gol la Lens, prin care care gazdele au scos un egal inutil, în minutul 96 și a căzut astfel de pe locul 2, care ducea direct în grupele Champions League, în favoarea lui Marseille!

ADVERTISEMENT

PSV Eindhoven, Union Saint Gilloise și Glasgow Rangers sunt vicecampioane în Țările de Jos, Belgia și Scoția, marea revelație fiind gruparea belgiană din Bruxelles, care anul trecut abia promova în Jupiler League și care a condus campionatul până în ultimele trei etape din play-off, când a fost depășită de Club Brugge.

Monaco l-a vândut la Real Madrid pe Tchouameni pentru 80 de milioane euro!

Monaco a pierdut un jucător foarte important în vară, mijlocașul ofensiv Aurelien Tchouameni, plecat la Real Madrid, dar în schimbul acestuia monegascii au primit 80 de milioane de euro și au reușit să îi aducă de la Liverpool pe japonezul Minamino și de la Borussia Monchengladbach pe Embolo.

ADVERTISEMENT

Glasgow Rangers încă nu poate conta pe serviciile lui Ianis Hagi, care se află în continuare în perioada de recuperare după operația de ligamente de la genunchi și cel mai probabil, în cel mai bun caz, abia în octombrie ar putea să se alăture grupului la pregătiri. Union Saint Gilloise pare a avea puține șanse de a merge mai departe, pentru că a vândut câțiva jucători importanți.

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev se bat cu austriecii de la Sturm Graz

Mircea Lucescu a reușit o calificare aproape incredibilă în turul 3 preliminar, după ce Dinamo Kiev a câștigat în prelungiri, în Turcia, cu Fenerbahce, deși din vechiul lot mai sunt doar ucraineni și dintre străini polonezul Kedziora și slovenul Verbic. Acum adversarul pare unul mai abordabil, echipa austriacă Sturm Graz, care nu are nici pe departe lotul lui Fenerbahce.

ADVERTISEMENT

Primul meci este așa zis pe teren propriu, care teren propriu a devenit stadionul din Lodz, în Polonia, unde evoluează echipa de primă divizie Widzew și cea din a doua ligă, LKS. Foarte probabil decisiv va fi returul de la Graz, de săptămâna viitoare, pentru că e e totuși greu de presupus că Dinamo ar putea câștiga la scor primul meci.

Capăt de linie pentru Pyunik Erevan?

Echipa care a eliminat pe CFR Cluj la lovituri de departajare în turul 1 preliminar, Pyunik Erevan, pare a fi ajuns la capăt de linie, pentru că merge în infernul de la Belgrad, unde Steaua  Roșie e superfavorită în fața armenilor. Este greu de presupus că Pyunik va găsi arme și împotriva ofensivei sârbe în fața a zeci de mii de ultrași dezlănțuiți în tribune.

ADVERTISEMENT

Benfica Lisabona primește vizita danezilor de Midtjylland și, în mod normal chiar dacă nu îl mai au pe Darwin Nunez în atac, vândut la Liverpool pentru 100 de milioane de euro, vulturii ar trebui să treacă mai departe, având o echipă superioară la toate capitolele. Și Bodo Glimt e mare favorită în fața lui Zalgiris Vilnius, dar să ne amintim de pățania altor nordici, suedezii de la Malmo, care au pierdut ambele meciuri cu lituanienii!

ADVERTISEMENT