Chapecoense a promovat în prima ligă braziliană la 4 ani de la tragedia aviatică. Video

Andrei David   
în Fotbal international
13/01/2021, 18:43
Chapecoense a promovat în prima ligă braziliană la 4 ani de la tragedia aviatică. Video
Chapecoense şi-a asigurat promovarea în prima ligă braziliană. FOTO: twitter

Echipa braziliană Chapecoense şi-a asigurat promovarea în primul eşalon după victoria cu 2-1, pe teren propriu, cu Figueirense, în etapa 34, cu patru runde înainte de finalul campionatului din liga secundă.

Chapecoense a fost implicată într-un accident aviatic teribil, care a făcut înconjurul lumii, în noiembrie 2016. 71 de persoane aflate la bordul aeronavei respective şi-au pierdut viaţa, doar 6 supravieţuind.

Trei ani mai târziu, în noiembrie 2019, echipa retrograda în eşalonul secund, iar pe 13 ianuarie 2021 şi-a asigurat promovarea pe prima scenă la finalul acestui sezon.

Chapecoense a promovat la 4 ani după ce a murit

Pe 28 noiembrie 2016, Chapecoense zbura spre Columbia, la Medelin, pentru primul tur al semifinalei de Copa Sudamericana (n.r. – echivalentul Europa League).

Avionul care purta delegaţia braziliană s-a prăbuşit, însă, în apropiere oraşul destinaţie. Dintre cele 77 de persoane aflate la bord, 71 şi-au pierdut viaţa.

Au supravieţuit numai trei jucători de la Chapecoense şi trei membri ai echipajului aeronavei.

La trei ani de la fatidicul eveniment, în noiembrie 2019, echipa braziliană retrograda în liga secundă. După încă un an, pe 30 decembrie 2020, preşedintele clubului deceda în urma infecţiei cu virusul pandemic.

În sfârşit, prima veste bună a venit pe 13 ianuarie 2021. După 34 de etape, cu 4 runde înainte de finalul campionatului, Chapecoense a obţinut matematic promovarea înapoi în prima ligă. Iar bucuria a fost una de nedescris.

66 de puncte a adunat Chapecoense în cele 34 de partide şi se află pe poziţia secundă. Lider este America MG, cu 67 de puncte, dar în ultimele 4 etape, Chapecoense poate să îi sufle fotoliul de lider, pentru un succes total.

Închide ×