News

Charles al III-lea, prima vizită în România, în calitate de rege. Suveranul ar urma să vină în țara noastră în mai puțin de trei săptămâni

Regele Charles al III-lea va face prima vizită oficială România după încoronare. Suveranul va ajunge în țara noastră în mai puțin de trei săptămâni.
15.05.2023 | 14:31
Charles al IIIlea prima vizita in Romania in calitate de rege Suveranul ar urma sa vina in tara noastra in mai putin de trei saptamani
Regele Charles al III-lea va vizita România pe 2 iunie. Sursa foto: hepta.to
ADVERTISEMENT

La mai puțin de o lună de la încoronare, regele Charles al III-lea va vizita România. Deplasarea monarhului ar urma să aibă loc pe data de 2 iunie, la mai puțin de o lună de la ceremonia de încoronare din Londra.

Regele Charles al III-lea va vizita România pe 2 iunie. Prima deplasare oficială în țara noastră a suveranului Marii Britanii

Potrivit publicației G4Media, deplasarea suveranului Regatului Unit al Marii Britanii în România ar fi fost pusă la punct la ceremonia de încoronare. La acest eveniment au participat președintele Klaus Iohannis împreună cu soția.

ADVERTISEMENT

La Londra au mai fost, pe 6 mai, și principesa Margareta împreună cu Principele Consort. Vorbim de prima vizită în România în calitate de rege și una dintre primele sale călătorii în afara Marii Britanii după evenimentele din această lună.

Reamintim că regele Charles al III-lea (74 de ani) a fost încoronat în urmă cu mai puțin de două săptămâni, la Westminster Abbey. S-a întâmplat la opt luni după urcarea pe tron, în urma morţii mamei sale, pe 8 septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Peste 2.000 de persoane, printre care membri ai familiei regale, lideri religioși sau șefi de stat au participat la ceremonie. Regele Charles al III-a a fost încoronat alături de regina consoartă Camilla.

Încă nu se cunosc informații în legătură cu delegația regelui care va ajunge în România pe 2 iunie. E posibil ca el să nu fie însoțit de regina consoartă Camilla.

ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-lea, îndrăgostit de România. Suveranul are mai multe proprietăți în țara noastră

Cu mult timp înainte de a ajunge pe tronul Regatului Unit, Charles s-a îndrăgostit de România. Suveranul a rămas fascinat de natura și de peisajul rural din țara noastră, încă de la prima sa vizită aici, în 1998.

Apoi, în 2006, acesta și-a cumpărat o casă tradițională săsească în satul Viscri, din județul Brașov. Au urmat mai multe vizite în ultimii ani.Sandra Gătejeanu-Gheorghe, fost director de Protocol al Casei Regale a României timp de un deceniu, a vorbit despre legătură regelui cu țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Legătura de familie e clar că există și este foarte strânsă. Nu aș începe neapărat să povestesc despre modul în care Casa Regală Română se înrudește cu Casa Regală Britanică, pornind de la Regina Maria, care era nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii.

Este și legătura actualei generații. Practic Margareta, Custodele Coroanei, și Regele Charles al III-lea au copilărit împreună. Ei obișnuiau să își petreacă frecvent vacanțele, mai ales în perioada în care Familia Regală a României se afla în exil.

Principele Filip, tatăl Regelui, este nașul de botez al Custodelui Coroanei Române. E clar că această apropiere a existat întotdeauna”, a declarat aceasta, la B1TV.

ADVERTISEMENT