Sport

Charles Leclerc, prima victorie din carieră în Formula 1! Ferrari întrerupe hegemonia Mercedes

01.09.2019 | 19:16
Charles Leclerc prima victorie din cariera in Formula 1 Ferrari intrerupe hegemonia Mercedes

Pilotul scuderiei Ferrari, Charles Leclerc, a obținut prima victorie din carieră în Formula 1 la Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps, a 13-a etapă a Campionatului Mondial. Monegascul a pornit din pole-position și a adus primul succes stagional al echipei italiene, fiind pentru a treia oară în acest an când Mercedes nu reușește să se impună.

Charles Leclerc, prima victorie din carieră în Formula 1

După prima victorie în Formula 1, Charles Leclerc i-a dedicat succesul prietenului său Anthoine Hubert, care a decedat, sâmbătă, în urma unui accident de Formula 2 la Spa-Francorchamps. ”Am crescut împreună. Nu mă pot bucura total de această victorie”, a spus pilotul de la Ferrari. Înaintea cursei s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Hubert.

În Marele Premiu al Belgiei, Charles Leclerc a fost urmat de cei doi piloți de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton și finlandezul Valtteri Bottas. În puncte au mai intrat Sebastian Vettel (Ferrari), Alexander Albon (Red Bull), Sergio Perez (Racing Point), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Nico Hulkenberg (Renault), Pierre Gasly (Toro Rosso) și Lance Stroll (Racin Point).

Charles Leclerc îi dedică victoria din Marele Premiu al Belgiei lui Anthoine Hubert, decedat într-un accident în Formula 2

Hamilton își mărește avansul la general

În clasamentul general, Lewis Hamilton are un avans considerabil față de coechipierul său Valtteri Bottas (268 de puncte, față de 203 puncte), cei doi fiind urmați de Max Verstappen (Red Bull), care nu a încheiat cursa de la Spa-Francorchamps, cu 181 de puncte. Imediat după start, olandezul s-a ciocnit cu Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) chiar în primul viraj, și-a oprit monopostul și a cauzat singura intervenție a mașinii de siguranță.

Iewrahia piloților este dominată autorirat de Mercedes, cu 471 de puncte, urmată la mare distanță de Ferrari, 326 de puncte, și Red Bull, 254 de puncte. Etapa următoare, Marele Premiu al Italiei, va avea loc săptămâna viitoare, la Monza.