Life

Charlie Chaplin s-a stins în somn în ziua de Crăciun. Cadavrul i-a fost furat, hoții au uitat unde l-au îngropat, crescuse porumbul peste el

Charlie Chaplin a fost un mare actor, dar și comediant englez. A strălucit în timpul carierei sale și este considerat unul dintre cele mai de seamă staruri din secolul XX.
26.11.2022 | 15:08
Charlie Chaplin sa stins in somn in ziua de Craciun Cadavrul ia fost furat hotii au uitat unde lau ingropat crescuse porumbul peste el
Povestea lui Charlie Chaplin pe care puțini o știau până acum. Sursă foto: Pinterest /colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Charlie Chaplin s-a stins din viață chiar în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie 1977. Celebrul comediant a murit în somn la vârsta de 88 de ani.

Corpul lui Charlie Chaplin, furat la două luni după înmormântare

Se pare însă că acesta nu a putut avea liniște nici măcar în mormânt. Actorul a fost înmormântat pe 27 decembrie, iar la două luni distanță, locul său de veci era profanat, iar sicriul dispăruse.

ADVERTISEMENT

Mai exact, pe 1 martie 1978, un polonez și un bulgar au furat sicriul în care se odihnea Charlie Chaplin. Aceștia voiau să ceară o răscumpărare de 600.000 de franci elvețieni, iar ulterior au scăzut prețul la 100.000.

Poliția elvețiană i-a căutat timp de 10 săptămâni pe cei doi, însă fără niciun rezultat. Inclusiv Interpolul și Eugene, unul dintre copiii lui Charlie Chaplin au făcut tot posibilul pentru a-l găsi.

ADVERTISEMENT

Negocierile pentru sicriul lui Charlie Chaplin au început la scurt timp, când membrii familiei regretatului actor au vrut să vorbească cu Giuliano Canese, șoferul defunctului.

Câți bani cereau hoții pentru răscumpărare

S-a negociat până când s-a ajuns la 100.000 de franci elvețieni pentru răscumpărare, iar autoritățile au pus banii într-o servietă. Un polițist a mers să ducă banii, fiind deghizat în șofer.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu avea să știe ce se va întâmpla mai departe. Un poștaș care l-a văzut pe acesta la volanul mașinii lui Charlie Chaplin, a alertat poliția, care nu știa de operațiunea în curs, iar oamenii legii au intervenit, planul nefiind dus la bun sfârșit.

Timpul se tot scurgea, până în ziua cu pricina: 17 mai 1978. Dimineața, la ora 9.30, oamenii legi supravegheau mai bine de 200 de bine telefonice din Lausanne.

ADVERTISEMENT

Norocul a fost de partea lor pentru că polonezul și bulgarul, Roman Wardas de 24 de ani și Gancio Ganev, în vârstă de 38 de ani au fost arestați.

De meserie mecanici, cei doi au vrut doar să facă niște bani fără violență, însă planul nu le-a prea mers.

În final, bulgarul Roman Wardas a fost condamnat la patru ani și jumătate de muncă, în timp ce Gancio Ganev, la doar 18 luni de muncă.

Hoții au uitat unde au pus cadavrul lui Charlie Chaplin

Pentru că a durat ceva timp până ce hoții au fost prinși, se pare că aceștia au cam uitat unde au îngropat sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Charlie Chaplin, iar de aici, o altă aventură.

Cei doi bărbați și-au amintit că l-au îngropat pe un câmp de porumb, însă la acel moment cultura era mică. Ploaia din ultimele două luni însă au făcut ca zona să se schimbe complet.

Astfel, a durat ceva timp până când trupul actorului a fost descoperit, într-un lan de grâu, aproape de castelul familiei.

Cel care deținea terenul a fost extrem de supărat, până în momentul în care și-a dat seama că poate să profite de moment.

Astfel, în locul unde a fost îngropat Charlie Chaplin, pentru a doua oară, bărbatul a pus și o plăcuță.

”Aici a odihnit Charlie Chaplin. Pentru puțină vreme!”, a scris bărbatul.

Povestea a fost atât de tragică, dar și amuzantă, astfel încât în 2014, Xavier Beauvois a scos și un film ”Prețul faimei” în care se poate vedea întreaga acțiune.

Și Eugene Chapin a jucat în el și a confirmat cele trăite la acel moment.

ADVERTISEMENT