Charlie Hebdo, un nou număr pe piaţă! 2.5 milioane de exemplare, TIPĂRITE

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/02/2015, 13:41
Charlie Hebdo, un nou număr pe piaţă! 2.5 milioane de exemplare, TIPĂRITE

CHARLIE HEBDO. Cel mai recent număr al revistei de satiră Charlie Hebdo n-a mai atras la fel de mulţi cititori precum primele ediţii după atacul din 7 ianuarie, scrie publicaţia LePoint.fr, care citează agenţia France-Press (AFP).

CHARLIE HEBDO. Ultima ediţie Charlie Hebdo a atras 2,5 milioane de exemplare. La două săptămâni după atacul asupra redacţiei şi şase săptămâni de la „numărul supravieţuitorilor” (care a dus la tipăreriea a opt milioane de copii), revista de satiră se găseşte din nou la chioşcurile de ziare.

„Se vinde, dar într-un ritm normal, noua ediţia nu are nicio legătură cu numărul precedent”, spune vânzătorul unui chioşc de ziare de la care Saint-Lazare, citat de AFP.

CHARLIE HEBDO. Numărul 1179 al revistei Charlie Hebdo a înregistra un retur normal pentru o publicaţie de satiră, comparat cu săptămânalele generaliste.

CHARLIE HEBDO. Le Point mai scrie că acest trend este aboslut normal pentru o astfel de publicaţie. Potrivit unui articol publicat în Le Monde, din 523 de numere publicate în zece ani, mai puţin de 7% se concentrează pe subiecte religioase.

Dintr-un total, din 2005 şi până în 2015, doar 1,3% dintre primele pagini se apleacă asupra unor subiecte privind lumea musulmanilor”, precizează cotidianul Le Monde, citat de lepoint.fr.

sursa: paginademedia.ro

Închide ×