News

Charlie Ottley, realizatorul Wild Carpathia și Flavors of Romania, jefuit în Timișoara. Jurnalistul filma un clip de promovare a oraşului

Charlie Ottley, realizatorul documentarelor Wild Carpathia și Flavors of Romania, a fost jefuit în Timișoara. Jurnalistul filma atracțiile turistice ale oraşului când trei tineri s-au năpustit asupra lui.
06.06.2022 | 14:58
Charlie Ottley realizatorul Wild Carpathia si Flavors of Romania jefuit in Timisoara Jurnalistul filma un clip de promovare a orasului
Jurnalistul a depus plângere la poliție. Sursa foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Charlie Ottley a fost jefuit de trei tineri în Timișoara. Totul a avut loc într-un parc din oraș, unde realizatorul Wild Carpathia și Flavors of Romania filma noi atracții turistice din țara noastră.

Charlie Ottley, jefuit în Timișoara. Jurnalistul a rămas fără echipamente de filmare

Concret, Charlie Ottley traversa parcul din centrul orașului, în noaptea de duminică spre luni, când s-a trezit atacat din senin. Cei trei tineri i-au smuls geanta care conținea o dronă, dar și alte echipamente video, cu cadre filmate în ultimele zile, scrie opiniatimisoarei.

ADVERTISEMENT

Deși a încercat să fugă după ei, jurnalistul nu a reușit să-i prindă. S-a dus de îndată la poliție și a depus plângere, alături de o persoană care-l însoțea pentru realizarea unui nou material.

”Polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că în Parcul Civic din Timișoara unui bărbat i-a fost sustrasă o geantă care conținea o dronă.

ADVERTISEMENT

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, au comunicat polițiștii de la IPJ Timiș.

Angajații Consiliului Județean Timișoara fac apel ca autoritățile să se mobilizeze rapid în identificarea răufăcătorilor din acest caz.

ADVERTISEMENT

”Facem apel la autoritatile responsabile sa se mobilizeze atat in instrumentarea cazului, cat si in asigurarea sigurantei tuturor cetatenilor care se afla pe teritoriul administrativ al Timisoarei”, au comunicat și reprezentantii CJT.

Charlie Ottley a devenit cunoscut în România după ce a realizat documentarele Wild Carpathia (Sălbăticia Carpaților) și Flavors of Romania (Aromele României).

ADVERTISEMENT

Documentarul Wild Carpathia s-a realizat în intervalul 2011-2013. Aici apare și prințul Charles, care are o casă în satul transilvănean Viscri, din Brașov.

Charlie Ottley, decorat de Klaus Iohannis

Pentru că a contribuit la promovarea României, președintele Klaus Iohannis l-a decorat în 2021 cu Ordinul ”Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F-”Promovarea culturii”.

”În semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de civilizația şi cultura românească, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F-„Promovarea culturii”, domnului Ottley Charlie, scriitor, jurnalist şi regizor, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, este menționat într-un decret semnat de șeful statului.

ADVERTISEMENT