Life

Chef Adrian Hădean, poziție dură despre tăiatul porcului: „Nu admit să-mi spui că-s mâncător de hoituri”

Chef Adrian Hădean are o poziție dură față de cei care îi critică pentru că este de acord cu sacrificarea porcilor de sărbători. Iată ce a avut de spus cheful bucătar.
19.12.2021 | 16:34
Chef Adrian Hadean pozitie dura despre taiatul porcului Nu admit sami spui cas mancator de hoituri
ADVERTISEMENT

Chef Adrian Hădean este de părere că românii nu ar trebui să mai fie așa critici la adresa celor care se bucură de tradiția tăierii porcului, pe care o respectă.

Bucătarul spune că acesta este un obicei vechi, care se practica demult, și tocmai de aceea el a devenit o tradiție, fiindcă pe vremuri oamenii își vânau și sacrificau hrana.

ADVERTISEMENT

Chef Adrian Hădean spune că porcii sunt crescuți pentru a fi sacrificați

Acum, de Crăciun, oamenii taie porcii, pentru a avea cele mai alese preparate pe care să le pună pe masă. Totuși, unele voci spun că acest obicei este unul mult prea barbar.

Acelora a ținut să le răspundă cheful, deoarece el consideră că porcii sunt crescuți pentru a fi sacrificați, iar oamenii trebuie să supraviețuiască prin a mânca alte specii, acesta fiind un dat de la natură.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, el a recunoscut că a sacrificat mulți porci alături de familia sa, după ce o bună perioadă au stat să se îngrijească de animal, iar viața lui să fie una bună.

„Tăierea porcului e un obicei vechi. E una dintre legăturile noastre cu trecutul, cu modalităţile ancestrale de procurare a hranei.

ADVERTISEMENT

Am sacrificat mulţi porci în viaţa asta, împreună cu bunicul meu, cu tata, cu fratele meu.

Am crescut porci pentru a fi sacrificaţi, am curăţat după ei în fiecare zi, i-am spălat”, a spus Hădean.

Chef Adrian Hădean, despre tăierea porcilor: „Nu admit să-mi spui că-s mâncător de hoituri”

Deoarece la postarea sa de pe Facebook s-au strâns o mulțime de comentarii negative, bucătarul Adrian Hădean a ținut să le dea un mesaj celor care nu sunt de acord cu tăiatul porcilor, sau cu opinia lui.

ADVERTISEMENT

Astfel, el chiar a dat exemple de acuzații care i-au fost făcute, cum ar fi că este un criminal sau mâncător de hoituri.

„Nu admit blesteme, înjurături, prozelitism de tip sectar, nu admit să-mi spui (în propria-mi casă) că-s mâncător de hoituri ori criminal barbar.

Şi nu, nu mă poţi convinge că a fi vegetarian e un mod de viaţă pe care trebuie să-l urmez, te rog să nu mai încerci”, a precizat el.

ADVERTISEMENT