Chef Adrian Hădean este de părere că românii nu ar trebui să mai fie așa critici la adresa celor care se bucură de tradiția tăierii porcului, pe care o respectă.
Bucătarul spune că acesta este un obicei vechi, care se practica demult, și tocmai de aceea el a devenit o tradiție, fiindcă pe vremuri oamenii își vânau și sacrificau hrana.
Acum, de Crăciun, oamenii taie porcii, pentru a avea cele mai alese preparate pe care să le pună pe masă. Totuși, unele voci spun că acest obicei este unul mult prea barbar.
Acelora a ținut să le răspundă cheful, deoarece el consideră că porcii sunt crescuți pentru a fi sacrificați, iar oamenii trebuie să supraviețuiască prin a mânca alte specii, acesta fiind un dat de la natură.
Mai mult decât atât, el a recunoscut că a sacrificat mulți porci alături de familia sa, după ce o bună perioadă au stat să se îngrijească de animal, iar viața lui să fie una bună.
„Tăierea porcului e un obicei vechi. E una dintre legăturile noastre cu trecutul, cu modalităţile ancestrale de procurare a hranei.
Am sacrificat mulţi porci în viaţa asta, împreună cu bunicul meu, cu tata, cu fratele meu.
Am crescut porci pentru a fi sacrificaţi, am curăţat după ei în fiecare zi, i-am spălat”, a spus Hădean.
Deoarece la postarea sa de pe Facebook s-au strâns o mulțime de comentarii negative, bucătarul Adrian Hădean a ținut să le dea un mesaj celor care nu sunt de acord cu tăiatul porcilor, sau cu opinia lui.
Astfel, el chiar a dat exemple de acuzații care i-au fost făcute, cum ar fi că este un criminal sau mâncător de hoituri.
„Nu admit blesteme, înjurături, prozelitism de tip sectar, nu admit să-mi spui (în propria-mi casă) că-s mâncător de hoituri ori criminal barbar.
Şi nu, nu mă poţi convinge că a fi vegetarian e un mod de viaţă pe care trebuie să-l urmez, te rog să nu mai încerci”, a precizat el.