News

Chef Dăncilă! Fostul premier s-a semnat drept „bucătar-șef” pe un document în care susținea OUG13 din postura de europarlamentar

Chef Dancila Fostul premier sa semnat drept bucatarsef pe un document in care sustinea OUG13 din postura de europarlamentar
Viorica Dăncilă s-a numit „chef” într-o gafă comisă la Parlamentul European, cu ocazia OUG13 *foto: republica.ro
ADVERTISEMENT

Momentul OUG13 a fost unul dintre cele mai grele din istoria recentă a țării. Atunci sute de mii de români au ieșit în stradă să își arate nemulțumirea față de măsurile pe care le luase guvernul Grindeanu și ministrul Florin Iordache în materie de Justiție. În același timp, la Bruxelles se ducea o luptă dură între europarlamentarii români cu privire la modificările aduse justiției. În avangarda taberei care se afla de partea modificărilor era și liderul delegației europarlamentarilor social-democrați, Viorica Dăncilă. Într-o scrisoare în care susținea modificările din OUG13, Dăncilă a comis una dintre celebrele sale gafe.

Chef Dăncilă! Cum s-a semnat într-o scrisoare la Bruxelles

Cei de de la Newsweek România au prezentat un email trimis de Viorica Dăncilă autorităților europene în care se poate vedea că liderul PSD era de partea lui Liviu Dragnea în cee ace privește ordonanța de urgență care a scos în stradă sute de mii de români. E-mail-ul trimis de fostul europarlamentar se numește „Situația din România” („A state of things in Romania”) și promitea că le va transmite faptele care să prezinte interpretarea corectă a situației: „We believe it is helpful to know the actuals facts in order to correctly interpret the current situation.”

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că susținea o măsură extrem de nepopulară în țară, Viorica Dăncilă a comis și una dintre gafele cu care avea să ne obișnuiască în viitor. Astfel, ea s-a semnat atunci „Chef of the Romanian S&D Delegation”. Cuvântul „Chef” în limba engleză înseamnă „bucătar șef”. Cel mai probabil Viorica Dăncilă a vrut să transmită că este șeful delegației social-democraților, adică „chief”, dar a mâncat o literă.

Viorica Dăncilă s-a numit „chef” într-o gafă comisă la Parlamentul European, cu ocazia OUG13
Viorica Dăncilă s-a numit „chef” într-o gafă comisă la Parlamentul European, cu ocazia OUG13

Viorica Dăncilă a susținut OUG 13 în cadrul Parlamentului European

După mișcările de protest care au avut loc din cauza OUG13, Viorica Dăncilă a avut chiar o luare de poziție în Parlamentul European în care susținea înfocat modificările legislative și îi ataca nominal pe Monica Macovei și Dacian Cioloș:

ADVERTISEMENT

„Curtea Constituțională a constatat că unele prevederi ale Codului Penal nu erau constituționale. Drept urmare, Guvernul PSD-ALDE a dat o ordonanță de urgență pentru a reglementa acest lucru. Același lucru a fost folosit anterior de Guvernul Cioloș și de Guvernul Boc. Guvernul președintelui Iohannis, Guvernul Cioloș, a operat 151 de modificări, realizate în secret, fără nicio consultare publică. De ce, domnule comisar, nu ați spus și atunci că România a făcut un pas inapoi?”, spunea atunci actualul prezidențiabil PSD.