Lumea gastronomiei internaționale este mai săracă după ce Gianna Buzzetta, chef talentat într-un restaurant cu stele Michelin, a murit într-un accident cumplit, în timp ce se afla în excursia visurilor sale.
O tragedie a zguduit lumea gastronomiei internaționale. Gianna Buzzetta, chef apreciat și îndrăgit de întreaga comunitate culinară, și-a pierdut viața la doar 26 de ani, în urma unui accident neașteptat petrecut în timpul unei drumeții în Hawaii, alături de iubitul ei, Connor Quinton.
Pe 23 martie, în timpul unei vizite la renumita cascadă Makaleha din Kauai – un loc pe care Gianna își dorea de mult să-l descopere – un bolovan desprins de la mare înălțime a lovit-o direct.
Tatăl său a povestit în cadrul unui interviu momentele cumplite care au urmat și cum logodnicul tinerei a încercat să o salveze, dar în zadar. „Au auzit un zgomot foarte puternic. S-a uitat în sus, dar nu și-a dat seama de unde vine. Și într-o clipă… s-a întâmplat. Bolovanul s-a desprins de la o distanță mare și a căzut direct peste ea”, a povestit Sal Buzzetta, pentru publicația 10News.
Connor a reușit să o tragă din apă, disperat să o salveze, însă lipsa semnalului l-a obligat să plece de urgență în căutarea ajutorului. Gianna a fost preluată cu elicopterul și dusă la spital, dar rănile suferite i-au fost fatale. Părinții au ajuns în Hawaii la timp ca să își strângă fiica în brațe pentru ultima oară.
Gianna lucra ca chef patissier la Jeune et Jolie, un restaurant de lângă San Diego, California, recunoscut cu o stea Michelin. Era văzută ca un talent promițător în lumea gastronomiei, apreciată pentru măiestria cu care crea deserturi rafinate.
„Era o parte esențială a echipei. Extrem de creativă, talentată, muncitoare până la epuizare. Avea tot ce ne dorim la un coleg – modestie, încredere în sine, energie, căldură. Toată echipa o iubea. Moartea ei ne-a paralizat”, a dezvăluit John Resnick, patronul restaurantului, pentru Fox 5, conform libertateapentrufemei.ro.