Chelsea

Pe FANATIK, ai cele mai tari stiri si informatii la minut, program si rezultate Chelsea Londra. Vezi meciul ONLINE Chelsea LIVE VIDEO in timp real.

Chelsea, singura echipă din Londra care a câştigat Champions League

Chelsea Londra este un club fondat în 1905, care are în palmares 29 de trofee: 6 titluri, 8 Cupe ale Angliei, 5 Cupe ale Ligii, 4 Community Shields pe plan intern, Champions League, două Cupa Cupelor, două Europa League şi Supercupa Europei. Meciurile de acasă le susţine pe stadionul Stamford Bridge. Alături de Manchester United face parte din rândul celor cinci cluburi de pe continent care au în vitrina clubului toate trofeele europene. The Blues sunt singura grupare londoneză care a reuşit să câştige Champions League.

Cele mai multe succese au venit pentru londonezi din 2003 încoace, adică după ce miliardarul rus Roman Abramovich a cumpărat clubul. El a plătit suma de 170 milioane euro, o sumă care acum pare foarte mică, dar la acea vreme reprezenta ceva. Cu Claudio Ranieri pe bancă londonezii au cumpărat atunci jucători în valoare de 120 de milioane euro, printre care şi pe internaţionlul român Adrian Mutu, de la Parma, pentru 24 milioane euro.

Dan Petrescu şi Adrian Mutu, românii din istoria lui Chelsea

Mutu a fost al doilea român la Chelsea după Dan Petrescu. Acesta nu a prins perioada prosperă la Chelsea, jucând pe Stamford Bridge, sub conducerea lui Ruud Gullit şi a poi a lui Gianluca Vialli între 1995 şi 2000, perioadă în care a câştigat Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Cupa Cupelor. În  total a jucat 215 meciuri în tricoul albastru şi a marcat şi 23 de goluri, deşi a fost fundaş.

Adrian Mutu nu a avut succesul şi imaginea lui Dan Petrescu. Venit ca o mare vedetă în 2003 a plecat cu mare scandal după un an, după ce portughezul Jose Mourinho preluase banca tehnică de la Claudio Ranieri. Mutu a fost depistat pozitiv la un control antidoping pentru uz de cocaină şi a fost suspendat pe 7 luni de forurile internaţionale, după care a plecat la Juventus. Mulţi ani patronul Roman Abramovich s-a aflat în proces cu cel supranumit Briliantul, cerând românului despăgubiri de 17 milioane euro, dar până la urmă afacerea s-a clasat.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT