Sport

Chelsea a luat o decizie radicală în privința lui Pierre-Emerick Aubameyang! Ce se întâmplă cu fostul căpitan al lui Arsenal

Chelsea a avut o campanie spectaculoasă de transferuri, iar în urma ei, clubul a luat o decizie radicală în privința lui Pierre-Emerick Aubameyang.
03.02.2023 | 21:22
Chelsea a luat o decizie radicala in privinta lui PierreEmerick Aubameyang Ce se intampla cu fostul capitan al lui Arsenal
Chelsea a luat o decizie radicală în privința lui Pierre-Emerick Aubameyang. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Atacantul gabonez ajunsese la Chelsea în vară pentru 12.000.000 de euro de la Barcelona, formație pentru care a jucat jumătate de sezon, însă la care nu i se mai putea promite locul de titular în urma venirii lui Robert Lewandowski.

Chelsea a luat o decizie radicală în privința lui Pierre-Emerick Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang nu a avut un sezon atât de bun la Chelsea, iar în urma campaniei spectaculoase făcută de londonez în iarnă, a fost lăsat în afara listei de jucători pentru fazele superioare din Champions League.

ADVERTISEMENT

Așadar, atacantul gabonez nu va mai evolua în acest sezon în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa, chiar dacă a jucat în toate meciurile din grupă, reușind să marcheze două goluri și să ofere o pasă decisivă.

De altfel, Aubameyang s-a descurcat cel mai bine în Champions League pentru Chelsea, pentru că în campionat are un singur gol marcat în 11 meciuri, o statistică mult sub nivelul fostului căpitan al lui Arsenal.

ADVERTISEMENT
  • 33 de ani are Pierre-Emerick Aubameyang

Unul dintre cele mai slabe sezoane din cariera lui Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang a fost până nu demult unul dintre atacanții în formă din fotbalul internațional, iar de când s-a făcut remarcat în 2011 la Saint-Etienne, cariera sa a avut o traiectorie ascendentă.

După două sezoane foarte bune făcute în Ligue 1, Pierre-Emerick Aubameyang era adus de Borussia Dortmund pentru 13.000.000 de euro, iar în Bundesliga, atacantul gabonez s-a făcut rapid remarcat, fiind pus în evidență perfect de colaborarea pe care a avut-o în teren cu Marco Reus și cu Ousmane Dembele.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2018, Arsene Wenger făcea unele din ultimele transferuri la Arsenal, iar „tunarii” plăteau 63.750.000 de euro pentru a-l aduce de la Borussia Dortmund.

Evoluțiile bune l-au făcut pe Aubameyang să devină căpitanul lui Arsenal, însă o dispută avută cu Mikel Arteta l-a determinat să plece la Barcelona din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Acum, la Chelsea, Pierre-Emerick Aubameyang are parte de unul dintre cele mai slabe sezoane din carieră, fiind de nerecunoscut, ținând cont că în 2019 devenea golgheterul din Premier League, cu 22 de goluri.

  • 12.000.000 de euro este cota de piață a lui Pierre-Emerick Aubameyang, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: