Fotbal international

Chelsea a pus mâna pe Pipita! Gonzalo Higuain lasă AC Milan şi vine în Premier League

09.01.2019 | 14:18
Chelsea a pus mana pe Pipita Gonzalo Higuain lasa AC Milan si vine in Premier League

Gonzalo Higuain lasă AC Milan şi fotbalul italian şi vine în Premier League! Chelsea este cea care a pus mâna pe Pipita Higuain şi asta pentru că între atacantul argentinian, în vârstă de 31 de ani şi actualul antrenor al londonezilor, Maurizio Sarri, există o conexiune strânsă, din perioada în care ambii se aflau la Napoli. La echipa de la poalele Vezuviului a cunoscut Higuain cel mai bun sezon din carieră, marcând 37 de goluri în toate competiţiile şi fiind apoi cumpărat de Juventus cu 92 de milioane euro, clauza de eliberare.

Higuain a ajuns la AC Milan în vara lui 2018 în cadrul unei operaţiuni mai complexe cu Juventus, în care a intrat şi revenirea fundaşului central Leonardo Bonucci la campioana Italiei. Preţul lui Higuain a fost fixat la 40 de milioane euro, însă jucătorul a ajuns pe San Siro sub formă de împrumut pentru un sezon, pentru aceasta Milan plătind 16 milioane euro şi urmând a achita restul sumei pentru o mutare definitiva în vara lui 2019.

Gonzalo Higuain lasă Milan pentru a lucra din nou cu Maurizio Sarri

Însă, spre deosebire de evoluţiile Pipitei la Napoli şi la Juventus jocul argentinianului sub comanda lui Gennaro Gattuso a lăsat mult de dorit şi au fost perioade lungi de ineficacitate pentru acesta. Higuain a marcat numai opt goluri, ultimul în succesul din ultima etapă pe 2018, 2-1 acasă cu SPAL Ferrara, gol care a adus trei puncte echipei sale, dar care nu l-a impresionat pe directorul sportiv al Diavolului milanez, fostul mare internaţional brazilian Leonardo. Acesta a spus că nu e deloc destul pentru un atacant de clasa lui Higuain şi că sud-americanul va trebui serios să accelereze şi să crească de la meci la meci, pentru a arăta adevărata valoare.

Sunt însă acum şanse foarte mari ca Leonardo să nu mai aibă ce reproşa lui Higuain, pentru că jucătorul a spus da ofertei venite de la fostul său antrenor de la Napoli şi acum Chelsea va trebui să se înţeleagă cu Juventus, pentru că Maurizio Sarri îl vrea de urgenţă, după ce echipa sa a pierdut prima manşă a semifnalei Cupei Ligii în faţa lui Tottenham cu 1-0. Returul va avea loc pe 22 ianuarie şi Sarri speră ca Higuain să fie atunci titular.

Englezii trebuie să plătească aceeaşi sumă ca şi Milan proprietarului Juventus

Suma pe care trebuie să o plătească gruparea patronată de rusul Roman Abramovici este aceeaşi, adică 40 de milioane euro. Ţinând cont că s-a plătit pentru spaniolul Alvaro Morata valoarea dublă la ceea ce se cere pe Higuain sunt şanse mari ca mutarea să fie oficializată în cel mai scurt timp. Dacă se va face Chelsea va ajunge la suma de 241 milioane euro cheltuită în acest sezon, începând din vara lui 2018, pentru achiziţii de jucători.

Gonzalo Higuain la Chelsea. Englezii vor plăti lui Juventus 40 de milioane euro. La Milan Higuain a marcat opt goluri in 20 de meciuri

Însă englezii vor să amortizeze din sumă prin despărţirea de Alvaro Morata, care nu a dat aproape deloc satisfacţie. Mult timp s-a vorbit de un fel de rocadă, cu Morata ajungând la Milan, însă acum presa spaniolă scrie că jucătorul este mult mai aproape de a reveni acasă, în Primera Division, unde ar urma să întărească atacul Sevillei, echipă care are ca obiectiv să termine pe primele patru locuri, pentru a juca ediţia viitoare în grupele Champions League.