ADVERTISEMENT
Fotbal international

Chelsea, comunicat dur după decizia TAS: „Penalizarea dictată de FIFA a fost perversă”

Autor: Francisc Oprea | 06.12.2019 | 20:40
Chelsea, comunicat dur după decizia TAS: „Penalizarea dictată de FIFA a fost perversă”
Chelsea este pe locul patru în Premier League după 15 etape. Sursă Foto: Hepta

Tribunalul de arbitraj sportiv a ridicat suspendarea celor de la Chelsea, care nu au putut face transferuri în perioada de transferuri din vară. După decizia TAS, clubul britanic a oferit un comunicat în care își prezintă poziția după hotărârea luată de FIFA în luna februarie.

ADVERTISEMENT

Chelsea, reacție oficială după decizia TAS

În luna februarie, FIFA le-a interzis celor de la Chelsea să facă transferuri în următoarele două perioade de mercato, după ce anumite prevederi din regulamentele forului internațional au fost încălcate. Totuși, vineri, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis ca suspendarea clubului din Anglia să fie redusă, Chelsea având libertatea de a legitima jucători în ianuarie.

După hotărârea TAS, echipa din Premier League a oferit un comunicat, în care a numit sancțiunea luată de FIFA în februarie o acțiune „perversă”. Întregul comunicat emis de Chelsea:

ADVERTISEMENT

Modul în care FIFA a gestionat cazul este cu adevărat nesatisfăcător, FIFA tratând Chelsea într-un mod diferit față de modul în care s-a gestionat situația de la Manchester City. FIFA a acuzat Chelsea că a încălcat Articolul 19 din regulamentele, pentru legitimarea a 19 jucători din 2009 încoace.

Dintre aceștia, 16 jucători au fost legitimați de Chelsea în același mod în care o fac și celelalte cluburi din Premier League. Mai mult, Chelsea a solicitat o clarificare de la Premier League în 2009 în problema legitimării jucătorilor din această categorie (n.r. jucători minori). Federația Engleză de Fotbal a confimat că jucătorii din respectiva categorie pot fi înregistrați fără a fi respectată o procedură specială.

ADVERTISEMENT

Astfel, faptul că FIFA a penalizat Chelsea pentru legitimarea unor jucători din această categorie este pervers. Suntem încântați că situația a fost corectată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se arată în comunicatul emis de clubul britanic.

Chelsea nu a putut face transferuri în vară

Frank Lampard a fost numit în vară antrenor la Chelsea, însă nu a putut face niciun transfer din cauza interdicției dictată de FIFA. Mai mult, echipa britanică l-a vândut și pe cel mai important fotbalist din ultimele sezoane, Eden Hazard, ajuns la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Totuși, cu o echipă formată din jucători tineri, reveniți după împrumuturi la echipe din Championship, precum Mason Mount și Tammy Abraham, Chelsea se află pe locul patru în Premier League după 15 etape și este foarte aproape de o calificare în fazele eliminatorii din Liga Campionilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!