Sport

Chelsea e pregătită să facă cel mai scump transfer din istoria clubului. Enzo Fernandez le-a spus „da” londonezilor

Chelsea are un sezon modest, dar proprietarul Todd Boehly pare dispus să facă investiții majore și vrea să realizeze cel mai scump transfer din istoria clubului.
30.12.2022 | 14:07
Chelsea e pregatita sa faca cel mai scump transfer din istoria clubului Enzo Fernandez lea spus da londonezilor
Chelsea are un sezon modest, dar proprietarul Todd Boehly pare dispus să facă investiții majore și vrea să realizeze cel mai scump transfer din istoria clubului. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
30-12-2022
12:10

Enzo Fernandez și-a dat acceptul să meargă la Chelsea

Enzo Fernandez, proaspăt campion mondial cu naționala Argentinei, este foarte aproape de a o părăsi pe Benfica și de a semna cu Chelsea. El și-a dat acceptul să se transfere la echipa londoneză și așteaptă doar ca cele două cluburi să se pună de acord asupra sumei de transfer.

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Chelsea ar fi dispusă să plătească suma de 127 de milioane de euro, cu 7 milioane mai mult decât este clauza de reziliere. Singura condiție ar fi ca o parte din bani să fie achitați în rate.

Același Fabrizio Romano susține că Liverpool și Manchester United, alte două cluburi despre care s-a zvonit că ar fi interesate de Enzo Fernandez, nu au deschis niciun fel de discuție cu Benfica referitoare la transferul argentinianului.

Londonezii au câștigat lejer în etapa de Boxing Day în fața lui Bournemouth, scor 2-0, dar sunt la 16 puncte în urma liderului Arsenal.

Enzo Fernandez, cel mai scump transfer din istoria lui Chelsea

Managerul Graham Potter vrea să-și întărească zona de la mijlocul terenului, mai ales că înțelegerile pe care ”albaștrii” le au cu Jorginho și N’Golo Kante expiră la finalul sezonului, iar pe lista să se află un campion mondial cu naționala Argentinei.

ADVERTISEMENT

Conform The Sun, Chelsea este pregătită să realizeze cel mai scump transfer din istoria clubului odată cu aducerea lui Enzo Fernandez (21 de ani). Jurnaliștii britanicii vorbesc despre faptul că londonezii sunt dispuși să achite clauza de reziliere a jucătorul cu Benfica Lisabona, în valoare de 120 de milioane de euro.

Gruparea de pe Stamford Bridge grăbește aducerea lui Enzo Fernandez, desemnat cel mai bun tânăr jucător de la Cupa Mondială, pentru a învinge concurența celor de la Liverpool și Manchester United, deși ceilalți doi coloși din Premier League ar tinde mai degrabă spre un transfer făcut în vara viitoare.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că oficialii lui Chelsea au avut deja o întâlnire cu Rui Costa, președintele lui Benfica, și cu agentul Jorge Mendes în care i-a informat că sunt dispuși să achite clauza de reziliere a jucătorului.

Benfica trage cu dinții de argentinian

În aceste condiții, conducătorii de pe Stamford Bridge vor trebui doar să-l mai convingă pe Enzo Fernandez că Chelsea este cea mai bună alegere pentru viitorul său. În cazul în care vor reuși, argentinianul va deveni cel mai scump transfer din istoria londonezilor, depășindu-l pe Romelu Lukaku, adus în vara lui 2021 de la Inter Milano pentru 113.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Singura problemă pare să apară de la Benfica, club care are o situație financiară foarte bună după ce l-au vândut în vară pe Darwin Nunez la Liverpool, cu 75 de milioane de euro, și nu are niciun fel de presiune la buget. De altfel, lusitanii ar fi refuzat deja o ofertă 100.000.000 de euro pentru noul său star.

Președintele Rui Costa chiar l-a sfătuit pe Enzo Fernandez că rămânerea gruparea portugheză până la finalul sezonului l-ar ajuta să se pregătească pentru restul carierei. Un alt argument adus în discuție de lusitani este faptul că Chelsea ar putea rata calificarea în stagiunea viitoare din Champions League.

ADVERTISEMENT

Fernandez mai are contrat cu Benfica până în 2027, fiind abia adus de la River Plate în vara trecută cu 14 milioane de euro. Argentinienii au păstrat și 25% dintr-un viitor transfer, ceea ce înseamnă că vor încasa 30 de milioane de euro dacă londonezii vor plăti clauza de reziliere.

ADVERTISEMENT
Tags: