Sport

Chelsea fură startul în cursa cu Bayern, Real sau Manchester United. Boehly pare că a securizat transferul lui Christopher Nkunku

Chelsea se apropie de securizarea transferului lui Christopher Nkunku, în vara viitoare, jucător dorit și de alte echipe majore din Germania, Spania sau Anglia.
04.10.2022 | 13:00
Chelsea fura startul in cursa cu Bayern Real sau Manchester United Boehly pare ca a securizat transferul lui Christopher Nkunku
Presa engleză scrie că jucătorul lui RB Leipzig, Christopher Nkunku, este foarte aproape de a trece, din vara viitoare, la Chelsea. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Chelsea s-a despărțit de Thomas Tuchel și tocmai a obținut primul succes din era Graham Potter, 2-1 cu Crystal Palace. Todd Boehly, noul proprietar al echipei, nu este însă cu gândul doar la prezent, ci și la viitor. Și, potrivit presei engleze, dar nu numai, pare aproape de a securiza transferul lui Christopher Nkunku de la RB Leipzig.

Christopher Nkunku a făcut deja o vizită medicală ”preliminară”

Todd Boehly a fost cel care a câștigat cursa pentru preluarea lui Chelsea de la Roman Abramovich. Și a venit cu gândul de a oferi clubului perspectiva de a avea o anvergură de genul celei oferite de rus.

ADVERTISEMENT

Dovada? A cheltuit pentru transferuri peste 200 de milioane de lire sterline în fereastra de vară. Chiar dacă mutările nu au avut anvergura pe care și-o dorea.

Însă este decis să continue în demersul său care are drept țel ca Chelsea să domine Premier League, dar și fotbalul european. L-a înlăturat pe Tuchel după startul ratat de campionat și înfrângerea cu Dinamo Zagreb, din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

L-a adus pe Graham Potter, de la Brighton. Și continuă să vâneze staruri. A rămas cu ochii pe Neymar și, ați aflat deja, și-l dorește pe Kylian Mbappe.

Însă merge și pe piste mai accesibile. Precum extrem de talentatul vârf al lui RB Leipzig, Christopher Nkunku. În cazul căruia, vara viitoare, se activează o clauză de reziliere de 60 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

The Athletic a dezvăluit că medicii de la Chelsea au supervizat, săptămâna trecută, o vizită medicală amănunțită la care a fost suspus jucătorul.

În plus, deși nu s-a semnat un contract, englezii au anunțat deja că sunt dispuși să plătească nu doar clauza de reziliere. Ci și o sumă suplimentară. Iar acest lucru, susțin jurnaliștii din Insulă, dar și cunoscutul Fabrizio Romano, fac ca lucrurile să fie aproape clare.

ADVERTISEMENT

Cine pierde dacă jucătorul lui Leipzig ajunge pe Stamford Bridge

Că așa par să stea lucrurile o dovedește și faptul că se explorează deja repercusiunile acestei mutări. Mai precis, care sunt jucătorii al căror viitor este afectat de venirea lui Nkunku.

Primul pe listă pare să fie Romelu Lukaku. Cu atât mai mult cu cât belgianul nu evoluează anul acesta pentru Chelsea, ci, sub formă de împrumut, la Inter.

Dar nu numai. Christian Pulisic și Hakim Ziyech au fost, ca și Timo Werner, pe lista jucătorilor de care echipa se poate dispensa. Doar germanul a plecat. Acum, ambii sunt văzuți ca oameni de lot, utili în condițiile unui program condensat din pricina Cupei Mondiale.

Primul a mai și prins minute. Cel de-al doilea a figurat în lot, dar a fost cu precădere rezervă neutilizată. Însă, dacă vine Nkunku, cum în lot mai sunt Mount, Sterling, ca și certitudini, plus Aubameyang și chiar, cu anumite rezerve, Havertz, este limpede că viitorul lui Pulisic și Ziyech la Chelsea este mai degrabă sumbru.

ADVERTISEMENT