Sport

Leicester o învinge pe Chelsea și câștigă în premieră Cupa Angliei! Eurogolul lui Tielemans a făcut diferența. Video

15.05.2021 | 21:08
Leicester o invinge pe Chelsea si castiga in premiera Cupa Angliei Eurogolul lui Tielemans a facut diferenta Video
ADVERTISEMENT

Chelsea – Leicester 0-1. „Vulpile” au cucerit primul lor trofeu FA Cup. Echipa lui Brendan Rodgers a câștigat cu 1-0 finala de pe Wembley, decisă de un gol senzațional marcat de Youri Tielemans. 

Chelsea – Leicester 0-1 ( Tielemans 64)

Echipele de start:

  • Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Thiago Silva, Rudiger – James, Kante, Joginho, M. Alonso – Ziyech, Mount – Werner. Rezerve: Mendy, Chilwell, Emerson, Gilmour, Giroud, Havertz, Hudson-Odoi, Pulisic, Zouma. Antrenor: Thomas Tuchel.
  • Leicester: Schmeichel – Fofana, Evans, Soyuncu – Castagne, Tielemans, Ndidi, Thomas – Perez – Iheanacho, Vardy. Rezerve: Ward, Albrighton, Amartey, Choudhury, Maddison, Mendy, Morgan, Pereira, Praet. Antrenor: Brendan Rodgers.
ADVERTISEMENT

Min. 89 – Chillwell trimite mingea în poarta lui Leicester, dar VAR anulează golul lui Chelsea pe motivul unui ofsaid la limită.

Min. 87 – Intervenție uriașă a lui Kasper Schmeichel! Danezul blochează cu un ultim efort șutul puternic al lui Mount.

ADVERTISEMENT

Min. 64 – GOOOL Leicester!!! Tielemans deschide scorul în finala FA Cup cu un șut direct în vinclul porții lui Kepa!

Min. 32 – Jonny Evans s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Marc Albrighton.

Min. 1 – A început finala Cupei Angliei!


Chelsea va juca sâmbătă, 29 mai, şi finala Champions League, la Porto, într-un autentic duel de Premier League, cu Manchester City, echipă pe care a bătut-o de două ori consecutiv în mai puţin de două luni, pentru că, după semifinala de Cupă, a urmat şi un 2-1 în campionat chiar pe Etihad Park.

ADVERTISEMENT

În plus, locul 4, pe care se află acum londonezii şi care duce automat în grupele Champions League, în cazul în care nu vor câştiga trofeul, este serios ameninţat de revirimentul lui Liverpool. Chelseava juca în campionat cu câteva zile înainte de finala Champions League, ceea ce va fi greu pentru Thomas Tuchel, care nu va putea menaja din titulari.

Chelsea – Leicester Live stream Eurosport 1

Partida Chelsea – Leicester se joacă sâmbătă, 15 mai, de la ora 19:15, pe stadionul Wembley şi va fi primul eveniment organizat cu un număr restrâns de spectatori, mai precis 20.000 de suporteri vor avea acces. Finala va fi arbitrată de Michael Oliver.

ADVERTISEMENT

Meciul va putea fi urmărit în exclusivitate pe canalul Eurosport 1, dar şi în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO. Vestea bună pentru Thomas Tuchel este faptul că după cinci săptămâni de absenţă mijlocaşul croat Mateo Kovacic a revenit la antrenamente. Un alt jucător cheie la mijloc, francezul Kante, are o problemă la călcâiul lui Achile, dar se va afla totuşi pe teren.

Chelsea a câştigat toate jocurile directe din Cupa Angliei

La Leicester situaţia nu este la fel de bună în privinţa problemelor de lot. Barnes, Justin, Morgan şi Evans sunt absenţi din lotul vulpilor. Totuşi, faptul că în ultimele şase confruntări directe Leicester a reuşit patru victorii şi două remize conferă destul optimism.

Care altfel nu ar trebui să fie la cote foarte înalte dacă judecăm alte statistici deloc încurajatoare pentru Leicester. În toate cele şapte partide care au avut loc între ele strict în Cupa Angliei niciodată „vulpile“ nu au reuşit vreo calificare, ceea ce nu sună deloc bine.

Au mai jucat o finală de Cupa Ligii în 1965

Nu este pentru prima oară când Chelsea şi Leicester ajung să joace pentru câştigarea unui trofeu. S-a mai petrecut acest lucru în sezonul 1964-65, atunci fiind în finala Cupei Ligii şi londonezii s-au impus cu 3-2 la capătul celor două manşe.

Pentru Chelsea calificarea în finala Cupei Angliei începe să devină o obişnuinţă. Este pentru a patra oară în ultimele cinci sezoane când The Blues ajung până în ultimul act. Însă doar o dată, în 2018, Chelsea a şi câştigat, în celelate două, 2017 şi 2020 fiind învinsă de Arsenal.

Chelsea, opt succese în Cupa Angliei cu antrenori diferiţi

Pentru Chelsea aceasta va fi a 15-a finală a Cupei Angliei din istorie, londonezii reuşind să câştige trofeul de opt ori. Ceea ce este interesant este faptul că aceste opt succese au fost realizate cu opt antrenori diferiţi. Niciodată vreunul nu a izbutit două succese în Cupa Angliei.

Pentru casele de pariuri Chelsea pleacă favorită, la o cotă de 1,90. Leicester are 4,10 pentru a încerca să obţină prima Cupă a Angliei din istorie, iar un gol marcat de „vulpi“ are cotă de 1,50. Însă Chelsea, din cele opt triumfuri, şapte le-a izbutit la un singur gol diferenţă.

ADVERTISEMENT