Sport

Chelsea – Liverpool 0-0 (5-6 după loviturile de departajare). “Cormoranii” au câştigat Cupa Angliei după o finală dramatică şi visează la o cvadruplă istorică. Video

FANATIK vă dă informaţii despre partida Chelsea - Liverpool, care s-a jucat sâmbătă, 14 mai, de la ora 18:45, în finala Cupei Angliei, pe stadionul Wembley.
14.05.2022 | 21:39
Chelsea  Liverpool 00 56 dupa loviturile de departajare Cormoranii au castigat Cupa Angliei dupa o finala dramatica si viseaza la o cvadrupla istorica Video
Liverpool a câştigat Cupa Angliei după o finală dramatică în faţa lui Chelsea
ADVERTISEMENT
14-05-2022
15:45

Chelsea - Liverpool 0-0 (5-6 după loviturile de departajare). "Cormoranii" au câştigat Cupa Angliei

Liverpool a câştigat Cupa Angliei după o finală dramatică împotriva lui Chelsea. După 120 de minute, cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 0-0. La loviturile de departajare, “cormoranii” s-au impus cu 6-5, după ce Sadio Mane, respectiv César Azpilicueta şi Mason Mount au ratat.

Echipa lui Jurgen Klopp a mai câştigat Cupa Ligii, tot după o finală cu Chelsea, iar Liverpool poate face cvadrupla dacă va câştiga titlul în Premier League şi Liga Campionilor.

5-6: Konstantinos Tsimikas transformă şi Liverpool câştigă Cupa Angliei după 16 ani. Ultimul succes în FA Cup îl înregistrase în sezonul 2005-2006.

5-5: Alisson apără lovitura lui Mason Mount.

5-5: Diogo Jota execută impecabil.

5-4: Hakim Ziyech transformă perfect şi Liverpool e obligată să marcheze.

4-4: Mendy apară lovitura lui Sadio Mane şi Chelsea rămâne în finală.

4-4: Jorginho a transformat cu uşurinţă.

3-4: Trent Alexander-Arnold a transformat fără prea mari emoţii.

3-3: Ross Barkley a şutat în forţă şi l-a învins pe Alisson.

2-3: Roberto Firmino a transformat perfect penalty-ul.

2-2: Reece James a executat pe centru şi l-a învins pe Alisson.

1-2: Thiago transformă elegant şi Liverpool este în avantaj.

1-1: César Azpilicueta a şutat în bară.

1-1: James Milner a transformat impecabil.

1-0: Marcos Alonso a executat perfect.


Egalitatea s-a menţinut şi după cele două reprize de prelungiri şi câştigătoarea trofeului va fi decisă după loviturile de departajare.

Acum se joacă cele două reprize de prelungiri din finala Cupei Angliei.

După 90 de minute, Chelsea şi Liverpool sunt la egalitate, scor 0-0, astfel că vom avea parte de două reprize de prelungiri.

Min. 83: Andy Robertson a lovit, la rândul lui bara, dintr-un metru, după o centrare venită de la Milner.

Min. 82: Luis Diaz a ratat o nouă ocazie mare, după ce mingea şutată de el a lovit bara.

Min. 51: Luis Diaz a şutat din afara careului, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Min. 48: Marcos Alonso a trimis mingea, din lovitură liberă, în transversala porţii lui Alisson.

Min. 32: Mohamed Salah s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Diogo Jota.

Min. 27: Alisson l-a blocat pe Marcos Aonso, în poziţie de 1 la 1, iar Chelsea a contabilizat o nouă ocazie mare.

Min. 22: Pulisic, din situaţie ideală, în centrul careului, a şutat pe lângă poarta lui Liverpool.

Min. 8: Scăpat singur cu Mendy, Luis Diaz nu a putut să-l învingă pe portarul lui Chelsea.

Min. 1: A început Chelsea – Liverpool, finala Cupei Angliei

Momente impresionante înaintea finalei Cupei Angliei, competiţie care a împlinit 150 de ani de la înfiinţare. Fanii ambelor echipe au cântat imnul “God Save The Queen” în minutele premergătoare startului meciului.

14-05-2022
14:57

Echipele de start la Chelsea - Liverpool

Echipele de start la meciul Chelsea – Liverpool, finala Cupei Angliei.

  • Chelsea: Mendy – Chalobah, Thiago Silva, Rudiger – James, Jorginho, Kovacic, Marcos Alonso – Mount, Pulisic – Lukaku. Rezerve: Kepa, Azpilicueta, Sarr, Loftus-Cheek, Barkley, Kante, Saul, Ziyech, Werner. Antrenor: Thomas Tuchel.
  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Keita, Henderson, Thiago Alcantara – Salah, Mane, Luis Diaz. Rezerve: Kelleher, Diogo Jota, Firmino, Gomez, Jones, Matip, Milner, Origi, Tsimikas. Antrenor: Jurgen Klopp.
14-05-2022
13:22

Romelu Lukaku și-a atacat impresarul înaintea finalei

Romelu Lukaku (29de ani) i-a transmis un mesaj categoric agentului său, nemulțumit de declarațiile acestuia despre viitorul starului belgian. Venit de la Inter la Chelsea vara trecută în schimbul a 112 milioane de euro, Lukaku nu s-a acomodat , chiar Lukaku mărturisind în iarnă că ar dori o revenire la Milano.

Recent, impresarul său, Federico Pastorello, a vorbit despre viitorul belgianului.

„Din cauza costului transferului, nimeni nu se putea aștepta la o astfel de situație. Nu discut despre opțiunile tactice, dar este clar că există o problemă. Chelsea este în negocieri de vânzare, nu-i cunoaștem pe noii proprietari, cu atât mai puțin dacă putem deschide discuții cu Inter sau Milan. Trebuie să așteptăm”, a fost mesajul lui Pastorello, potrivit Marca.

Belgianul a postat un mesaj pe social media, în care se dezice de spusele agentului său.

„Nu voi lăsa niciodată pe nimeni să vorbească în numele meu. Am ținut gura închisă și m-am concentrat să ajut echipa să termine sezonul în cel mai bun mod posibil. Dacă cineva încearcă să spună ceva despre mine și despre club, nu este în numele meu”, a reacționat Lukaku.

14-05-2022
11:46

Sadio Mane, discuții avansate pentru un transfer la Bayern Munchen

Finala Cupei Angliei ar putea fi ultimul meci important pe care Sadio Mane îl joacă pentru Liverpool. Senegalezul mai are contract cu gruparea de pe Anfield până în iunie 2023, dar Bayern Munchen îl dorește cu ardoare.

Conform jurnalistului Florian Plettenberg, de la Sky Germany, interesul bavarezilor pentru Mane este cât se poate de real și fac efoturi disperate pentru a-l aduce la Munchen.

Plettenberg susține că Sadio Mane este principala țintă a lui Bayern pentru perioada de mercato din această vară, iar negocierile vor începe cât de curând. Acesta mai spune că sunt șanse mici ca fotbalistul să accepte o eventuală prelungire a contractului cu „cormoranii”.

Tot Plettenberg susține că antrenorul lui Bayern, Julian Nagelsmann, insistă pentru aducerea lui Sadio Mane în Bavaria. În cazul în care va pleca de pe Anfield, Sadio Mane îl va supăra extrem de tare pe Jamie Carragher, unul dintre marii săi susținător.

„Pentru mine, ca fan al lui Liverpool, atunci când urmăresc meciurile lui Liverpool, Sadio Mane este fotbalistul meu preferat”, a declarat fostul fundaș pentru Sky Sports.

Conform transfermarkt.com, cota de piață a lui Sadio Mane este de 80 de milioane de euro. În acest sezon, senegalezul a marcat 22 de  goluri și a oferit cinci pase decisive.

14-05-2022
10:36

Martin Keown crede că Liverpool al trebui să se teamă de Romelu Lukaku

Fostul mare fundaș englez Martin Keown o avertizează pe Liverpool în privința lui Romelu Lukaku înainte de finala Cupei Angliei. Belgianul, care timp de aproximativ cinci luni n-a marcat nicun gol, e într-o revenire spectaculoasă de formă.

În doar patru zile, atacantul în vârstă de 29 de ani a marcat trei goluri pentru „albaștrii”, două în remiza cu Wolves, scor 2-2, și unul în victoria la scor de neprezentare obținută în fața lui Leeds United.

„Nu va fi ușor, desigur, având în vedere calitatea fundașului central Virgil van Dijk și fie Ibrahima Konate, fie Joel Matip, care sunt mereu gata să îndepărteze pericolul iminent. Dar, pentru ei, este de rău augur faptul că Lukaku a fost readus în echipă la timp pentru această finală, marcând trei goluri în două meciuri.

El și-a spălat imaginea și va dori cu siguranță să o parte pe Chelsea spre victorie, devenind potențialul erou al partidei”, a mărturisit Martin Keown, conform Daily Mail.

În acest sezon, Romelu Lukaku a îmbrăcat de 42 de ori tricoul lui Chelsea, în toate competițiile, perioadă în care a marcat 15 goluri și a oferit două pase decisive.

Meciul Chelsea – Liverpool are loc sâmbătă, 14 mai, cu începere de la ora 18:45, reprezentând finala Cupei Angliei pentru sezonul 2021-2022. Este o reeditare a finalei Cupei Ligii Angliei, câştigată de Liverpool după executarea loviturilor de departajare.

Unde se joacă meciul Chelsea – Liverpool

Întâlnirea Chelsea – Liverpool se dispută sâmbătă, 14 mai, de la ora 18:45, pe celebrul templu al fotbalului englez, stadionul londonez Wembley şi reprezintă finala Cupei Angliei din acest sezon. Este un meci care se va desfăşura cu casa închisă, chiar dacă un număr de câteva mii de locuri vor rămâne libere în tribune, din motive de securitate stabilite de autorităţi şi organizatori.

ADVERTISEMENT

Sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de fani ai echipei din oraşul Beatleşilor, motiv pentru care Londra, în ziua finalei, are imaginea unui oraş sub asediu, pentru că au fost mobilizate foarte multe dispozitive ale poliţiei şi forţele de ordine de la stadion şi din jurul acestuia au fost suplimentate, pentru a preveni şi stopa repede orice răfuieli între suporteri.

Cine transmite la TV finala Cupei Angliei, Chelsea – Liverpool

Partida Chelsea – Liverpool se joacă sâmbătă, 14 mai, de la ora 18:45, pe stadionul Wembley din capitala Angliei în finala Cupei şi este transmisă în direct şi în exclusivitate de postul PRO Arena. O mai puteţi viziona şi dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Londra se anunţă o vreme bună sâmbătă, 14 mai, cu cer variabil, mai mult senin şi cu foarte puţine şanse de a cădea vreun strop de ploaie, timpul urmând a se schimba în rău începînd de a doua zi, fiind preconizate cam trei zile cu ploaie. Va conduce finala arbitrul Craig Pawson, o surpriză, pentru că se miza pe Michael Oliver, Anthony Taylor sau Mark Atkinson, numele consacrate din arbitrajul englez.

Ce jucători lipsesc din finala Cupei Angliei, Chelsea – Liverpool

Antrenorul Thomas Tuchel a folosit la ultimul joc din campionat, de fapt la restanţa Leeds United – Chelsea, scor 0-3, mai mulţi jucători de rezervă, menajând din rândul titularilor în special pe atacanţii germani Werner şi Havertz. El are ceva probleme pentru finală, în sensul în care nu va putea conta pe fundaşul Ben Chilwell, pe mijlocaşul defensiv Kovacic şi pe ataccantul Hudson-Odoi, dar cea mai mare problemă ar putea fi dacă nu îl va recupera pe omul cheie de la mijloc, francezul Kante.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp este încă un antrenor extrem de norocos pe acest final de sezon privind starea de sănătate a jucătorilor din lotul lui Liverpool. Are şi el o problemă, faptul că nu va beneficia de aportul unuia dintre cei mai în formă jucători din ultima perioadă, mijlocaşul Fabinho, pe care speră totuşi să îl aibă apt pe 28 mai, la finala Champions League.

Cote la pariuri la jocul Chelsea – Liverpool

Pentru bookmakeri Liverpool pare a prezenta mai multă încredere în privinţa statutului de favorită. Cormoranii au cotă de 2,20 pentru a câştiga în timp regulamentar şi de 1,75 pentru a ridica trofeul deasupra capetelor indiferent dacă va fi după prelungiri sau executarea de lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT

Chelsea are o motvaţie uriaşă în acest meci, pentru că nu a uitat că a fost echipa mai bună în finala Cupei Ligii dar The Reds au fost mai lucizi la executarea loviturilor de departajare şi au cucerit primul trofeu intern acordat în acest sezon. Londonezii îşi doresc enorm acum să îşi ia revanşa.

ADVERTISEMENT