Premier League

Chelsea, măsură inedită pentru combaterea antisemitismului! Unde își trimite fanii

11.10.2018 | 12:40
Chelsea masura inedita pentru combaterea antisemitismului Unde isi trimite fanii

Oficialii clubului Chelsea Londra au luat o măsură inedită pentru combaterea antisemitismului în rândul propriilor suporteri. Conform cotidianului britanic The Sun, fanii de pe Stamford Bridge care vor mai avea scandări antisemite vor avea o nouă modalitate de a-și ispăși pedeapsa.

Decizia conducătorilor clubului londonez a fost luată la intervenția patronului Roman Abramovich. Miliardarul rus de origine evreiască, care are mari dificultăți de a mai intra în Marea Britanie după ce relațiile cu Rusia s-au răcit, a primit cetățenia israeliană în luna mai acestui an.

Suporterii echipei Cheslea cântând pe stadionul Stamford Bridge
Suporterii echipei Cheslea cântând pe stadionul Stamford Bridge

Chelsea își trimite suporterii în lagăr ca măsură pentru combaterea antisemitismului

În toamna anului 2017, mai mulți suporteri ai formației Chelsea au primit interdicție de a intra pe stadion după ce au avut scandări antisemite la adresa clubului Tottenham Hotspur, cunoscut pentru faptul că este susținut de o mare comunitate de evrei. Măsura pare că nu prinde în rândul fanilor, așa că oficialii lui Chelsea vor încerca să-și educe suporterii, iar cei care vor mai greși vor merge să viziteze lagărul de la Auschwitz, cel mai mare din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

”Dacă doar interzici suporterii nu le vei schimba niciodată obiceiurile. În trecut i-am luat de pe stadion şi i-am interzis, pentru până la trei ani. Acum le spunem că au greşit, însă le oferim o opţiune. Putem să-i interzicem sau putem să-i trimitem să petreacă ceva timp la lagărul de concentrare, înţelegând ce au greşit. Costurile vor fi suportate de club”, a declarat preşedintele lui Chelsea, Bruce Buck, comentând măsura inedită de comabatere a antisemitismului.

Chelsea Londra traversează un moment foarte în Premier League, fiind neînvinsă în primele opt etape. Formația lui Maurizio Sarri se află pe locul secund în clasament, cu 20 de puncte, la egalitate cu liderul Manchester City și cu ocupanta poziției a treia, FC Liverpool.