LIVE Actualizat 24-03-2022
10:06

Chelsea, pierderi uriașe după sancționarea lui Roman Abramovich. Guvernul de la Londra i-a permis rusului o injecție de capital în conturile aproape goale ale clubului

În ziua în care sărbătorește 117 ani de la înființare, clubul Chelsea se confruntă cu pierderi importante din cauza sancțiunilor impuse de guvernul britanic lui Roman Abramovich.
24.03.2022 | 12:07
Chelsea pierderi uriase dupa sanctionarea lui Roman Abramovich Guvernul de la Londra ia permis rusului o injectie de capital in conturile aproape goale ale clubului
Roman Abramovich a fugit din Anglia și încearcă să vândă clubul Chelsea, după ce a fost sancționat de autoritățile din Marea Britanie
ADVERTISEMENT
24-03-2022
10:06

Roman Abramovich, sumă uriașă virată în conturile lui Chelsea

Potrivit jurnaliștilor de la Diario AS, Roman Abramovich a trimis nu mai puțin de 36 de milioane de euro în conturile lui Chelsea, după ce guvernul de la Londra a revizuit licența de funcționare a formației de pe „Stamford Bridge”. Patronul campioanei Europei a fost aspru sancționat, după izbucnirea războiului din Ucraina, fiind un apropiat al lui Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Sursa citată notează faptul că, până să primească injecția de capital din partea lui Abramovich, Chelsea mai avea în conturi doar 20 de milioane de euro, o sumă infimă pentru formația londoneză, având în vedere că aceasta are cheltuieli lunare de aproximativ 33 de milioane de euro.

15-03-2022
13:23

Chelsea întâmpină dificultăți cu deplasarea pentru meciul din FA Cup

Sancțiunile dictate împotriva patronului Roman Abramovich nu avea cum să nu se răsfrângă și asupra clubului pe care acesta îl patronează, Chelsea. ”Albaștrii” sunt angrenați în continuare în trei competiții – Premier League, Cupa Angliei și Liga Campionilor, iar timpul este extrem de prețios în cazul lor.

Sâmbătă, echipa antrenată de Thomas Tuchel are meci la Midelsborough în sferturile de finală ale FA Cup, însă deplasarea le ridică mari probleme. Staff-ul ar vrea ca echipa să facă deplasarea cu avionul, dar lichiditățile clubului sunt limitate în acest moment.

O deplasare cu autocarul durează 10 ore, astfel că jucătorii sunt dispuși să plătească din propriul buzunar biletele de avion.

”Aș plăti fără nicio problemă. Nu este o treabă prea complicată pentru noi. Să ajungem la meciuri este cel mai important. Sunt momente mai dificile în lume decât deplasarea cu autocarul sau avionul la niște partide”, a declarat Kai Havertz, într-o conferință de presă.

15-03-2022
08:47

Ofertă importantă din Arabia Saudită pentru cumpărarea clubului

Oligarhul rus Roman Abramovich este hotărât să vândă clubul Chelsea și nu duce lispă de oferte, una dintre acestea venind de la un om de afaceri din Arabia Saudită.

Conform talksport.com, consorțiul Saudi Media Group ar fi dispus să plătească 2,7 miliarde de lire sterline (aproximativ 3,2 miliarde de euro) pentru a prelua gruparea londoneză aflată într-o situație incertă după sancțiunile impuse lui Abramovich.

Proprietarul Saudi Media Group este Mohamed Alkhereiji, un cunoscut fan al lui Chelsea, care conduce o afacere fără legături directe cu guvernul saudit. Acesta este președintele companiei-mamă a grupului Saudi Media, Engineer Holding Group, fondată de tatăl său, Abdulelah Alkhereiji.

Mohamed Alkhereiji, în vârstă de 50 de ani, a studiat la Cass Business School din Londra și a petrecut, de asemenea, trei ani lucrând la Deutsche Bank.

14-03-2022
10:26

Chelsea poate primi peste 130 de milioane de euro

Guvernul Marii Britanii a anunțat că Chelsea se poate poate folosi de banii proveniți din drepturile de televiziune de la Premier League și UEFA, plus sumele care îi vor fi virate ca urmare a performanțelor realizate.

În total este vorba de 110 milioane de lire sterline, adică 130 de milioane de euro, anunță thesun.co.uk.

Din drepturile de televiziune Chelsea poate primi 35 de milioane de lire sterline. Adică 41,5 milioane de euro.

La această sumă se adaugă 36 de milioane de lire sterline (42,8 milioane de euro) dacă Chelsea își va păstra trofeul Ligii Campionilor, pe care l-a câștigat în sezonul trecut.

De asemenea, în funcție de locul ocupat în Premier League la finalul campionatului, gruparea londoneză va mai primi niște bani.

În prezent, Chelsea se află pe locul 3, iar dacă rămâne pe această poziție primește 39 de milioane de lire sterline, aproximativ 46,3 milioane de euro.

În total, Chelsea poate primi peste 130 de milioane de euro.

De asemenea, Oficialii Departamentului pentru Digital, Cultură, Media și Sport au ridicat plafonul pentru cheltuielile din ziua meciurilor de pe teren propriu de la 500.000 la 900.000 de lire sterline (circa 1,07 milioane de euro) pe meci.

În schimb, a fost păstrată limita de 20.000 de lire sterline (23.800 de euro) pentru cheltuielile de deplasare. Această sumă va fi majorată, însă, dacă Chelsea se va califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

13-03-2022
20:20

Ken Bates nu e de acord ca Chelsea să sufere din cauza lui Abramovich

Fostul proprietar al clubului Chelsea, Ken Bates, s-a arătat de acord cu sancțiunile împotriva lui Roman Abramovich, dar nu înțelege de ce trebuie să sufere și clubul londonez.

”Faptul că nu poți cumpăra un program de meci al lui Chelsea trebuie să însemne că Putin e atotputernic și toți oamenii obișnuiți ai Moscovei se ascund în pivnițe pentru că nu pot vedea un meci al lui Chelsea la televizor.

Ca de obicei, oamenii obișnuiți sunt cei care suferă. Probabil că sunt oameni care lucrează la Chelsea și se întreabă care este viitorul lor. Au siguranță? Și fanii lui Chelsea ce legătură au cu faptul că Putin bombardează maternitățile din Ucraina?

Asta îi rănește pe cetățenii englezi obișnuiți. Sancțiunile nu contează deloc pentru Rusia și fac din serviciul public un râs al lumii. Am avut de-a face cu funcționari publici cea mai mare parte a vieții mele și, în general, toți sunt al naibii de inutili.

Abramovich a ieșit și a spus: ‘O să vând clubul și orice voi primi, voi oferi unei organizații de caritate’. Ei (n.r. – guvernul) au preluat clubul. Bine, dar de ce nu au numit un administrator și să meargă mai departe?

În schimb, avem toate aceste reglementări care oferă doar câteva titluri bune: ‘Anglia ia măsuri ferme împotriva Rusiei’. Dacă încercăm să ajutăm Ucraina, ar trebui să facem lucruri care au sens”, a declarate Bates, pentru Daily Mail.

13-03-2022
05:47

Un sponsor care vira 18 milioane de euro anual a suspendat contractul

Compania de automobile Hyundai, care dădea londonezilor 15 milioane sterline (circa 18 milioane de euro) anual, a luat decizia să rezilieze contractul. Hyundai, al cărei logo apare pe mânecile tricourilor clubului, a dat publicității un comunicat, scrie as.com.

În respectiva informare, firma sud-coreeană anunță că de-a lungul colaborării cu Chelsea a susținut „jucătorii, suporterii și fotbalul de bază”, dar că „în circumstanțele actuale” a luat decizia „să-și suspende activitățile de marketing și comunicare până la o nouă notificare”.

Hyundai este al doilea mare sponsor al lui Chelsea care renunță la înțelegere după ce patronului clubului, rusul Roman Abramovich, i-au fost înghețate activele de către Guvernul Marii Britanii.

Vineri, sponsorul principal, compania de telecomunicații Three, a suspendat temporar „sponsorizarea clubului, inclusiv eliminarea mărcii noastre de pe stadion și din jurul acestuia, până la o nouă notificare”, conform unui comunicat oficial.

În prezent, au mai rămas alături de Chelsea, dintre sponsorii mari, firma de echipament sportiv Nike, care virează anual în conturile clubului londonez aproximativ 65 de milioane de euro, și producătorul de ceasuri Hublot (circa 18 milioane de euro).

12-03-2022
17:12

Chelsea poate încasa premii financiare

Guvernul britanic a modificat unii dintre termenii licenței speciale care i-a fost acordată clubului Chelsea Londra, după sancțiunile dictate împotriva proprietarului Roman Abramovich.

Conform cotidianului Sport, autoritățile au permis grupării de pe Stamford Bridge să primească bani din premii pentru competițiile pe care le-a jucat în acest sezon, ceea ce este un impuls pentru clubul englez, care are majoritatea fluxurilor de venituri întrerupte din cauza sancțiunilor dictate oligarhului rus.

Deși inițial i s-a impus o limită de 500.000 de lire sterline pentru cheltuielile cu securitatea, curățenia și cateringul la meciurile de pe teren propriu, aceasta a fost crescută la 900.000 de lire sterline.

12-03-2022
14:16

Roman Abramovich a fost „descalificat” din funcția de director al lui Chelsea

Rusul Roman Abramovich nu mai are, oficial, nicio funcție la clubul englez Chelsea. Consiliul de Administrație al Premier League s-a reunit și a luat o decizie în ceea ce îl privește pe patronul grupării londoneze.

În urma impunerii de sancțiuni de către Guvernul Marii Britanii, Consiliul de administrație al Premier League l-a descalificat pe Roman Abramovici din funcția de director al Chelsea Football Club.

Decizia Consiliului de Administrație nu are impact asupra capacității clubului de a se antrena și de a juca meciurile, așa cum se prevede în condițiile unei licențe eliberată de Guvern, care expiră la 31 mai 2022”, se menționează în comunicatul de pe site-ul instituției.

11-03-2022
22:37

Abramovich continuă planul pentru vânzarea lui Chelsea

Oligarhul rus Roman Abramovich și The Raine Group continuă planurile pentru vânzarea Chelsea, după ce a fost încheiat un acord cu oficialii guvernamentali.

Conform Mirror, Abramovich a instruit The Raine Group, banca comercială care supraveghează vânzarea, să continue procesul de găsire a unui cumpărător și de finalizare a preluării.

Informațiile arată că oficialii grupării londoneze și Raine au purtat discuții cu guvernul britanic pentru a conveni că utilizarea fondurilor strânse prin vânzare, precum și cumpărătorul însuși, vor avea nevoie de autorizație la nivel înalt.

A fost stabilit un termen limită pentru ziua de marți, 15 martie, pentru depunerea primelor oferte, deoarece Abramovich speră într-o vânzare rapidă. Se spune că există trei consorții conduse de americani care sunt interesate de achiziționarea clubului.

Se zvonește că grupul condus de Todd Boehly a depus o ofertă cifrată între 2 și 2,5 miliarde de lire sterline, în timp ce familia Ricketts, dar și Woody Johnson par să se gândească serios la a intra în lupta pentru preluarea clubului.

Magnatul britanic Nick Candy monitorizează situația și a confirmat că încă se gândește dacă va face o ofertă. Omul de afaceri va fi prezent pe Stamford Bridge duminică, 13 martie, pentru meciul din Premier League cu Newcastle.

11-03-2022
20:19

Banca Barclays a suspendat conturile clubului

Chelsea primește lovitură după lovitură în contextul războiului din Ucraina. Barclays a suspendat temporar toate conturile clubului.

Potrivit Sky Sports, unitatea bancară din Marea Britanie ar putea reveni asupra deciziei la capătul unei evaluări amănunțite ce va avea în vedere inclusiv licența primită de campioana Europei după restricțiile impuse patronului.

11-03-2022
17:11

Suporterii lui Chelsea își strigă frustrarea

Fanii echipei Chelsea Londra sunt tot mai furioși din cauza problemelor pe care le are clubul după sancțiunile primite de patronul Roman Abramovich, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Suporterii au scris mesaje cu graffiti roșu pe zidurile unui șantier din apropierea stadionului Stamford Bridge, acuzând guvernul britanic pentru situația prin care trece formația lor favorită.

”Lăsați-ne clubul în pace” și ”Europa finanțează războiul – nu CFC”, sunt cele două mesaje care au apărut pe zidurile respectivului șantier.

Chelsea pierderi sancțiune Roman Abramovich

11-03-2022
10:41

Ce jucători nu îşi pot prelungi contractul cu Chelsea

Printre interdicţiile primite de Chelsea se numără şi blocarea negocierilor pentru contracte noi. Este vorba de opt jucători ale căror acorduri expiră în această vară: Antonio Rudiger, Andreas Christensen, Cesar Azpilicueta, Charly Musonda, Saul Niguez (împrumutat de la Atletico Madrid), Danny Drinkwater (împrumutat la Reading), Baba Rahman (împrumutat la Reading) şi Jake Clarke-Salter (împrumutat la Coventry City).

În cazul lui Saul Niguez, presa din Anglia anunţase, înainte de apariţia interdicţiei, că oficialii clubului nu au fost convinşi de el, iar acesta urma să se întoarcă la Atletico Madrid, la finalul sezonului.

De asemenea, dacă situaţia va rămâne la fel până la finalul anului, alţi şapte jucători ar urma să intre, în ianuarie 2023, în ultimele şase luni de contract. Este vorba de N’Golo Kante, Jorginho, Marcos Alonso, Ross Barkley, Kenedy, Thiago Silva şi Marcus Bettinelli.

11-03-2022
06:57

Nike ia în considerare întrerupera contractului cu Chelsea

Sponsorii încep să fugă de Chelsea, iar Nike ia în calcul întreruperea contractului. Conform Daily Mail, americanii iau în considerare această variantă, la cinci ani de la semnarea unui acord care ar fi trebuit să fie valabil până în 2032. Dacă firma va decide să rupă contractul, londonezii ar urma să piardă 540.000.000 de lire.

Până la o decizie finală din partea celor de la Nike, Chelsea va pierde în jur de 600.000 de lire la fiecare meci jucat pe teren propriu, după ce clubul nu mai are voie să vândă bilete. La partidele londonezilor vor putea să intre pe stadion doar cei care şi-au făcut abonament.

Chelsea va mai evolua de cel puţin cinci ori pe “Stamford Bridge”, toate acestea fiind meciuri din Premier League. Numărul ar putea creşte în funcţie de prestaţiile din Liga Campionilor, unde echipa lui Thomas Tuchel a câştigat manşa tur a optimilor, 2-o cu Lille.

10-03-2022
19:05

Sponsorul principal a suspendat, temporar, contractul

Compania de telecomunicații Three, sponsorul oficial al lui Chelsea, a luat o decizie dură pentru clubul londonez, informează dailymail.co.uk.

În lumina sancțiunilor recent anunțate de Guvern, am solicitat clubului de fotbal Chelsea să suspende temporar sponsorizarea clubului, inclusiv eliminarea mărcii noastre de pe stadion și din jurul acestuia, până la o nouă notificare.

Recunoaștem că această decizie va afecta mulți fani care își urmăresc echipa cu pasiune.

Cu toate acestea, considerăm că, având în vedere circumstanțele și sancțiunea Guvernului care este în vigoare, este ceea ce trebuie făcut”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Three sponoriza Chelsea, annual, cu 40 de milioane de lire sterline (circa 48 de milioane de euro) pe an, iar contractul semnat în 2023 era valabil până în 2023.

Ca rețea mobilă, cel mai bun mod prin care putem sprijini poporul ucrainean este să ne asigurăm că refugiații care sosesc în Marea Britanie pot rămâne conectați cu oamenii care contează pentru ei.

Prin urmare, oferim pachete de conectivitate tuturor ucrainenilor care sosesc în Marea Britanie din Ucraina”, a mai precizat el.

De asemenea, producătorul de mașini Hyundai a anunțat, azi, că evaluează contractul cu echipa din Londra, în valoare de 15 milioane sterline (circa 18 milioane de euro) pe an.

În același timp, o firma de livrare de produse alimentare va revizui înțelegerea pe care o are cu gruparea.

Practic, în doar câteva ore, Chelsea a pierdut contracte de minimum 63 de milioane de euro.

10-03-2022
15:20

Sancțiunile luate de guvernul englez au efect de bumerang! Chelsea ar putea rămâne și fără sponsorul principal

Sponsorul oficial al lui Chelsea, compania de telecomunicații Three, are în vedere să „revizuiască” înțelegerea pe care o are cu clubul londonez, în valoare de 40 de milioane de lire sterline (circa 48 de milioane de euro) pe an.

Contractul a fost semnat în 2020 și este valabil până în 2023. Cei de la Three vor să facă acest pas pentru a evita „vinovăția prin asociere” cu un oligarh rus acuzat că a obținut câștiguri financiare din relația sa cu președintele Vladimir Putin, scrie dailymail.co.uk.

Dar Three nu este singura companie care dorește să se delimiteze de Chelsea, după ce Guvernul Marii Britanii a înghețat activele patronului clubului.

Nike, de exemplu, care virează anual în conturile clubului londonez 55 de milioane de lire sterline (aproximativ 65 de milioane de euro) vrea să facă aceeași mișcare.

La fel doresc să procedeze compania de automobile Hyundai și producătorul de ceasuri Hublot, care dau londonezilor 15 milioane sterline (circa 18 milioane de euro) pe an.

Kieran Maguire, expert în finanțe de fotbal, este de părere că sponsorii ar putea adăuga noi clauze în contractele pe care le au cu Chelsea. „Va exista o clauză de ‘bun comportament’ în contract”, a declarat Maguire.

Dacă una dintre părți este îngrijorată de faptul că atitudinea celeilalte este inadecvată și ar putea suferi daune din cauza acestui lucru, poate renunța la contract.

Manchester United nu vrea să fie asociat cu Aeroflot, așa cum a făcut UEFA cu Gazprom. Același lucru l-am putea vedea și la Chelsea”, a adăugat Maguire.

În ceea ce privește vânzarea clubului Chelsea, presa engleză scrie că ea va progresa doar dacă Abramovich poate demonstra guvernului Regatului Unit că nu va beneficia personal de tranzacție.

Iar presa din Anglia scrie că antrenorul german Thomas Tuchel este tentat să părăsească echipa, chiar dacă este deținătoarea Ligii Campionilor, a Supercupei Europei și recent a câștigat și Campionatul Mondial al cluburilor.

Alex Apati, PR la o companie engleză de pariuri și jocuri de noroc, este de părere că Tuchel ar putea pleca, în foarte scurt timp, de pe Stamford Bridges. „Vor veni vremuri dure pentru clubul din vestul Londrei.

Thomas Tuchel a câtigat trofee importante în ultima breme, dar casele de pariuri cred că ar putea să-și facă, în curând, o ieșire surpriză de pe Stamford Bridge”, a spus Apati, conform mirror.co.uk.

10-03-2022
14:39

Chelsea va avea discuții cu Guvernul Regatului Unit despre modul în care va fi aplicată licența

Clubul englez Chelsea a emis un comunicat de presă cu privire la situația grupării după ce patronului clubului, Roman Abramovich, i-au fost înghețate activele de către Guvernul Marii Britanii.

Chelsea Football Club a fost informat că proprietarul său, Roman Abramovich, a fost sancționat de guvernul Marii Britanii.

În virtutea deținerii de 100% a Chelsea FC și a altor entități, Chelsea FC este supusă aceluiași regim de sancționare ca și Roman Abramovich.

Cu toate acestea, guvernul Regatului Unit a eliberat o licență generală care îi permite lui Chelsea să continue unele activități.

Meciurile împotriva echipelor masculine și feminine Norwich, respectiv West Ham, vor avea loc. Ulterior, intenționăm să începem discuții cu guvernul Regatului Unit despre modul în care va fi aplicată licența, pentru ca clubul să funcționeze în cel mai normal mod posibil.

Vom cere, în plus, îndrumare de la guvernul Marii Britanii cu privire la impactul acestor măsuri asupra Fundației Chelsea și asupra activității sale în comunitățile noastre.

Clubul va oferi noi ionformații atunci când consideră că este necesar să facă acest lucru”, se anunță în comunicatul oficial prezentat pe site-ul clubului.

Chelsea întâlnește Norwich City în deplasare joi, 10 martie, de la ora 21:30, în etapa a 22-a din Premier League.

Autoritățile britanice au decis noi sancțiuni pentru oligarhii ruși apropiați de Vladimir Putin în contextul războiului din Ucraina.

Sancțiunile împotriva lui Roman Abramovich aduc pierderi colosale pentru Chelsea

Printre cei vizați de sancțiunile guvernului britanic se află și proprietarul clubului Chelsea, Roman Abramovich, iar acest lucru aduce cu sine pierderi extrem de mari pentru gruparea londoneză.

ADVERTISEMENT

Miliardarul rus, care încearcă în aceste zile să vândă clubul de pe Stamford Bridge, va avea activele înghețate în urma acestei decizii și, de asemenea, se va confrunta cu o interdicție a tranzacțiilor cu persoane fizice și companii din Marea Britanie. Prin urmare, el nu va putea profita de pe urma vânzării lui Chelsea.

Secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries, a recunoscut că decizia va avea un impact asupra clubului londonez, dar a precizat că Chelsea va primi o licență specială care va fi revizuită constant și care va permite îndeplinirea programelor, personalului să fie plătit și deținătorilor de abonamente existenți să participe la meciuri, în timp ce, în mod esențial, îl privează pe Abramovich de a beneficia de proprietatea sa asupra clubului.

ADVERTISEMENT

”Știu că acest lucru aduce o oarecare incertitudine, dar guvernul va colabora cu liga și cluburile pentru ca fotbalul să fie jucat, asigurându-se în același timp că sancțiunile vor avea efectele scontate. Cluburile de fotbal sunt bunuri culturale și fundamentul comunităților noastre. Ne angajăm să le protejăm”, a scris Nadine Dorries pe contul de Twitter.

Sancțiunile împotriva lui Roman Abramovich opresc, momentan, orice posibilitate de vânzare a clubului. Presa britanică scrie că guvernul este deschis în viitor să ia în considerare o licență care să permită vânzarea clubului, dar care ar avea condiții pentru ca încasările să nu poată ajunge la oligarhul rus. Cele mai importante 5 puncte din cadrul licenței speciale pentru Chelsea sunt următoarele:

ADVERTISEMENT
  • Clubul poate plăti salariile tuturor angajaților, inclusiv jucătorilor și antrenorilor și personalului
  • Ei pot plăti costuri ”rezonabile” de călătorie la și de la jocuri, dar care nu depășesc 20.000 lire sterline pentru un meci per echipă
  • Pot plăti costuri ”rezonabile” pentru găzduirea partidelor de acasă, care nu depășesc 500.000 de lire sterline pentru un meci per echipă
  • Fanii care au cumpărat abonamente sau bilete individuale la meci înainte de 10 martie 2022 pot participa la partide
  • Radiodifuzorii pot difuza orice meci care implică clubul

Chelsea pierde 5 jucători la vară

În urma acestor sancțiuni, Chelsea nu va mai putea vinde bilete la meciuri. Pe stadion nu vor mai putea intra decât suporterii care dețin abonamente, ceea ce înseamnă că echipele care vin să joace pe Stamford Bridge nu vor putea fi susținute de proprii fani. De asemenea, magazinul clubului a fost închis și nu pot fi vândute produse oficiale cu însemnele clubului.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului The Sun, londonezii vor pierde cinci jucători la finalul acestui sezon di cauza sancțiunii primite de Roman Abramovich. Contractele fundașilor Cesar Azpilicueta, Antonio Rudiger și Andreas Christensen expiră în vară și în contextul situației actuale, cu interdicție la orice fel de activitate în planul transferurilor, ele nu pot fi reînnoite.

Un alt jucător afla într-o situație asemănătoare este belgianul Charly Musonda Jr. Același lucru este valabil și pentru Saul Niguez, adus sub formă de împrumut de la Atletico Madrid. Chelsea nu mai poate activa opțiunea de achiziționare definitivă pe care o are pentru mijlocașul spaniol.

ADVERTISEMENT