Sport

Chelsea putea să-şi schimbe patronul! Cine i-a făcut o ofertă lui Roman Abramovich şi de ce au picat negocierile

Chelsea ar fi putut să-şi schimbe patronul, după ce un miliardar englez a vrut să cumpere clubul de la Roman Abramovich.
19.10.2021 | 08:27
Chelsea putea sasi schimbe patronul Cine ia facut o oferta lui Roman Abramovich si de ce au picat negocierile
ADVERTISEMENT

Chelsea a devenit sinonim cu Roman Abramovich, patronul care i-a dus pe londonezi la cel mai înalt nivel, însă rusul a purtat negocieri pentru vinderea echipei. Sir Jim Ratcliffe, CEO-ul Ineos şi patronul lui Nice, şi-a dorit să preia formaţia de pe “Stamford Bridge”.

De ce nu a putut Roman Abramovich s-o vândă pe Chelsea

Bob Ratcliffe, fratele miliardarului britanic şi omul care se ocupă de divizia de sport a companiei Ineos, a dezvăluit că negocierile au picat rapid. Motivul este acela că Roman Abramovich deţine doar clubul, nu şi stadionul “Stamford Bridge”.

ADVERTISEMENT

“Au existat câteva discuţii, dar diferenţa a fost făcută de primele evaluări. Problema cu Chelsea este legată de stadionul ei. Noi suntem deja bătrâni şi ne-ar lua un deceniu din viaţă ca să rezolvăm situaţia.

Abramovich deţine clubul, dar nu deţine şi ‘Stamford Bridge’. Stadionul este deţinut de un grup al suporterilor, Chelsea Pitch Owners, astfel că vânzarea clubului este complicată”, a explicat Bob Ratcliffe la Radio BBC 5.

ADVERTISEMENT

Sir Jim Ratcliffe deţine două cluburi prin Ineos

Sir Jim Ratcliffe a început să investească din noiembrie 2017 în sport. În urmă cu aproape patru ani, miliardarul britanic a cumpărat-o pe FC Lausanne-Sport, echipă care joacă în prima ligă a Elveţiei.

Doi ani mai târziu, în august 2019, Ineos a achiziţionat şi clubul Nice, după ce Sir Jim Ratcliffe i-a plătit 100.000.000 de euro lui Chien Lee.

ADVERTISEMENT

În acelaşi an, britanicul a cumpărat Team Sky, franciză din lumea ciclismului, şi a redenumit-o Team Ineos. La scurt timp după achiziţie, Egan Bernal, component al echipei, a câştigat Turul Franţei, iar în 2021 a triumfat în Giro d’Italia.

Ultima mare afacere făcută de divizia sport a companiei Ineos a fost semnarea unui parteneriat cu echipa Mercedes AMG F1. Contractul a fost semnat în februarie 2020 şi se întinde pe cinci ani.

ADVERTISEMENT

Chelsea a devenit o superputere după venirea lui Roman Abramovich

Până la venirea lui Roman Abramovich, Chelsea avea un singur titlu de campioană a Angliei. În vara lui 2003, oligarhul rus a achiziţionat clubul londonez, iar la scurt timp a început să investească serios în transferuri.

Primul sezon nu a adus titlul pe “Stamford Bridge”, fiind stagiunea în care Arsenal a reuşit să câştige trofeul fără să cunoască înfrângerea. După ce a fost adus Jose Mourinho, Chelsea a câştigat două titluri consecutive şi a început să viseze la Liga Campionilor.

Marele trofeu continental a venit în sezonul 2011-2012, când Chelsea a învins-o pe Bayern Munchen în finală. Succesul a fost repetat în 2021, când londonezii au câştigat pentru a doua oară Liga Campionilor.

  • 20 de trofee a câştigat Chelsea de la venirea lui Roman Abramovich
ADVERTISEMENT