Fotbal international

Chelsea și Liverpool vor juca la Campionatul Mondial al Cluburilor 2021 din China. Noua competiție gândită de FIFA

21.10.2019 | 18:43
Chelsea si Liverpool vor juca la Campionatul Mondial al Cluburilor 2021 din China Noua competitie gandita de FIFA
ADVERTISEMENT

Liverpool și Chelsea vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor, un nou turneu care va înlocui actualul format. Prima ediție a competiției gândite de FIFA se va ține în China în 2021, iar 24 de echipe vor participa, conform noului regulament.

Chelsea și Liverpool vor participa la Cupa Mondială a Cluburilor din China

Europa va contribui cu 8 echipe la noul turneu, dintre care vor fi prezente și ultimele câștigătoare Champions League și Europa League, printre care și Chelsea cu Liverpool. Noua competiție vrea să îmbunătățească, turneul Campionatul Mondial al Cluburilor, care nu avea o popularitată prea ridicată în rândul microbiștilor. America de Sud va avea 6 reprezentante, inclusiv ultimele câștigătoare ale Copei Libertadores.

ADVERTISEMENT

Giani Infantino, președintele FIFA, a vrut să includă 12 echipe din Europa în prima ediție, dar numărul a fost redus la cererea UEFA. Alături de Chelsea și Liverpool ar putea să facă parte și Real Madrid cu Atletico Madrid.

Jurgen Klopp alături de Adam Lallana. Sursă foto: hepta.ro
Jurgen Klopp alături de Adam Lallana. Sursă foto: hepta.ro

Liverpool a făcut primul pas greșit în Premier League

Liverpool s-a încurcat pentru prima dată în acest sezon de Premier League, după ce a remizat pe „Old Trafford”, 1-1 cu Manchester United. Pentru „diavolii roșii” a deschis scorul Marcus Rashford în minutul 36, în timp ce pentru Liverpool a egalat Adam Lallana în minutul 84. Lallana a marcat un gol după o pauză de 2 ani, ultimul gol înscris de el a fost în 2017.

ADVERTISEMENT

„Cormoranii” rămân pe primul loc în Premier League, dar Manchester City s-a apropiat la 6 puncte de ei. „Cetățenii” au învins în deplasare pe Crystal Palace cu 2-0, iar trupa lui Pep Guardiola continuă urmărirea de la distanță a liderului.

  • 25 de puncte are Liverpool în Premier League
  • 19 puncte are Manchester City în Premier League
Tags: