Sport

Chelsea – Tottenham 2-0, în etapa a 23-a din Premier League. Campioana Europei îşi consolidează locul 3

Cel mai așteptat joc al etapei a 23-a din Premier League este fără îndoială derby-ul Chelsea - Tottenham, mai ales că gazdele nu traversează cel mai bun moment.
23.01.2022 | 20:15
Chelsea  Tottenham 20 in etapa a 23a din Premier League Campioana Europei isi consolideaza locul 3
ADVERTISEMENT
23-01-2022
15:50

Chelsea - Tottenham 2-0 (Ziyech 47, T. Silva 55)

Clasamentul în Premier League după Chelsea – Tottenham 2-0:

Min. 55 – GOOOL Chelsea! Thiago Silva marchează cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Mason Mount.

Min. 48 – La scurt timp după gol, Ziyech a fost la un pas să facă dubla, însă Lloris a fost la post.

Min. 47 – GOOOL Chelsea! Ziyech deschide scorul cu o execuţie spectaculoasă, mingea şutată de marocan ajungând în vinclul porţii.

Min. 40 – Harry Kane a marcat, însă golul a fost anulat pentru un fault în atac.

Min. 1 – A început meciul de pe Stamford Bridge!

Cei doi manageri au anunțat echipele de start în derby-ul etapei a 23-a din Premier League, Chelsea – Tottenham, care se va juca pe Stamford Bridge, începând cu ora 18:30:

  • Chelsea: Kepa – Azpilicueta(c), Silva, Rudiger, Sarr – Kovacic, Jorginho – Ziyech, Mount – Hudson-Odoi, Lukaku; Rezerve: Bettinelli, Alonso, Barkley, Chalobah, Havertz, Kante, Niguez, Pulisic, Werner; Manager: Thomas Tuchel
  • Tottenham: Lloris(c) – Sanchez, Dier, Tanganga – Doherty, Winks, Hojbjerg, Davies – Bergwijn, Kane, Sessegnon; Rezerve: Gollini, Emerson Royal, Gil, Moura, Reguilon, Rodon, Scarlett, Skipp, White; Manager: Antonio Conte

 

Este mai mult decât un meci de trei puncte cu implicații serioase în lupta pentru locurile de cupe europene, este un derby londonez cu o rivalitate bine înfiptă în istoria fotbalului.

Va fi meciul cu numărul 156 între cele două combatante, Chelsea fiind în față cu 69 de victorii față 49 reușite de Spurs. Egalitatea a fost consemnată în 37 de întâlniri.

ADVERTISEMENT

Conte caută revanșa în Chelsea – Tottenham

Chelsea – Tottenham poate fi citit și ca o nouă șansă pentru managerul Antonio Conte de a-și învinge fosta echipă. Italianul a venit la începutul lui noiembrie la Spurs, dar a înregistrat deja un dublu eșec în fața ”albaștrilor”, care a însemnat eliminarea din Cupa Ligii Angliei.

În semifinalele competiției, Chelsea s-a impus cu 2-0 pe Stamford Bridge după golul lui Havertz și autogol lui Davies, pentru ca o săptămână mai târziu să câștige și returul de pe terenul lui Spurs datorită unei reușite a lui Rudiger.

ADVERTISEMENT

Perseverent cum este cunoscut, Conte nu este cu gândul decât să scoată maximum din marele derby care va începe la ora 18:30, mai ales că rezultatul acestui joc poate conta foarte mult în lupta pentru ocuparea locului 4, care asigură participarea în viitoarea ediție a Champions League.

Spurs nu a mai câștigat pe Stamford Bridge de aproape 4 ani

Interesant de notat este faptul că din ultimele 10 partide oficiale, 8 au fost câștigate de Chelsea, iar Tottenham nu s-a impus niciodată, celelalte două încheindu-se la egalitate. Ultima victorie a lui Tottenham datează din ianuarie 2019, un 1-0 acasă în Cupa Ligii.

ADVERTISEMENT

Spurs nu a mai câștigat în fața ”albaștrilor” într-un meci jucat în deplasare din aprilie 2018, când echipa antrenată pe atunci de Mauricio Pochettino se impunea cu 3-1 pe Stamford Bridge cu ”dubla” lui Dele Alli și o reușită a lui Christian Eriksen.

De remarcat este faptul că acel ultim succes al lui Tottenham în fieful marii rivale a venit într-un moment în care pe banca lui Chelsea se afla chiar Antonio Conte.

ADVERTISEMENT

Tottenham, în luptă pentru locurile de UCL

Chelsea se află pe locul 3 în clasamentul din Premier League, cu 44 de puncte, la 12 puncte în spatele liderului Manchester City și pare că și-a luat gândul de la titlu, mai ales că nu a mai cunoscut gustul succesului în campionat de la etapa de Boxing Day.

În tot acest timp au fost trei remize, cu Brighton de două ori și cu Liverpool, dar și o înfrângere în fața ”cetățenilor”, care au cam închis discuțiile despre titlu și în acest sezon la formația patronată de Roman Abramovich.

În schimb, Tottenham este neînvinsă în campionat de trei luni, iar o victorie pe Stamford Bridge ar însemna urcarea pe mult doritul loc 4. În plus, trupa lui Conte are o groază de restanțe și o serie excelentă ar putea să o ducă chiar să se bată cu Chelsea și Liverpool pentru poziția secundă.

ADVERTISEMENT
Tags: