Sport

Chelsea, în pericol să rămână fără licență! Riscă să fie exclusă din Premier League din cauza pretențiilor lui Roman Abramovich

Vânzarea clubului Chelsea este pusă în pericol din pricina procedurilor și a sancțiunilor dictate împotriva lui Roman Abramovich. Iar dacă situația nu se rezolvă până la finele lunii, echipa va rămâne fără licență.
04.05.2022 | 16:04
Chelsea in pericol sa ramana fara licenta Risca sa fie exclusa din Premier League din cauza pretentiilor lui Roman Abramovich
Vânzarea lui Chelsea ar putea cădea dacă Guvernul britanic nu acceptă condițiile lui Abramovich, iar clubul va dispărea din Premier League. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Situația lui Chelsea, care are nevoie de un nou proprietar ca urmare a războiului din Ucraina, părea să se rezolve. Căci, așa cum ați aflat din FANATIK, există mai mulți investitori dornici să o preia. Lucrurile s-au complicat însă ca urmare a dezacordului privind destinația banilor rezultați din tranzacție.

Abramovich a ”mutat” primul în cazul lui Chelsea, dar Guvernul britanic a complicat lucrurile

Imediat după startul războiului din Ucraina, Roman Abramovich a anunțat că va vinde clubul Chelsea. La acel moment, a spus că nu va cere rambursarea împrumuturilor sale către club. Și că toate încasările vor merge către o fundație caritabilă pentru ”toate victimele războiului din Ucraina”.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 10 martie, acesta a fost pus pe lista persoanelor sancționate de către Guvernul britanic. Drept urmare, activele sale în această țară au fost blocate. Și i s-a interzis să mai deruleze afaceri.

Aceasta în condițiile în care Abramovich a răspuns solicitării Ucrainei de a participa la negocierile cu Rusia. Și există, cunoașteți deja, suspiciuni că a fost otrăvit de către ruși din această pricină.

ADVERTISEMENT

Ei bine, acum, potrivit presei engleze, proprietarul lui Chelsea solicită ca, după finalizarea tranzacției, să i se returneze suma de 1,5 miliarde de lire sterline. Sumă cu care a împrumutat clubul prin intermediul Fordstam Limited.

Însă Boris Johnson, Premierul britanic, nici nu vrea să audă de o astfel de variantă. Și spune că Guvernul nu va emite licența specială necesară derulării tranzacției în cazul în care fie și o parte din bani va ajunge la Abramovich.

ADVERTISEMENT

Cum stau lucrurile în momentul de față

Vânzarea lui Chelsea este efectuată de Raine Group, o bancă de investiții numită de Abramovich. Iar el va avea ultimul cuvânt cu privire la cine cumpără clubul.

În momentul de față, există și un ofertant preferat, mai precis consorțiul condus de omul de afaceri american Todd Boehly. Care ar trebui să pună pe masă suma necesară achiziției până la finele săptămânii. Doar că…

ADVERTISEMENT

Abramovich a acceptat că va pierde clubul, dar vrea să nu piardă suma cu care a împrumutat clubul. Fie și pentru a-i direcționa, ulterior, către Ucraina, așa cum a anunțat deja.

Și are o poziție favorabilă. Nimic nu-l împiedică să renunțe la vânzare dacă nu i se respectă doleanțele. Lucru pe care l-a făcut deja cu proprietate din Kensington, spre exemplu.

Astfel, Chelsea este la mijloc. Într-un pericol major. Excepția guvernamentală care îi permite să funcționeze expiră pe 31 mai. Iar dacă nu este prelungită sau nu se va produce vânzarea, clubul nu va putea primi, pe 8 iunie, de la Premier League, licența pentru noul sezon. Și, drept consecință, urmează să fie exclusă din Premier League sau să se desființeze.

ADVERTISEMENT