Sport

Chelsea este Supercampioana Europei! Englezii au învins-o pe Villarreal la loviturile de departajare. Video

Chelsea a câștigat Supercupa Europei! După 1-1 în timpul regulamentar și după prelungiri, englezii au învins-o pe Villarreal la loviturile de departajare
12.08.2021 | 00:50
Chelsea este Supercampioana Europei Englezii au invinso pe Villarreal la loviturile de departajare Video
ADVERTISEMENT
11-08-2021
18:59

Chelsea - Villarreal 1-1 (Ziyech 27 / Gerard Moreno 73) (6-5 d.l.d.d)

Vezi video cele mai importante faze AICI

RATARE VILLARREAL!!! Raul Albion e blocat de Kepa și trofeul Supercupei Europei merge la Londra!

GOOOL CHELSEA!!! Asenjo rămâne pe centru, dar Rudiger înscrie! (6-5)

GOOOL VILLARREAL!!! Fotyh egalează pentru spanioli! (5-5)

GOOOL CHELSEA!!! Pulisic îl învinge pe Asenjo! (5-4)

GOOOL VILLARREAL!!! Dani Raba egalează! (4-4)

GOOOL CHELSEA!!! Jorginho înscrie în stilul caracteristic! (4-3)

GOOOL VILLARREAL!!! Moi Gomez nu îi dă nicio șansă lui Kepa, care ghicise colțul. (3-3)

GOOOL CHELSEA!!! Mount marchează cu sânge rece! (3-2)

GOOOL VILLARREAL!!! Estupinan îl execută pe goalkeeperul lui Chelsea. (2-2)

GOOOL CHELSEA!!! Marcos Alonso înscrie cu șansă, după ce a alunecat! (2-1)

RATARE VILLARREAL!!! Mandi șutează slab și este intuit de Kepa!

GOOOL CHELSEA!!! Azpilicueta trage tare și plasat! (1-1)

GOOOL VILLARREAL!!! Gerard Moreno dă bară gol! (0-1)

RATARE CHELSEA!!! Asenjo apără execuția lui Havertz!

S-AU TERMINAT REPRIZELE DE PRELUNGIRI! Supercampioana Europei va fi desemnată la loviturile de departajare.

Min. 119 – Schimbare riscantă a lui Thomas Tuchel! Neamțul înlocuiește potarul înainte de penalty-uri. Kepa intră în locul lui Mendy.

Min. 108 – Ocazie mare de gol pentru Chelsea! Asenjo îl blochează in extremis pe Mason Mount!

FINALUL celor 90 de minute! Cele două echipe merg în prelungiri!

Min. 73 – GOOOL Villarreal!!! Gerard Moreno face 1-1 din assist-ul lui Dia.

Min. 56 – Spaniolii ratează din nou egalarea! Chalobah este de această dată salvatorul de serviciu!

Min. 52 – Mendy face o gafă care o putea costa pe Chelsea! Gerard Moreno e foarte aproape să înscrie, dar șutează în bară.

Min. 36 – Ploaie de ocazii la poarta „Submarinului galben”! Zouma ratează golul de 2-0.

Min. 35 – O nouă șansă de gol pentru englezi! Asenjo îl blochează excelent pe Marcos Alonso!

Min. 27 – GOOOL Chelsea!!! Hakim Ziyech deschide scorul!

Min. 10 – O nouă șansă de gol pentru Chelsea! Șutul lui Kante se duce puțin pe lângă poartă!

Min. 6 – Werner ratează primul deschiderea scorului!

Min. 1 – A început meciul!

11-08-2021
17:51

Echipele de start pentru Chelsea - Villarreal

Au apărut echipele de start pentru Supercupa Europei, Chelsea – Villarreal:

Chelsea: Mendy – Zouma, Chalobah, Rudiger – Hudson-Odoi, Kante(c), Kovacic, Alonso – Ziyech, Werner, Havertz; Rezerve: Kepa, Abraham, Azpilicueta, Chilwell, Christensen, Emerson, James, Jorginho, Loftus-Cheek, Mount, Pulisic, Silva; Antrenor: Thomas Tuchel

Villarreal: Asenjo – Foyth, Albiol(c), Pau Torres, Pedraza – Trigueros, Capoue, Moreno – Pino, Gerard Moreno, Dia; Rezerve: Ruli, Alcacer, Cuenca, Estupinan, Gomez, Iborra, Mandi, Mario Gaspar, Morlanes, Nino, Pena, Raba; Antrenor: Unai Emery

Meciul Chelsea – Villarreal are loc miercuri, 11 august, cu începere de la ora 22:00, în cadrul Supercupei Europei, trofeu care opune câştigătoarele Champions League şi Europa League. Nici una dintre cele două echipe nu a început sezonul intern, aşa încât pentru ambele acesta este primul meci oficial din noul sezon.

Unde se joacă meciul Chelsea – Villarreal

Confruntarea Chelsea – Villarreal se dispută miercuri, 11 august, de la ora 22:00, pe stadionul Windsor Park din Belfast, în Irlanda de Nord. Chelsea a câştigat Champions League, 1-0 în finala de la Porto, cu Manchester City, Villarreal a avut parte de un adevărat thriller la Gdansk, în finala Europa League, impunându-se la lovituri de departajare în faţa lui Manchester United, după ce au executat toţi jucătorii şi a ratat doar portarul De Gea de la englezi.

ADVERTISEMENT

Pentru acest meci accesul publicului va fi permis într-un număr record pentru o partidă de pe teritoriul Marii Britanii de la declanşarea pandemiei, adică 70 la sută din capacitatea stadionului Windsor Park, ceea ce ar reprezenta în jur de 13.000 de spectatori. Care vor putea intra numai prezentând schema de vaccinare completă cât şi testul negativ valabil 72 de ore.

Cine transmite la TV partida Chelsea – Villarreal

Partida Chelsea – Villarreal se joacă miercuri, 11 august, de la ora 22:00, pe stadionul Windsor Park din Belfast şi va fi transmisă la TV de posturile Digi Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi urmări şi dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO, dar acolo o veţi putea face doar în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Belfast numai vreme de fotbal nu este. Temperatura maximă a zilei se va situa în jur de 18 grade şi va ploua mult, posibil chiar şi în timpul meciului. La ora jocului vor fi în jur de 13-14 grade, extrem de puţin pentru o lună de vară. Supercupa va avea un arbitru din Rusia, în persoana lui Serghei Karasev.

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Chelsea – Villarreal

Chelsea nu are nici o problemă medicală în lot, singura problemă a lui Thomas Tuchel fiind dacă va apela la prezenţa jucătorilor care au evoluat la EURO 2020 sau îi va menaja, pentru că nu au ritmul de pregătire al colegilor lor. În această situaţie se află spaniolul Azpilicueta, germanii Rudiger, Havertz şi Werner, francezul Kante, danezul Chtistensen, italienii Emerson şi Jorginho şi englezul Mount.

ADVERTISEMENT

Villarreal vine la acest meci fără doi jucători importanţi. La mijloc nu va fi Parejo, problemă musculară iar în atac nigerianul Chukwueze, dar antrenorul Unai Emery spune că nu este îngrijorat din acest motiv şi că există soluţii viabile pentru suplinirea absenţelor celor doi.

Cu sau fără Lukaku

Marele semn de întrebare pentru Thomas Tuchel şi pentru fanii lui Chelsea este dacă pe teren se va afla şi achiziţia bombă făcută recent de londonezi, masivul atacant belgian Romelu Lukaku, de la Inter, pentru care s-a plătit suma record pentru Premier League, în valoare de 117 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Dacă documentele de muncă din partea autorităţilor britanice vor fi gata în timp util, până la ora startului partidei Lukaku ar putea fi pe teren, reîntorcându-se după un deceniu la clubul la care a fost transferat pe vremea lui Jose Mourinho, însă portughezul nu i-a acordat nici un fel de atenţie.

Cote la pariuri la jocul Chelsea – Villarreal

Bookmakerii ţin prea puţin de cont de faptul că echipele antrenate de Unai Emery sunt abonate la trofee, atunci când vine vorba de cupe sau Supercupe şi acordă cotă de 1,70 la victorie londonezilor şi de 4,90 pentru Submarinul galben. Un gol marcat de spanioli valorează 1,40.

Chelsea a mai câştigat Supercupa doar o singură dată, în 1998, în alte trei rânduri eşuând, de două ori după loviturile de departajare. Villarreal se află, evident, în faţa primei Supercupe din istoria clubului. Chelsea a câştigat toate partidele de verificare din această vară, Villarreal a scos cel mult egaluri, neavând nici o victorie.

ADVERTISEMENT