News

Chestionarul pe care românii ar putea fi nevoiți să-l completeze în Grecia la îmbarcarea pe feriboturi! Exclusiv

21.05.2020 | 15:33
Chestionarul pe care romanii ar putea fi nevoiti sal completeze in Grecia la imbarcarea pe feriboturi Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a intrat în posesia chestionarului pe care românii ar putea fi nevoiți să-l completeze în Grecia la îmbarcarea pe feriboturi! Se va întâmpla lucrul acesta doar dacă autoritățile din România vor aproba în cele din urmă ieșirea cetățenilor din țară pentru concedii și dacă grecii prelungesc actualele măsuri.

Chestionarul pe care românii ar putea fi nevoiți să-l completeze în Grecia la îmbarcarea pe feriboturi!

Concret, elenii n-au mai stat pe gânduri și au încercat din răsputeri să țină turismul pe o linie de plutire, în condițiile în care milioane de oameni din această țară sunt dependenți de domeniu. Executivul de la Atena a ținut cont de doleanțele cetățenilor și a anunțat măsuri de relaxare pentru următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Grecia va începe să primească turişti străini începând cu 1 iulie, când vor fi reluate gradual zborurile directe spre destinaţiile turistice greceşti. Chiar premierul elen, conservatorul Kyriakos Mitsotakis a făcut acest anunţ în timpul unui discurs în care a prezentat planul executivului său pentru relansarea turismului.

Cum și când pornesc grecii turismul

De altfel, turismul constituie baza economiei Greciei, asigurând între 25% şi 30% din Produsul Intern Brut. Interesant este că locurile de campare vor fi deschise începând de la 1 iunie, iar hotelurile vor putea primi începând cu 15 iunie turişti greci.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu interesant este acela că turiştii străini care vor ajunge în Grecia nu vor fi plasaţi în carantină. Aceștia ar putea fi supuşi unor teste aleatorii pentru coronavirus, ceea ce înseamnă că românii nu trebuie să aibă vreun pașaport COVID-19 și nici teste făcute cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Mai mult de atât, Kyriakos Mitsotakis a anunţat o serie de măsuri pentru sprijinirea sectorului turistic şi hotelier, cum ar fi reducerea TVA de la 24% la 13% în următoarele aproximativ cinci luni pentru biletele de transport public, cafenele, băuturi non-alcolice şi pentru intrările de cinema în aer liber, activitatea preferată a vilegiaturiştilor greci.

ADVERTISEMENT

Deocamdată un lucru este cert – cine călătorește cu feribotul trebuie să completeze un chestionar. Măsura se aplică în mod obligatoriu pentru toți pasagerii până la 15 iunie, dar, conform informațiilor FANATIK, aceasta va fi prelungită mai mult ca sigur pe întreaga perioadă estivală.

Rămâne de văzut dacă românii se vor putea bucura de plajele grecești în acest an. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că momentan nu există o certitudine privind deschiderea sezonului estival pentru cetățenii români către Bulgaria, Grecia și Serbia.

ADVERTISEMENT

„Nu ne putem angaja deocamdată din punct de vedere statal la un parteneriat în condiţiile în care avem o oarecare incertitudine cu privire la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cetăţenii români şi cetăţenii străini care intră pe teritoriul României pe perioada stării de alertă”, a explicat Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT