Chiar se scufundă planeta! Copos a pierdut jumătate din avere!

George Copos nu se dezminte! Fostul patron al Rapidului s-a retras din fotbal de cîteva luni, după ani în care s-a lamentat în permanenţă că face eforturi financiare uriaşe pentru a susţine...
19.10.2013 | 08:35
Chiar se scufunda planeta Copos a pierdut jumatate din avere
ADVERTISEMENT

George Copos nu se dezminte! Fostul patron al Rapidului s-a retras din fotbal de cîteva luni, după ani în care s-a lamentat în permanenţă că face eforturi financiare uriaşe pentru a susţine clubul giuleştean. Acum, se concentrează doar pe afacerile pe care le deţine, însă esenţa discursului pare să fi rămas aceeaşi. Astfel, într-un interviu acordat pentru digi24.ro, George Copos expune, în detaliu, cum l-a afectat criza în ultimii cinci ani. „Prin 2008, să spunem anul de vîrf, noi aveam 100 de milioane de euro cifra de afaceri, aveam vreo două mii şi ceva de angajaţi şi eram foarte puternici, astăzi avem vreo 60 de milioane, între 52 şi 58 de milioane de euro şi avem 1.100 de angajaţi, deci am pierdut jumătate”, a declarat Copos.

Ca să pună capăt declinului, George Copos vrea să-şi concentreze atenţia pe două componente ale afacerilor sale. Prima, compania care produce motoare electrice pentru electrocasnice şi echipamente auto. „M-am implicat şi eu, m-am dus la jumătate deja din partenerii pe care îi avem în Europa şi ne dorim o creştere de 50 la sută a producţiei fizice de motoare electrice la Piteşti”, spune omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Nu va fi însă suficient, aşa că investiţiile în turism trebuie să contribuie şi ele la creşterea afacerilor. „Pentru următorii patru-cinci ani, avem un program de 14 milioane de euro investiţii. Vom reface în întregime camerele de la Hotelul Hilton Athenee Palace, va fi o investiţie de circa 7,8-8 milioane de euro. De asemenea, pentru Crowne Plaza avem un program de circa trei milioane de euro investiţii, care îl vom demara anul acesta”, adaugă Copos.

În ceea ce priveşte activitatea Guvernului pentru mediul de afaceri, George Copos a comentat: „Eu cred că este prima şi mi-e teamă că singura decizie corectă care a fost luată de către Guvern prin care s-a redus TVA la pîine. Dacă dumneavoastră aveţi alte lucruri importante de spus ca măsuri luate de Guvern, sunt curios să le aud”. Omul de afaceri mai susţine că o altă măsură cu un impact real în economie va fi aprobarea Codului insolvenţei, care ar trebui să limiteze abuzurile prin care multe companii au intrat în insolvenţă doar pentru a nu-şi plăti taxele şi datoriile.

ADVERTISEMENT
Tags: