Guardiola, vinovat pentru că Italia nu merge la Mondial! "Din cauza lui ne-am pierdut identitatea"

giorgio chiellini, serie a, pep guardiola

Giorgio Chiellini nu poate trece peste necalificarea Italiei la Campionatul Mondial din Rusia. Fundaşul celor de la Juventus îl consideră pe Pep Guardiola ca fiind unul dintre vinovaţi.

Italia a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia. După 60 de ani de prezenţe la turneul final, "Squadra Azzurra" este obligată să vadă competiţi din faţa televizorului. Giorgio Chiellini a dezvăluit cine sunt vinovaţii pentru ratarea obiectivului.

Fundaşul central al lui Juventus a oferit un interviu în presa din Anglia şi a declarat că antrenorii din Serie A sunt vinovaţi pentru ratarea calificării. Chiellini a precizat că tehnicienii încearcă tot mai mult să-l imite pe Pep Guardiola.

Chiellini va evita meciurile de la Mondial

"Pep Guardiola a stricat şi a ruinat fundaşul italian. E un antrenor extraordinar, cu o minte extraordinară, dar antrenorii italieni au încercat să-l copieze fără să aibă aceleaşi cunoştinţe, iar în ultimii zece ani ne-am pierdut identitatea. Ne-am pierdut identitatea lui Maldini, Baresi, Cannavaro, Nesta, Bergomi, Gentile, Scirea. Dintre cei născuţi între 1984 şi 1995, îl avem doar pe Bonucci. În zece ani n-am lansat niciun fundaş bun. Sper că vom avea un nou start şi vom relansa fotbalul italian. Necalificarea la Mondial e dovada problemei pe care o avem", a declarat Giorgio Chiellini.

Fundaşul de 33 de ani şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională după barajul pierdut în faţa Suediei. În cadrul interviului, fiind întrebat dacă se va uita la meciurile din Rusia, Chiellini a susţinut că nu va putea să vadă turneul final. "E ca un pumnal în stomac. La vară, nu voi avea o lună bună. Mă voi uita pe rezultate, însă nu reuşesc să mă imaginez stând patru săptămâni în faţa televizorului pentru a urmări meciurile".