News

Chin în unele mijloace STB din cauza caniculei. O femeie l-a implorat, în lacrimi, pe șofer să o lase să coboare

În unele mijloace ale Societății de Transport Public București (STB), cetățenii trăiesc un adevărat calvar din cauza caniculei. O femeie l-a implorat, în lacrimi, pe șofer să o lase să coboare, după ce i s-a făcut rău.
03.07.2022 | 16:13
Chin in unele mijloace STB din cauza caniculei O femeie la implorat in lacrimi pe sofer sa o lase sa coboare
Unele mijloace STB, adevărate cuptoare din cauza caniculei. Ce a pățit o femeie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meteorologii au anunțat, în ultimele zile, maxime de peste 35 – 36 de grade Celsius în Capitală. Temperatura resimțită de corpul uman este însă mult mai mare.

Unele mijloace STB, adevărate cuptoare din cauza caniculei. Ce a pățit o femeie

Un adevărat chin trăiesc în această perioadă cetățenii care recurg la mijloacele de transport în comun.

ADVERTISEMENT

Deși traversăm zile caniculare, nu toate vehiculele de călători circulă cu aerul condiționat pornit. Există și cazuri în care acestea pur și simplu nu dispun de acesta.

Paginile cu reclamații ale Societății de Transport Public București sunt pline de sesizări și plângeri ale călătorilor, la care aceștia nu primesc nicio soluție, scrie site-ul ziare.com.

ADVERTISEMENT

Recent, o adevărată tragedie a fost la un pas de a avea loc în Capitală, într-un mijloc STB.

Un cetățean povestește, într-o reclamație, cum unei femei i s-a făcut rău de la căldură și l-a implorat, în lacrimi, pe șofer, să oprească vehiculul.

”Mă întreb prețul abonamentului oare ce reprezintă? Condițiile de călătorie a câtă parte din abonament este? Astăzi pe linia 141 pe sensul de mers spre IMGB, unei doamne îi era foarte rău de la căldură, l-a rugat pe dl șofer să-i deschidă ușa să coboare (autobuzul staționa la mult cunoscuta coadă care se formează în față la Grand Arena).

ADVERTISEMENT

A început să plângă doamna și să-l roage să deschidă, dar omul se pare că nu avea mama și nici tată, să mai vorbim de aer condiționat nici nu mai are rost, că mașina săraca era de pe timpuri străvechi”, scrie acesta în sesizare.

Statistică de-a dreptul revoltătoare: 90% dintre tramvaiele care circulă în București nu au aer condiționat

Într-o perioadă caniculară, cu maxime insuportabile, în spațiul public apare o informație șoc pentru cetățeni: 90% dintre tramvaiele care circulă în București și aproape 40% dintre troleibuze nu au aer condiționat, anunță STB la solicitarea hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

Există și o veste bună. Toate autobuzele aflate pe traseu în București sunt dotate cu această facilitate. Pe de altă parte, STB nu a răspuns clar dacă în toate funcționează aerul condiționat.

”Parcul activ (ce iese pe traseu plus rezervele) cuprinde un număr de 500 de autobuze Mercedes tip Euro 4, 400 de autobuze marca Otokar și 130 de autobuze Mercedes Hybrid, toate prevăzute din fabricație cu instalație de aer condiționat”, a transmis STB pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT