News

China a aprobat două vaccinuri anti COVID-19 pentru a intra în studii clinice

14.04.2020 | 11:46
China a aprobat doua vaccinuri anti COVID19 pentru a intra in studii clinice
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de marți, China a aprobat două vaccinuri anti COVID-19 pentru a intra în studii clinice și, pe viitor, pentru a putea fi utilizate pe o scară largă pentru a combate noul coronavirus.

China a aprobat două vaccinuri anti COVID-19 pentru a intra în studii clinice

China, prima țară lovită de pandemia de coronavirus, a aprobat două vaccinuri anti COVID-19 pentru a intra în următoarea perioadă în studii clinice.

ADVERTISEMENT

Aceste vaccinuri sunt dezvoltate de o unitate din Sinovac Biotech, listată de Nasdaq, și de către Institutul de Produse Biologice din Wuhan, o filială a grupului farmaceutic național din China, scrie site-ul sabacnews.

Cele două vaccinuri sunt primele de acest gen din China care au obținut aprobarea studiului clinic. Pe viitor, acestea pot fi utilizate pentru vaccinarea la scară largă, iar siguranța și eficacitatea lor pot fi apreciate după standardele acceptate la nivel internațional.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, oamenii de știință implicați în proiectul celor două vaccinuri au recrutat 500 de voluntari, printre care un rezident Wuhan, în vârstă de 84 de ani, pentru studiile clinice din a doua fază. Wuhan a fost epicentrul focarului de coronavirus.

China, investiții masive în aceste vaccinuri

Potrivit unor surse de la Sinopharm, China și companiile care lucrează la aceste vaccinuri au alocat un miliard de yuani (aproximativ 142 milioane de dolari SUA) pentru cercetarea și dezvoltarea vaccinurilor în două abordări tehnologice.

ADVERTISEMENT

Pe lângă vaccinul inactivat aprobat de autoritățile din China, compania lucrează și la un alt vaccin inactivat și la un vaccin de inginerie genetică.

În ultima zi, China a raportat 89 de cazuri noi de coronavirus, în scădere față de 108 în ziua precedentă. Din acest total, 86 au fost importate, în scădere de la 98 cu o zi mai devreme.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 79 din cazurile importate din ziua respectivă se aflau în provincia de nord-est Heilongjiang, aflată la frontieră cu Rusia. Numărul total de cazuri confirmate în China se ridică acum la 82.249. Numărul de decese cauzate de pandemie este de 3.341.

ADVERTISEMENT