News

China a aprobat un nou vaccin anti-Covid. 50 de milioane de oameni vor fi vaccinați într-o lună

31.12.2020 | 11:02
China a aprobat un nou vaccin antiCovid 50 de milioane de oameni vor fi vaccinati intro luna
ADVERTISEMENT

China a dat undă verde vaccinului produs de Sinopharm, în așteptarea unui nou val de coronavirus din această iarnă.

Sinopharm devine, astfel, al 4-lea vaccin anti-Covid dezvoltat la nivel global care va fi administrat la scară largă.

ADVERTISEMENT

Vaccinul rusesc Sputnik V, vaccinul produs de Pfizer și cel de Moderna erau primele trei vaccinuri disponibile deja pe piață.

China a aprobat un nou vaccin anti-Covid

Spre deosebire de vaccinul Pfizer, nu se cunosc prea multe detalii referitoare la vaccinul chinezesc, cu toate că producătorul susține că vaccinul are o eficacitate de aproape 80% în combaterea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vaccinul a fost deja comandat de Emiratele Arabe și de Pakistan, țară care a luat 1.2 milioane de doze de la Sinopharm.

Pe lângă acest vaccin, chinezii mai au în faza 3 de dezvoltare încă două produse similare, conform rapoartelor oficiale. 4.5 milioane de oameni au fost vaccinați deja în această țară cu diferite seruri exprimentale.

ADVERTISEMENT

Deși rata de eficacitate a vaccinului e mai mică decât a vaccinului Pfizer,chinezii au făcut progrese semnificative pe această piață și așteaptă ca și vaccinurile de la CNBG, Cansino și Academia Chineză de Stiințe să iasă pe piață.

Președintele chinez Xi Jinping a promis că va face disponibil acest vaccin tuturor țărilor din lume, iar Indonesia și Brazilia deja au comandat milioane de doze. Argentina, în schimb, a preferat să facă afaceri cu rușii și să-și vaccineze populația cu Sputnik V.

ADVERTISEMENT

Chinezii își propun să vaccineze 50 de milioane de oameni până în februarie. „Facem apel la oameni să se vaccineze și să se protejeze. Doar așa putem stăpâni pandemia” a transmis Zeng Yixin, un oficial al Guvernului chinez.

Chinezii și-au propus ca vaccinul să fie gratuit pentru populație, însă prețul acestuia ar putea varia atunci când va fi vândut unor alte țări, în contextul în care există deja concurență pe piață.

Între timp, în Marea Britanie a fost aprobat pe ultima sută de metri și controversatul vaccin AstraZeneca.

ADVERTISEMENT