News

China a restricționat studiile academice asupra originii coronavirusului

13.04.2020 | 07:31
China a restrictionat studiile academice asupra originii coronavirusului
ADVERTISEMENT

China a restricționat studiile academice asupra originii coronavirusului. Acest lucru reiese dintr-un ordin al a guvernului central și a notificărilor online publicate de două universități chineze.

China a restricționat studiile asupra originii coronavirusului

În următoarea perioadă, studiile asupra originii maladiei care face ravagii la nivel mondial o să primească un control suplimentar și trebuie să fie aprobate de Guvernul de la Beijing înainte de a fi publicate, potrivit unei postări a două universități din China care a fost ştearsă ulterior, anunță CNN.

ADVERTISEMENT

China a intrat sub lupa marilor puteri mondiale în ultimele luni și a fost acuzată că, prin lipsa ei de transparență în chestiunea noului coronavirus nu face decât să agraveze situația la nivel planetar.

Atât SUA cât şi alte ţări importante din Europa au criticat regimul comunist de la Beijing pentru lipsa de deschidere.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că Guvernul din China va permite un studiu obiectiv asupra origini bolii”, a precizat pentru CNN un cercetător sub protecţia anonimatului.

O cercetătoare din China, cenzurată de autorități

În ultimele luni, după izbucnirea pandemiei, Shi Zhengli, o cercetătoare din China, a descoperit zeci de virusuri mortale, din genul SARS, în munca sa depusă în cea mai mare parte în peșterile unde stau colonii uriașe de lilieci, scrie presa britanică.

ADVERTISEMENT

La clinicile din Wuhan, aceasta a studiat, în decembrie, probe de la primele persoane infectate cu noul tip de coronavirus și a descoperit că este un virus similar cu SARS.

În ciuda unor descoperiri care se puteau dovedi edificatoare în legătură cu boala, Shi Zhengli și ceilalți cercetători care știau detalii despre aceste lucruri au fost obligați să nu dezvăluie nimic despre noua boală.

ADVERTISEMENT

Un jurnalist chinez dezvăluie că rezultate obținute de cercetătoarea Shi Zhengli au fost pur și simplu eliminate din istoricul laboratoarelor.

”Am aflat că ea și echipa ei au reușit partajarea genelor acestui nou tip de coronavirus încă din data de 2 ianuarie, dar i s-a interzis să vorbească”, a spus Gao Yu

ADVERTISEMENT