News

China a testat aproape întreaga populație de 11 milioane din Wuhan. Câte teste s-au realizat în ultimele 10 zile

26.05.2020 | 08:38
China a testat aproape intreaga populatie de 11 milioane din Wuhan Cate teste sau realizat in ultimele 10 zile
ADVERTISEMENT

China, țara de unde a izbucnit pandemia de COVID-19, a testat aproape întreaga populație de 11 milioane din Wuhan, orașul focar al acestei boli la începutul anului.

China a testat aproape întreaga populație de 11 milioane din Wuhan. Câte teste s-au realizat în 10 zile

Autoritățile din China doresc să se convingă de faptul că au scăpat definitiv de epidemia de coronavirus și au declanșat în acest sens o campanie masivă de testare a populației.

ADVERTISEMENT

Iar oficialii din sănătate de la Beijing au început acțiunea de testare cu cetățenii din Wuhan, orașul focar la COVID-19, locul de unde se spune că ar fi plecat virusul către întreaga planetă.

În ciuda faptului că are peste 11 milioane de locuitori, metropola chineză a fost deja testată aproape în totalitate. Astfel, în doar 10 zile, în Wuhan s-au realizat peste 9 milioane de teste, scrie ABC Net.

ADVERTISEMENT

Pentru a înțelege capacitate chinezilor de testare, trebuie să spunem că aceștia au testat în ceva mai mult de o săptămână, doar într-un oraș, cam cât au testat Italia, Marea Britanie și Spania în ultimele două luni.

Numai vineri au fost testați 1,5 milioane de oameni

De la startul pandemiei de coronavirus, Franța a testat aproape 1,4 milioane de locuitori. Ei bine, în Wuhan, numai vineri, autoritățile au anunțat testarea unui număr de 1,5 milioane de cetățeni.

ADVERTISEMENT

Wuhan a dat startul unei campanii de testare pe 14 mai pentru a depista pacienții asimptomatici, persoane infectate care nu prezintă niciun simptom extern de boală. Intenția declarată a chinezilor este de a testa toate cele 11 milioane de persoane care locuiesc în acest oraș.

“Este în esență o investigație epidemiologică pentru a determina situația actuală”, a spus Yang Zhanqiu, director adjunct al departamentului de biologie patogenă de la Universitatea Wuhan, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cum au testat chinezii 9 milioane atât de rapid?

În demersul lor de testare, oficialii chinezi au înființat cel puțin 231 de cabine de examinare în cartierele din oraș. Apoi, au mers în toate zonele, cum ar fi șantierele sau piețele pentru persoane care nu au fost încă testate.

Se pare că unii locuitori din Wuhan și-au exprimat îngrijorarea legată de acest proces care i-ar fi putut expune la infecție. Pentru o mică parte a populației, incapabilă să ajungă în centre de testare, cum ar fi persoanele în vârstă, autoritățile au efectuat vizite la domiciliu.

ADVERTISEMENT