News

China anunță 1290 de noi decese provocate de coronavirus în Wuhan. Care este explicația autorităților

17.04.2020 | 08:49
China anunta 1290 de noi decese provocate de coronavirus in Wuhan Care este explicatia autoritatilor
ADVERTISEMENT

China anunță 1290 de noi decese provocate de coronavirus în Wuhan, orașul considerat de specialiști ca fiind locul din care a început pandemia care a adus deja sute de mii de morți la nivel planetar.

China anunță 1290 de noi decese provocate de coronavirus în Wuhan. Care este explicația autorităților

Numărul total de decese din cauza coronavirusului din China s-a ridicat vineri la 4.632. Asta întrucât autoritățile de la Beijing au revizuit cifrele din epicentrul bolii, Wuhan, cu încă 1.290 de victime suplimentare. Totul vine pe fondul criticilor internaționale privind sub-raportarea datelor Covid-19.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, numărul de decese din Wuhan a ajuns la 3.869, fiind de departe cel mai mare din China.

În orașul de 11 milioane a fost au mai fost raportate încă 325 de noi infecții, ducând totalul până la 50.333, ceea ce reprezintă aproximativ două treimi din totalul de 82.367 cazuri anunțate în China de la startul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Cum explică China raportarea ”întârziată” a celor 1290 de morți

Autoritățile din China au și o explicație pentru raportarea foarte târzie a celor 1290 de decese. Noile cifre provind din cauza unor raportări ”tardive, eronate și greșite” din ultima perioadă.

„Fiecare pierdere de viaţă în timpul acestei pandemii nu este doar o sursă de suferinţă pentru familie, dar şi pentru oraş.

ADVERTISEMENT

Dorim să transmitem sincere condoleanţe familiilor celor care au murit în timpul epidemiei, dar şi colegilor noştri şi personalului medical care şi-au sacrificat vieţile

Au fost adăugate noi cazuri de deces, deoarece decesele ne-spitalizate nu au fost înregistrate la sistemul de informare pentru controlul bolii și unele cazuri confirmate au fost raportate cu întârziere sau nu au fost raportate deloc de unele instituții medicale, au transmis oficialii de la Beijing, conform Apnews.

ADVERTISEMENT

Revizuirea cifrelor din China a venit pe fondul unor critici puternice aduse acestei țări de către SUA și alte națiuni pentru presupusa sa raportare a cazurilor de coronavirus și pentru acoperirea originii tulpinii virale, apărută la Wuhan în decembrie anul trecut.

După noile date, numărul total al deceselor pe teritoriul Chinei de la startul pandemiei de coronavirus a ajuns la 4.632. În același timp, numărul cazurilor de infecție se ridică la 82.692.

ADVERTISEMENT