News

China ar fi trimis sute de mii de mii turiști în toată lumea ca să răspândească coronavirusul. Un oficial american lansează acuze foarte grave

18.05.2020 | 08:19
China ar fi trimis sute de mii de mii turisti in toata lumea ca sa raspandeasca coronavirusul Un oficial american lanseaza acuze foarte grave
ADVERTISEMENT

China este acuzată că ar fi trimis sute de mii de mii turiști în toată lumea ca să răspândească coronavirusul. Această teorie extrem de gravă a fost lansată de un nume de la Casa Albă.

China ar fi trimis sute de mii de mii turiști în toată lumea ca să răspândească coronavirusul. Un oficial american lansează acuze foarte grave

Războiul acuzațiilor pe axa Washington – Beijing ajunge la un alt nivel. După ce mai multe voci de la Casa Albă, în frunte cu președintele Donald Trump și secretarul de stat Mike Pompeo au acuzat China că a distrus probe de coronavirus, acum vin o serie de acuzații mult mai grave.

ADVERTISEMENT

Administrația Trump și-a intensificat campania de învinovățire a Chinei pentru pandemia de coronavirus. Un angajat de la Washington susține că Beijing-ul a trimis pasageri ai unei companii aeriene interne pentru a răspândi infecția în întreaga lume.

“Virusul s-a născut în provincia Wuhan, pacientul zero a fost în noiembrie”, a declarat consilierul comercial al Casei Albe, Peter Navarro, la ABC în această săptămână, conform Bloomberg.

ADVERTISEMENT

“Chinezii, în spatele scutului Organizației Mondiale a Sănătății, au ascuns timp de două luni virusul față de întreaga lume și apoi au trimis sute de mii de chinezi cu avioane la Milano, New York și pe tot globul pentru a răspândi boala”, spune angajatul Administrației Trump.

Milano și New York, focare ale pandemiei

În ultimele luni, cele două orașe amintite de Navarro ca fiind zone în care chinezii ar fi răspândit virusul, Milano și New York, au fost grav afectate de pandemie.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestui lucru, cercetătorii de la Universitatea New York au stabilit luna trecută că explozia cazurilor COVID-19 din zona orașului american a rezultat în mare parte din pacienții infectați care au zburat din Europa, inclusiv Marea Britanie, Franța, Austria și Olanda.

Comentariile lui Navarro se adaugă la seria aproape zilnică a atacurilor americane asupra Chinei. Nume importante de la Casa Albă au spus că virusul a scăpat dintr-un laborator din centrul orașului Wuhan.

ADVERTISEMENT

Recent, secretarul de stat de la Casa Albă, Mike Pompeo a făcut acuzații grave și a spus că oficialii chinezi au distrus probe de COVID-19.

”Credem cu tărie că Partidul Comunist Chinez nu a raportat focarul noului coronavirus la Organizația Mondială a Sănătății. Chiar și după ce CCP a notificat OMS despre focarul de coronavirus, China nu a distribuit toate informațiile pe care le avea”, a declarat Mike Pompeo.

ADVERTISEMENT