News

Ce spun chinezii despre arsenalul nuclear pe care îl dețin! Anunțul de la Beijing care pune în gardă întreaga lume

Ce spun chinezii despre arsenalul nuclear pe care îl dețin! Anunțul de la Beijing care pune în gardă întreaga lume. Ce mesaj au avut asiaticii pentru Moscova și Washington
04.01.2022 | 10:30
Ce spun chinezii despre arsenalul nuclear pe care il detin Anuntul de la Beijing care pune in garda intreaga lume
Ce spun chinezii despre arsenalul nuclear pe care îl dețin în prezent! Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

China a făcut un anunț oficial legat de arsenalul nuclear pe care îl are. Asiaticii au transmis că vor continua s[-l modernizeze din raţiuni de fiabilitate şi securitate.

Mai mult decât atât, reprezentanții de la Beijing au îndemnat Moscova şi Casa Albă să-şi reducă stocurile de arme nucleare, cele mai mari din lume.

ADVERTISEMENT

Ce spun chinezii despre arsenalul nuclear pe care îl au!

Totul vine după angajamentul asumat cu o zi înainte de cinci membri ai Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite de a preveni răspândirea armelor nucleare.

De altfel, toate cele cinci mari puteri, SUA, China, Rusia, Regatul Unit şi Franţa au ținut să explice că “un război nuclear nu poate fi câştigat” .

ADVERTISEMENT

Totodată, cele cinci state au promis să întărească măsurile pentru a “împiedica utilizarea neautorizată sau neintenţionată de arme nucleare”.

De remarcat că Institutul Internaţional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm a precizat că SUA dispuneau în ianuarie 2021 de 5.550 de arme nucleare, comparativ cu 350 câte avea China.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cei de la Washington acuză în mod regulat Beijingul că îşi întăreşte în ritm accelerat arsenalul nuclear. Afirmațiile au fost catalogate drept “false” de Fu Cong, directorul general al Serviciului pentru controlul armelor din cadrul Ministerului Afacerilor Externe chinez.

“China a adoptat întotdeauna politica de ne-recurgere la arme nucleare şi noi menţinem capacităţile noastre nucleare la nivelul minim necesar pentru securitatea noastră naţională”, a subliniat el.

ADVERTISEMENT

“China va continua să-şi modernizeze arsenalul nuclear din raţiuni de fiabilitate şi de securitate. Armele nucleare îmbătrânesc şi ele. Trebuie să ne asigurăm că ale noastre sunt la zi şi pot de asemenea servi drept mijloc de disuasiune”, a mai spus Fu Cong.ț

Interesant este și că reprezentanții de la Beijing resping în mod regulat invitaţiile Washingtonului de a se ralia discuţiilor americano-ruse asupra reducerii arsenalelor lor nucleare, subliniind că arsenalul său este mult mai mic.

“SUA şi Rusia deţin încă 90% din focoasele nucleare de pe planetă. Ele trebuie să-şi reducă arsenalul nuclear în mod ireversibil şi obligatoriu din punct de vedere juridic”, a declarat Fu Cong.

ADVERTISEMENT
Tags: