News

Se implică China în războiul din Ucraina? Ambasadorul Beijingului în SUA a răspuns ferm: ”Avem nevoie de rațiune”

Qin Gang, ambasadorul Chinei în Statele Unitele ale Americii (SUA) a vorbit duminică despre implicarea Beijingului în conflictul dintre Rusia și Ucraina.
20.03.2022 | 20:43
Se implica China in razboiul din Ucraina Ambasadorul Beijingului in SUA a raspuns ferm Avem nevoie de ratiune
ADVERTISEMENT

Ambasadorul Chinei în SUA a declarat că țara sa nu trimite arme Rusiei pentru a fi utilizate în Ucraina. Totuși, acesta nu a exclus definitiv posibilitatea ca Beijingul să facă acest lucru în viitor, potrivit The Guardian.

Ambasadorul Chinei în SUA: ”Țara noastră nu a ajutat militar Rusia”

Ambasadorul Qin Gang a avut duminică o intervenție la postul american de televiziune CBS. Acesta a fost întrebat de moderator dacă China ar putea trimite bani sau arme către Rusia, dar, în timpul răspunsului, oficialul chinez a vorbit la timpul trecut.

ADVERTISEMENT

“Există dezinformări despre China, în ceea ce privește asistență militară oferită Rusiei. Respingem acest lucru.

În schimb, ceea ce face China este să trimită alimente, medicamente, saci de dormit, nu arme și muniție către nicio parte implicată în conflict”, a răspuns Qin Gang.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul chinez a spus că Beijing continuă să “promoveze discuțiile de pace și să îndemne încetarea imediată a focului.”

Ambasadorul Chinei în SUA critică percepția Occidentului: ”Există dezinformări despre China”

În urmă cu două zile, în timpul unei convorbiri telefonice, președintele SUA, Joe Biden, i-a spus omolologului său chinez Xi Jinping că vor exista ”implicații și consecințe” în cazul în care China oferă armament Rusiei în timpul războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

În schimb, ambasadorul Qin Gang a criticat modul în care este creionată China în ochii celor din Occident. Acțiunile celor din Vest “nu ajută” atunci când încercăm să promovăm discuțiile de pace, a transmis oficialul chinez.

“Avem nevoie de rațiune. Avem nevoie de curaj. Și avem nevoie de o diplomație bună”, a adăugat acesta în timpul intervenției de duminică de la CBS.

ADVERTISEMENT
Tags: