News

China pregăteşte lansarea celei mai mari NAVE de RĂZBOI din Asia

Cea mai mare navă de război construită vreodată în Asia, la care lucrează acum industria din China, a fost “deconspirată” printr-o serie de imagini postate pe internetul chinezesc. Unele...
10.06.2015 | 10:07

Cea mai mare navă de război construită vreodată în Asia, la care lucrează acum industria din China, a fost “deconspirată” printr-o serie de imagini postate pe internetul chinezesc. Unele imagini par a fi preluate din satelit. Vaporul este acum în teste la şantierele navale din provincia Hubei.

Ţinând cont de faptul că media din China, inclusiv cea electronică, este sub control guvernamental, este posibil ca imaginile făcute publice să facă parte dintr-o campanie de propagandă a regimului de la Beijing.

China vrea să copieze sistemul american antirachetă ?

“Crucişătorul Tip 055” va avea la bord un radar cu raza de acţiune foarte mare, precum şi un nou sistem de lansare a rachetelor, care ar putea utiliza şi noile rachete anti-navă YJ – 18, estimează specialiştii americani. Potrivit acestora, nava Tip 055 ar putea lua la bord până la 128 de rachete, destinate lovirii ţintelor aflate pe mare, pe uscat sau în aer.

Aparent, nava Tip 055 ar fi superioară distrugătoarelor americane din programul Aegis, integrate în sistemul antirachetă din Europa. De altfel, unele surse prezintă nava chinezească Tip 055 ca fiind un distrugător, nu un crucişător.

Vaporul Tip 055 este proiectat pentru acţiuni de luptă anti – navă, pentru atacarea unor obiective aflate pe ţărm sau pentru conducerea misiunilor aviaţiei chineze în largul mării, împotriva aeronavelor inamice. Potrivit informaţiilor neoficiale, “Crucişătorul Tip 055” va avea la bord şi un aşa – numit tun electromagnetic.

Ziarul american Washington Times susţine că lansarea la apă a noului crucişător va reprezenta “un semnificativ pas înainte” pentru China în domeniul războiului naval, în condiţiile în care această ţară construia până acum doar nave militare mai mici, de tipul fregatelor sau al distrugătoarelor.

Urmează 20 de nave de luptă “Made in China”

Conform specialiştilor occidentali, planul de înzestrare al Forţelor Navale ale Chinei, pe următorii ani, include şase nave Tip 052 C, opt nave Tip 052 D, precum şi şase crucişătoare Tip 055.

Crucişătorul “Made in China” va avea un deplasament de 12.000 – 14.000 de tone. Până acum, cea mai mare navă de război construită vreodată în Asia era un vapor japonez de 11.000 de tone din perioada celui de-al doilea război mondial.

CLICK PE POZE SUS IN GALERIE PENTRU A VEDEA IMAGINI CU NAVA DE RĂZBOI

 

Sursă: www.romanialibera.ro

Tags: