News

China va testa 14 milioane de locuitori, după descoperirea primelor cazuri de Omicron în orașul Tinjin

China anunţă testarea tuturor locuitorilor din orașul Tinjin după detectarea primelor cazuri de Omicron. Aproximativ 14 milioane de persoane vor testate în decursul a 24 de ore.
09.01.2022 | 14:16
China va testa 14 milioane de locuitori dupa descoperirea primelor cazuri de Omicron in orasul Tinjin
ADVERTISEMENT

Oraşul Tinjin, din nordul Chinei, a anunţat duminica măsuri radicale după detectarea a cel puţin două îmbolnăviri locale cu varianta Omicron a noului coronavirus.

Autoritățile locale cer testarea tuturor celor aproape 14 milioane de locuitori, transmit agenţiile de presă internaţionale citate de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cele două cazuri de Omicron sunt primele care se înregistrează în partea continentală a ţării asiatice. Oficialii chinezi au indicat infectările au legătură unul cu altul şi că este posibil să fie detectate şi alte înfectări ca urmare a testărilor anunţate de autorităţi.

China vrea să testeze 14 milioane de locuitori pentru a stopa răspândirea variantei Omicron

Tot în Tinjn fusese descoperit în luna decembrie primul caz cu varianta Omicron pe teritoriul Chinei. Atunci era vorba de o persoana care călătorea în acest oraș, în timp ce cazurile actuale au fost identificate la localnici care nu au părăsit oraşul în ultimele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Testările în masă au început duminică la ora locală 07:00 (ora locală). Ele sunt programate să se desfăşoare pe durata a 24 de ore.

Tianjin, mare oraş portuar situat la circa 150 de kilometri sud-est de Beijing, a izolat 29 de zone rezidenţiale, a închis parţial două linii de metrou şi a anulat cel puţin 144 de curse aeriene de pe aeroportul Binhai, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Epidemiologul Zhang Wenhong, citat duminică de cotidianul Global Times, a respins ideea că varianta Omicron ar trebui să fie considerată mai puţin virulentă ca alte mutaţii ale virusului Sars-CoV-2, conform EFE.

Acesta consideră că lumea ar trebui să-și redeschidă frontierele abia atunci când se va reuşi construirea unei „bariere imunologice puternice” şi când rata mortalităţii la coronavirus va fi foarte scăzută.

ADVERTISEMENT

China a atins imunitatea de turmă

După ce peste 83% din populaţie a fost vaccinată cu schema completă, şeful echipei naţionale de experţi anticoronavirus, Zhong Nanshan, a declarat că China a atins deja imunitatea de turmă.

China a ales să închidă frontierele încă din martie 2020. Politica rămână în continuare una foarte prudentă. Se alege testarea în masă şi impunerea carantinei imediat ce apare un nou focar, oricât de mic ar fi acesta, notează EFE.

China va organiza în februarie Jocurile Olimpice de iarnă la Beijing. De asemenea, un alt moment important în 2022 este congresul Partidului Comunist Chinez, care are loc o dată la cinci ani, mai scrie agenţia de presă spaniolă.

ADVERTISEMENT
Tags: