News

China pune în carantină un oraș de 10 milioane de locuitori. Focar de coronavirus depistat 

23.04.2020 | 23:10
China pune in carantina un oras de 10 milioane de locuitori Focar de coronavirus depistat
ADVERTISEMENT

China pune în carantină un oraș de 10 milioane de locuitori, după ce un focar de coronavirus a fost depistat în zonă. Acest lucru se întâmplă la nicio lună după ce Wuhan, locul izbucnirii Covid-19, fusese ”eliberat” de măsurile de izolare.

China pune în carantină un oraș de 10 milioane de locuitori. Focar de coronavirus depistat

Autoritățile din China au decis să carantineze orașul Harbin, unde locuiesc peste 10 milioane de locuitori. Decizia vine după ce mai multe zeci de persoane au fost infectate cu coronavirus de o studentă venită din New York.

ADVERTISEMENT

Revenită în China, fata a petrecut 14 zile în carantină, iar după această perioadă s-a plimbat prin oraș. Specialiștii spun că ea a purtat virusul în toată această perioadă și a infectat mai multe persoane.

Conform Dailymail, până joi, 23 aprilie, peste 70 de persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19 și pentru alte 4.000 care au fost testate se așteaptă rezultatele.

ADVERTISEMENT

De urgență, autoritățile locale au interzis adunările și au ordonat comunităților să monitorizeze îndeaproape vizitatorii și vehiculele din oraș.

Reguli stricte impuse în Harbin

Harbin este capitala provinciei Heilongjiang din nord-estul Chinei pare a în prezent cel mai mare focar de coronavirus din țară.

ADVERTISEMENT

Guvernul de la Beijing a publicat deja o directivă prin care au fost instituite restricții suplimentare care îi vizează pe rezidenți, vizitatori și pe cei care intră în oraș.

Înainte de a intra în orice instituție publică sau complex rezidențial, oamenii trebuie să utilizeze o aplicație aprobată de guvern pentru a demonstra că nu au virusul, după care li se ia temperatura și trebuie să poarte o mască.

ADVERTISEMENT

Conform regulilor carantinei, locuitorii trebuie să urmeze măsuri de distanțare socială. Nunțile, înmormântările, spectacolele publice, toate întrunirile și conferințele sunt interzise.

Pe de altă parte, din China a venit și o veste excelentă, dar din zona Wuhan, orașul de început al pandemiei. Autoritățile de la Beijing au anunțat astăzi că doar doi pacienți în stare critică au mai rămas în Wuhan, fostul centru al coronavirusului.

ADVERTISEMENT