News

China raportează zero decese din cauza COVID-19, pentru prima dată de la începutul pandemiei

07.04.2020 | 08:11
China raporteaza zero decese din cauza COVID19 pentru prima data de la inceputul pandemiei
ADVERTISEMENT

China începe să-și revină după pandemia de coronavirus. La scurt timp după ce numărul îmbolnăvirilor a scăzut, iată că acum autoritățile chineze nu au mai raportat niciun deces din cauza acestui virus. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru de la începutul pandemiei.

China nu mai are decese în rândul bolnavilor de COVID-19

În China nu s-a înregistrat în ultima zi niciun deces din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit ultimelor date furnizate de autoritățile sanitare din China acest lucru se întâmplă pentru prima dată de când acest virus a început să creeze probleme în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

3.331 de chinezi au murit până la ora actuală în urmă îmbolnăvirii cu COVID-19, având în vedere că primul deces a fost raportat pe data de 11 ianuarie. Pe de altă parte, numărul cazurilor confirmate pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus a ajuns la 81.740, arată ultimele date ale autorităților sanitare chineze.

Numărul îmbolnăvirilor a scăzut datorită măsurile impuse de autorități

O altă veste bună legat de China este în privința noilor cazuri de îmbolnăviri. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a început să scadă la scurt timp după ce au fost închise frontierele pentru toți cetățenii străini. Totodată, autoritățile au crescut și vigilența în rândul persoanelor care nu au simptome, dar pot transmite virusul mai departe.

ADVERTISEMENT

La ora actuală se vorbește mai mult de numărul persoanelor importate care a ajuns la 983. De asemenea, oficialii chinezi au mai transmis că până luni, 6 aprilie, se aflau sub observație medicală 1.033 de pacienţi asimptomatici.

Tot luni datele furnizate de Comisia naţională de sănătate din China au arătat că s-a înregistrat un total de 32 de noi cazuri confirmate, în scădere cu 7 faţă de ziua anterioară, duminică, 5 aprilie.

ADVERTISEMENT

Orașul Wuhan iese din carantină totală după mai bine de o lună

După mai bine de 40 de zile de carantină totală orașul Wuhan, de unde a pornit pandemia de coronavirus, urmează să iasă din izolare. Acest lucru se va întâmpla miercuri, 8 aprilie, iar persoanele cu o stare de sănătate bună ar putea primi autorizația să părăsească metropola.

Chinezii așteaptă cu sufletul la gură „ziua eliberării”. O tânără din Wuhan a mărturisit pentru The Guardian că a izbucnit în plâns când a aflat de la un voluntar că în curând va putea părăsi locuința. Guo Jing este o tânără activistă care luptă pentru drepturile femeilor care a stat 43 de zile închisă în casă din cauza COVID-19.

ADVERTISEMENT

„În seara zilei de 30 martie, un voluntar din blocul meu mi-a zis că a vorbit cu paznicul și că rezidenții cu certificat de sănătate verde vor avea voie să iasă pentru cumpărături. Am fost atât de entuziasmată încât am izbucnit în plâns. Ultima oară când îmi părăsisem apartamentul fusese pe 26 februarie. Trecuseră deja 43 de zile.

Pe 31 martie am ieșit din bloc. În fiecare gospodărie, o persoană poate ieși acum pentru cumpărături, timp de două ore. Nu aveam planuri speciale. Voiam doar să văd orașul din nou cu ochii mei. Am trecut pe lângă un magazin care vinde produse tradiționale din Wuhan și am oprit să îmi iau 10 chifteluțe prăjite”, a povestit femeia, relatează libertatea.ro.

ADVERTISEMENT