News

China respinge oficial cele ”24 de minciuni” ale SUA despre pandemia de COVID-19: ”Nu poți să păcălești pe toată lumea”

10.05.2020 | 17:16
China respinge oficial cele 24 de minciuni ale SUA despre pandemia de COVID19 Nu poti sa pacalesti pe toata lumea
ADVERTISEMENT

Oficialii din China resping, în mod public, cele ”24 de minciuni” ale SUA în contextul pandemiei de COVID-19. Supuși unui tir de acuzații, conducătorii de la Beijing au emis un amplu comunicat în care demontează toate scenariile oficialilor de la Washington.

China respinge oficial cele ”24 de minciuni” ale SUA despre pandemia de COVID-19: ”Nu poți să păcălești pe toată lumea”

Ministru de externe al Chinei, Wang Yi, și-a dedicat cele mai multe ieșiri de presă din săptămâna trecută respingerii acuzațiilor din partea politicienilor americani.

ADVERTISEMENT

Ținta răspunsurilor lui Yi a fost secretarul de stat Mike Pompeo, care a spus că statul chinez ar fi ascuns informații despre noul coronavirus și că această maladie își avea originea într-un laborator din orașul Wuhan.

Într-un articol postat pe site-ul ministerului, lung de 30 de pagini și peste 11.000 de caractere, oficialul chinez demontează, pas cu pas, toate scenariile venite dinspre Statele Unite ale Americii, anunță Reuters.

ADVERTISEMENT

Documentul oficial chinez debutează cu un citat al fostului mare președinte al SUA, Abraham Lincoln, cel care spune că: ”Cum Lincoln spunea, poți să păcălești o parte din oamenii în decursul timpului,  dar nu poți să păcălești pe toată lumea, tot timpul”.

China dezminte, în interiorul acestui act oficial, toate acuzațiile care i-au fost aduse de numele mari din fruntea statului american. Printre altele, chinezii spun că acest nou coronavirus nu ar fi trebuie să fie asociat cu numele Chinei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se mai specifică clar faptul că nu ar exista probe să indice că virusul este creat de om, așa cum au dat de înțeles unele voci importante din SUA și din lume.

Ce spune China despre medicul Li Wenliang, cel care a avertizat asupra noului coronavirus

Scrisoarea oficială a chinezilor a respins, de asemenea, criticile aduse Beijing-ului de Occident, cu privire la tratamentul la care a fost supus Li Wenliang, un doctor în vârstă de 34 de ani care a încercat să avertizeze autoritățile chineze în urma focarului noului virus din Wuhan.

ADVERTISEMENT

Moartea sa din startul acestui an, survenită din  cauza infectării cu COVID-19, a determinat o ieșire de furie și durere în toată China. Deși s-a vehiculat că medicul ar fi fost arestat la un moment dat, Ministerul de Externe chinez a infirmat acest lucru în documentul emis sâmbătă.

ADVERTISEMENT