News

China testează pe om 5 vaccinuri anti COVID-19. Primele concluzii ale medicilor

16.05.2020 | 09:05
China testeaza pe om 5 vaccinuri anti COVID19 Primele concluzii ale medicilor
ADVERTISEMENT

China a început să testeze pe om 5 vaccinuri anti COVID-19 pe care le-a creat în ultimele luni în laboratoarele interne. Deși mulți anticipează că apariția unui vaccin necesită o perioadă ceva mai lungă, asiaticii speră să scurteze așteptarea.

China testează pe om 5 vaccinuri anti COVID-19. Primele concluzii ale medicilor

Până în prezent, 5 vaccinuri anti COVID-19 au fost testate pe oameni în China, iar oamenii de știință locali afirmă că acestea au avut rezultate destul de promițătoare.

ADVERTISEMENT

La acțiunea de testare din China au luat parte circa 2.500 de oameni, toți pe bază de voluntariat. Acest tratament anti coronavirus a făcut parte din așa-zisa fază a II-a a cercetării, care este de așteptat să se termine în iulie, a declarat Zeng Yixin, vice-ministrul Comisiei Naționale pentru Sănătate, într-o informare de presă, vineri, la Beijing.

Această etapă este penultima pe care testarea asupra oamenilor trebuie să treacă înainte de a fi aprobată pentru uz general, scrie site-ul Bloomberg.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, nu au fost raportate încă efecte secundare grave în rândul pacienților în faza a II-a, a spus Zeng, adăugând că mai mulți candidați la vaccinul final vor fi aprobați pentru a intra în studii umane în iunie.

”În general, progresele sunt pe calea cea bună. Un total de 2.575 de voluntari au fost vaccinaţi în cadrul diferitelor proiecte” şi “niciun efect indezirabil major nu a fost raportat”, a adăugat Zeng în cursul unei conferinţe de presă la Beijing.

ADVERTISEMENT

Cine lucrează la aceste vaccinuri

În acest moment, academia militară de ştiinţe medicale a armatei chineze, în colaborare cu compania CanSino BIO, conlucrează la un vaccin care utilizează un adenovirus, un virus-vector pentru a face să intre patogenul în organism.

Restul de patru studii pun accentul pe vaccinurile clasice, care conţin o versiune inactivă dintr-un patogen administrată pentru a declanşa o reacţie imunitară la pacient.

ADVERTISEMENT

Două proiecte sunt efectuate de compania chineză din domeniu, China National Biotec Group (CNBG): unul în colaborare cu Centrul chinez de control şi prevenţie a maladiilor, celălalt cu Institutul de virusologie din Wuhan – oraşul din centrul Chinei unde de unde se spune că ar fi explodat coronavirusul pentru prima oară.

ADVERTISEMENT