Fotbal intern

Chindia a depus memoriu la CCA contra arbitrului Cătălin Popa: „Nu are ce căuta în Liga 1! A stricat atâtea meciuri“

09.07.2020 | 17:27
Chindia a depus memoriu la CCA contra arbitrului Catalin Popa Nu are ce cauta in Liga 1 A stricat atatea meciuri
ADVERTISEMENT

Preşedinte Chindiei Târgovişte, Marcel Ghergu, a depus memoriu la CCA după meciul pierdut de echipa sa în faţa lui FC Hermannstadt. Partida a fost condusă la centru de Cătălin Popa, care a avut o prestaţie contestată,

Brigada de arbitri a anulat un gol al Chindiei, pe motiv de ofsside, şi a acordat lovitură de pedeapsă pentru sibieni, care a fost transformată de Romario în minutul 51, stabilind scorul final.

ADVERTISEMENT

„A fot viciere de rezultat! Să ne explice ei (n.r. – cei din Comisia Centrală a Arbitrilor) deciziile arbitrului. De ce l-au schimbat pe Haţegan cu o zi înainte de meci?“, a tunat Marcel Ghergu.

Marcel Ghergu: „Nu vom mai tăcea. Ne-am întors înainte de ’89? Nu se mai poate!“

Lupta de la retrogradare este cât se poate de strânsă, iar fiecare punct contează. Înfrângerea cu Hermannstadt, din etapa a opta, a lăsat-0 pe Chindia pe ultimul loc, la 3 puncte în spatele lui Dinamo. Dâmboviţenii acuză arbitrajul şi spun că au pierdut nemeritat.

ADVERTISEMENT

„Am făcut memoriu la CCA. Să ne explice și nouă, regulamentar, aceste decizii ale lui Popa! Am și cerut ca acest arbitru, care nu are ce căuta la Liga 1, cu o mulțime de meciuri stricate la activ, să nu ne mai fie niciodată delegat. Este incredibil ce s-a întâmplat.

La faza penalty-ului, Martac nici nu-l atinge cu mâna pe Jo. Iar înainte de asta, nouă ne este anulat complet aiurea un gol valabil. Dangubici nu avea cum să-l influențeze pe portarul lor, nu au nicio acoperire regulamentară. Este viciere crasă de rezultat.

ADVERTISEMENT

Altceva e și mai grav. Știu sigur că se decisese ca la Clinceni – Dinamo și la Chindia – Hermannstadt, meciuri extrem de importante, CCA să dea doi arbitri FIFA, Kovacs, respectiv Hațegan. Kovacs a arbitrat normal la meciul lui Dinamo, dar la noi a fost schimbată brigada cu 24 de ore înainte de meci? De ce? De ce au lăsat pe mâna unui asemenea arbitru un meci care poate decide destine?!“, a răbufnit preşedintele Chindiei.

„Am tăcut prea multă vreme. Am mai avut penalty cu Voluntari, cu Iași, dar nu ni s-au dat. Acest Cătălin Popa a stricat atâtea meciuri. De acum nu se va mai întâmpla să tăcem dacă se comit astfel de lucruri împotriva noastră. Dar ce, ne-am întors înainte de ’89? Nu se mai poate!

ADVERTISEMENT

CCA și arbitrii să ne lase să ne jucăm șansele corect, până la capăt! Să nu mai decidă ei cine pică sau nu, să nu mai stabilească ei ierarhiile!“, a încheiat acesta.

Ion Crăciunescu: „O ruşine de arbitru. Cel mai bine ar fi să se lase!“

Cele două faze contestate de Chindia au fost analizate şi de fostul mare arbitru Ion Crăciunescu. Acesta le-a dat dreptate dâmboviţenilor, spunând că arbitrul întâlnirii a greşit la ambele faze.

„Îmi aduc foarte bine aminte de acele faze. La cea cu penalty-ul, nici vorbă de fault! Apărătorul Chindiei a sărit primul, a dat în minge cu capul, nu l-a lovit pe atacantul lui Hermannstadt. Ba dimpotrivă, el a intrat în jucătorul gazdelor. A fost fault în atac. La golul Chindiei, nu se putea vorbi despre influențarea portarului, Dangubici era departe, nu i-a obturat câmpul vizual. Acest Cătălin Popa este o rușine de arbitru, s-a descalificat cu acele decizii. Nu îți poți bate joc așa de o echipă. Pentru el, cel mai bine ar fi să se lase!“, a spus Crăciunescu.

Haţegan a spus „pas“ de frica focarului de la Ploieşti

Partida Chindia Târgovişte – FC Hermannstadt s-a desfăşurat la Ploieşti. Din acest motiv, Ovidiu Haţegan, care, după cum declara şi Marcel Ghergu, ar fi trebuit să fie arbitrul întâlnii, a refuzat să conducă jocul. Soţia lui Haţegan este însărcinată, iar viitorul tată a vrut să evite orice risc, scrie GSP, mai ales că 7 persoane de la Petrolul din localitate sunt pozitive.

CCA a fost nevoită să găsească rapid o soluţie. Aceasta s-a numit Cătălin Popa. La cele două tuşe au fost Florin Neacşu şi Romică Bârdeş.

ADVERTISEMENT