Fotbal intern

Chindia face spectacol în Liga 1, dar Emil Săndoi anunță: „Obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare”

22.01.2021 | 20:34
Chindia face spectacol in Liga 1 dar Emil Sandoi anunta Obiectivul ramane salvarea de la retrogradare
Emil Săndoi își serbează ziua de naștere între meciurile cu U Craiova: „E destinul!” Exclusiv. Foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

Chindia Târgoviște a câștigat cu 2-1 împotriva celor de la Academica Clinceni, după ce în etapa precedentă a învins-o și pe Dinamo. Cu toate acestea, antrenorul Săndoi nu visează la play-off. 

Cel puțin la nivel declarativ, tehnicianul în vârstă de 55 de ani susține că nu se gândește decât la același obiectiv pe care l-a avut încă de la începutul actualului sezon al Ligii 1, respectiv evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Chindiei a dezvăluit, după succesul cu Academica Clinceni, că bugetul echipei sale este limitat, însă toate promisiunile conducerii sunt onorate și nu există întârzieri în ceea ce privește plata salariilor.

Chindia face spectacol în Liga 1, dar Emil Săndoi nu se gândește decât la evitarea retrogradării

Rămasă pe prima scenă a fotbalului românesc în urma unui baraj câștigat în fața Daciei Mioveni, Chindia s-a metamorfozat în ediția 2020-2021 a competiției interne și a ajuns să fie pe loc de play-off după 18 etape disputate.

ADVERTISEMENT

Considerate a fi revelațiile actualei ediții a Ligii 1, Chindia și Academica Clinceni s-au întâlnit în data de 22 ianuarie la Buftea. Târgoviștenii au reușit să obțină a doua victorie consecutivă. Ei au câștigat cu 2-1, după golurile lui Daniel Popa și Cristi Neguț. Pentru Academica a marcat Bautista, în minutul 60.

Finalul jocului a fost destul de încins, ilfovenii luptând până în ultimele momente pentru a obține un punct. Antrenorul Chindiei a acuzat lipsa de fair-play a unui jucător de la Clinceni, referindu-se, probabil, la marcatorul golului, Bautista. Acesta a intrat în conflict, pe finalul jocului, cu Marco Dulca.

ADVERTISEMENT

„A fost o victorie frumoasă, dar a fost prea emoționantă pe final . Cred că și lipsa de experiență a noastră și-a spus cuvântul, poate a fost și o doză de lipsă de fair-play a unui jucător de la Clinceni. Ne-am temut puțin, pentru că și noi am ratat câteva ocazii mari.

Moulin a intrat bine și restul jucătorilor lor au jucat bine, dar mă bucur pentru băieții mei pentru atitudine și pentru victorie. Mai e mult până departe, obiectivul nostru e salvarea de la retrogradare. Nu punem presiune suplimentară pe jucători.

ADVERTISEMENT

Bănuiesc că ar trebui să fim premiați de conducere, dar noi nu avem un buget fantastic. Totuși, ce s-a promis până acum s-a dat. Așteptăm să vedem unde vom juca în următoarele meciuri, ar fi bine să ne întoarcem la Ploiești, acolo suntem cât de cât obișnuiți cu suprafața și cu ambientul”, a spus Săndoi după meci, la Digisport.

După această victorie, Chindia este pe locul 5 și a trecut deasupra adversarei sale de astăzi. Târgoviștenii au 27 de puncte și nu pot fi depășiți de nicio echipă din afara play-off-ului. Cea mai mare amenințare este Viitorul Constanța, aflată pe locul 7 cu 22 de puncte și un meci în minus. În etapa următoare, Chindia o va întâlni în deplasare pe FC Hermannstadt joi, 28 ianuarie.

ADVERTISEMENT