Fotbal intern

Chindia – Dinamo 1-0 în Liga 1. Contra-zero a revenit cu o înfrângere! Spaniolii nu au avut ce să vadă

31.08.2020 | 22:55
Chindia  Dinamo 10 in Liga 1 Contrazero a revenit cu o infrangere Spaniolii nu au avut ce sa vada
ADVERTISEMENT

Chindia Târgovişte – Dinamo 1-0 s-a jucat în etapa a 2-a din Casa Pariurilor Liga 1. Gazdele s-au impus prin golul marcat de Florea (45+1), după ce trei dintre titulari au intrat pe teren la două zile după ce au semnat cu formaţia lui Emil Săndoi. “Câinii” au avut probleme cu accidentările, iar Achim şi Straton s-au “rupt” în prima repriză.

Dinamo este pe locul 12, cu 1 punct, în timp ce Chindia ocupă poziţia a 7-a. În tribunele stadionului din Ploieşti s-a aflat şi Pablo Cortacero, noul patron al “câinilor”.

ADVERTISEMENT

Chindia – Dinamo 1-0 (Florea 45+1) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Chindia: D. Moldovan – A.Ioniţă, Piţian, C.Dinu, Căpuşă – Grassano, Dulca, Iacob, Neguţ – Yameogo, Florea (Barbu 87) Antrenor: Emil Săndoi.

Dinamo: Straton (Eşanu 46) – Puljic, Ehmann, Sin, Creţu (Mihaiu 76) – Răuţă, Achim (Gol 6), Fabbrini, Sorescu, Bani (Neicuţescu 55) – Popa (Măgureanu 76). Antrenor: Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

Arbitru: Horaţiu Feşnic

Min. 47 / Sorescu a ratat incredibil din 10 metri şi a şutat mult peste poartă.

Min. 46 / Eşanu i-a luat locul în poartă lui Straton, după ce portarul lui Dinamo s-a accidentat la gleznă.

Min. 45+1 / GOOOOL Chindia!!! Florea deschide scorul cu un şut deviat.

Min. 32 / Yameogo a lovit mingea cu capul pe mijlocul porţii, din poziţie excelentă, de la 5 metri, însă balonul a fost respins cu noroc de Straton.

ADVERTISEMENT

Min. 6 / Vlad Achim s-a accidentat şi a fost nevoit să fie înlocuiz cu Janusz Gol, fotbalist transferat de Dinamo în această vară. Mijlocaşul adus de la Viitorul a acuzat dureri la piciorul stâng, după ce a călcat greşit.


UPDATE, ora 20:35 / Cosmin Contra a anunţat, înaintea meciului cu Chindia, că doi jucători vor veni marţi la Dinamo. “Guriţă” a confirmat că unul dintre fotbalişti este Isma Lopez.

ADVERTISEMENT

“Marți o să ajungă doi jucători aici, la București. Mâine noapte. Isma Lopez aterizează mâine noapte și mai avem încă un jucător, dar încă nu sunt finalizate tratativele. Este un străin, da, tot din Spania. Este un fundaș dreapta care ne va ajuta”, a spus Cosmin Contra.


UPDATE, ora 20:14 / Chindia Târgovişte a avut şase cazuri de COVID-19, printre care se numără trei jucători şi Emil Săndoi, antrenorul echipei. Astfel, în primul 11 se regăsesc Dulca, Căpuşă şi Iacob, fotbalişti împrumutaţi de la Viitorul şi care au fost prezentaţi sâmbătă.

Dinamo are cotă 1,60 pentru victorie, cu toate că joacă în deplasare. Motivul este acela că adversarii au probleme de lot, Emil Săndoi nu va sta pe banca Chindiei şi “câinii” şi-au schimbat antrenorul, după aducerea lui Cosmin Contra. De altfel, Dinamo nu a mai avut o asemenea cotă la victorie în deplasare de la începutul sezonului trecut. Acum câteva zile, “câinii” erau creditaţi cu 2,45 pentru o victorie.


UPDATE, ora 20:06 / Noul acționar majoritar al clubului Dinamo București, spaniolul Pablo Cortacero, se află în tribune stadionului Ilie Oană din Ploiești pentru a asista la meciul cu Chindia Târgoviște.

din


UPDATE, ora 19:53 / Au fost anunţate echipele de start:

Chindia: D. Moldovan – A.Ioniţă, Piţian, C.Dinu, Căpuşă – Grassano, Dulca, Iacob, Neguţ – Yameogo, Florea. Antrenor: Emil Săndoi.

Dinamo: Straton – Puljic, Ehmann, Sin, Creţu – Răuţă, Achim, Fabbrini, Sorescu, Bani – Popa. Antrenor: Cosmin Contra.


În sfârşit, dacă nimic neprevăzut nu mai apare în ultimul moment, se joacă o partidă între Chindia şi Dinamo, după ce ambele din play-out-ul sezonului recent încheiat au fost anulate deoarece la bucureşteni au apărut în două rânduri cazuri de coronavirus.

Se vor afla faţă în faţă două echipe salvate de noul sistem competiţional, altminteri ambele erau acum în programul Ligii 2. Mărirea numărul de echipe de la 14 la 16 a salvat direct pe Dinamo şi a oferit ultimei clasate, Chindia, şansa nesperată a barajuluj cu locul 3 din play-off-ul de promovare, Mioveni, pe care a fructificat-o.

Chindia Târgovişte – Dinamo Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Chindia Târgovişte – Dinamo se joacă luni, 31 august, de la ora 21:00, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în cadrul etapei a doua din Liga 1. Meciul este televizat în direct pe posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Aveţi şi opţiunea de a intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări jocul în format LIVE VIDEO.

Chindia s-a salvat in extremis şi nu a avut timp să încerce să îşi întărească lotul, probabil acest lucru urmând a se întâmpla după ce campionatul va intra în două săptămâni de pauză, ca urmare a partidelor din primele două etape ale Ligii Naţiunilor. Lotul practic este în proporţie de 90 la sută cel cu care s-a terminat campionatul trecut.

Cosmin Contra, convins să revină pe banca lui Dinamo

În aceste condiţii, până la achiziţionarea unor jucători Chindia este clar una dintre formaţiile cu cel mai slab lot din prima divizie şi implicit o candidată serioasă la retrogradare.

La Dinamo se petrec multe lucruri, însă prea puţin sunt transparente şi suspciunile legate de faptul că noii acţionari, un fond de investiţii spaniol, nu ar fi tocmai curaţi au rămas la fel de mari. E adevărat că revenirea lui Cosmin Contra pe bancă e greu de crezut că s-ar fi putut face fără ca acesta să primească garanţii serioase din partea ibericilor.

S-a întors şi slovacul Adam Nemec

Sunt promise şi un număr de 10-15 transferuri, pentru ca Dinamo să se bată la play-off şi primele mutări deja efectuate sunt polonezul Gol, de la Cracovia şi slovacul Adam Nemec, revenit în haită.

Dinamo e favorita caselor de pariuri, care îi acordă cota de 1,80 la victorie faţă de 5,30 pentru dâmboviţeni. Câinii au un punct, scos acasă cu Hermanstadt, în prima etapă, cu Gigi Mulţescu antrenor, în timp ce Chindia a pierdut cu 1-0 la Iaşi.

ADVERTISEMENT